Ένας δύτης αποκεφαλίστηκε από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία μήκους περίπου 6 μέτρων μπροστά σε τρομοκρατημένο ψαρά στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού.

Το φρικιαστικό περιστατικό έγινε στις 5 Ιανουαρίου και πρόκειται για την πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία του 2023. Το θύμα λεγόταν Μανουέλ Λόπε, ήταν περίπου 50 ετών και έκανε καταδύσεις με στόχο να πιάσει από τον πυθμένα του ωκεανού ένα μαλάκιο που μοιάζει με χτένι.

Όπως είπε ο Χοσέ Μπερνάλ, ο ψαράς που είδε με τα ίδια του τα μάτια το αποτρόπαιο θέαμα, ο άτυχος άνδρας «είχε μόλις βουτήξει όταν το κήτος του επιτέθηκε. Του ξερίζωσε το κεφάλι και του δάγκωσε και τους δύο ώμους».

Ο Μπερνάλ είπε ότι είχαν εντοπιστεί ορισμένοι καρχαρίες στην περιοχή τις ημέρες πριν την επίθεση και οι ψαράδες ήταν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

«Οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή, αλλά οι περισσότεροι δεν είχαν εμφανιστεί για αρκετές ημέρες», είπε ο Μπερνάλ.

Πολλοί ψαράδες έμεναν στην ξηρά λόγω της θέασης μεγάλων λευκών καρχαριών. Όμως, η έλλειψη θαλασσινών στην περιοχή έχει δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση και ο Λόπες, με το οικονομικό του μέλλον να διακυβεύεται, αποφάσισε να βουτήξει, κίνηση που έμελλε να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΣκηνοθέτησε τον θάνατό του για να τσεκάρει… πόσοι θα πάνε στην κηδεία του
Επόμενο άρθροΠοιος ήταν και ποια η ιστορία του οπαδού που έφαγε την ιστορική κλοτσιά από τον Καντονά