Με τιμή που ξεκινά λίγο πιο πριν από τα 16.000 ευρώ, αυτά είναι τα φθηνότερα οικογενειακά SUV που μπορείτε να βρείτε σήμερα στην αγορά.

Η κατηγορία των SUV, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει την προτίμηση των αγοραστών της χώρας μας. Ιδίως τα SUV αυτοκίνητα της μικρομεσαίας (C segment) κατηγοριοποίησής τους, έχουν το προσόν να προσφέρουν χώρους που τα κάνουν ιδανικά για να καλύψουν οικογενειακές ανάγκες, σε συνδυασμό πάντα με την ευκολία που προσφέρει το υπερυψωμένο τους αμάξωμα.

Εμείς, ψάξαμε στην αγορά και σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα 5 φθηνότερα μικρομεσαία SUV, τα οποία προσφέρονται σήμερα σε μια τιμή που ξεκινά λίγο πιο πριν από τα 16.000 ευρώ. Σημειώστε ότι στην κάθε τιμή έχει υπολογιστεί και τυχόν έκπτωση που ισχύει σήμερα για την αγορά του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Dacia Duster: από 15.990 ευρώ

Dacia Duster

Χωρίς αντίπαλο από πλευράς τιμής, «παίζει» το Dacia Duster, το οποίο είναι το φθηνότερο οικογενειακό SUV της αγοράς. Το πετυχημένο μοντέλο της Dacia μάλιστα, έρχεται ανανεωμένο και αναβαθμισμένο, κοστίζοντας πλέον τόσο στην αρχική βενζινοκίνητη έκδοσή του, όσο και στην αντίστοιχη LPG, 15.990 ευρώ (αφορά και στις δύο περιπτώσεις στον εξοπλισμό Ambiance).

Η αρχική βενζινοκίνητη έκδοση του Duster παίρνει ισχύ από τον νεότερο 1.000άρη turbo κινητήρα των 90 ίππων της Dacia, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Στην περίπτωση της έκδοσης με το εργοστασιακό σύστημα υγραερίου (LPG), η ισχύς του κινητήρα αυτού αυξάνεται στους 100 ίππους. Στο δρόμο, το Duster συνεχίζει να δίνει έμφαση στην παροχή πολύ καλών επιπέδων άνεσης. Το εσωτερικό του είναι αρκετά πρακτικό και το πορτ-μπαγκάζ του βρίσκεται στα καλά 445 λίτρα χωρητικότητας και στις δύο εκδόσεις του.

Εξοπλισμός Duster Ambiance: ESP με Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, air condition, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα

Fiat Tipo City Cross: από 17.450 ευρώ

Με τιμή από 17.450 ευρώ μετά την έκπτωση των 1.300 ευρώ, η Crossover/SUV έκδοση του πρόσφατα ανανεωμένου Fiat Tipo, το Fiat Tipo City Cross, είναι ένα από τα φθηνότερα μικρομεσαία SUV. Σε αυτή την τιμή το Tipo City Cross συνδυάζεται με τον 1.000άρη turbo κινητήρα βενζίνης των 100 ίππων, ο οποίος προσφέρει καλές επιδόσεις στο αυτοκίνητο, ενώ συνεργάζεται στάνταρ με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Fiat Tipo Cross στο δρόμο δίνει έμφαση στην παροχή πολύ καλής άνεσης, ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος του επιτρέπει να κινηθεί και σε διαδρομές με πατημένο χώμα. Στο εσωτερικό του η διαθέσιμη πρακτικότητα είναι αυξημένη, ενώ το πορτ-μπαγκάζ των 440 λίτρων έχει μεγάλο άνοιγμα και είναι εύκολο στη φόρτωση. Ποιοτικά, το Tipo Cross κάνει χρήση κυρίως σκληρών στην αφή πλαστικών με αποδεκτό φινίρισμα και συναρμογή, χωρίς πάντως να ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα στην κατηγορία.

Εξοπλισμός Tipo City Cross: ESP με Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, air condition, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, cruise control, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, ζάντες αλουμινίου

Suzuki SX4 S-Cross: από 18.810 ευρώ

Suzuki SX4

To Suzuki SX4 S-Cross βρίσκεται ήδη 8 χρόνια στην αγορά, αποτελώντας μια πρόταση που συγκεντρώνει ένα καλό value for money. Διατίθεται στην αρχική του έκδοση GL με τον 1,4 mild hybrid κινητήρα των 129 ίππων σε τιμή από 18.810 ευρώ, όντας ένα από τα φθηνότερα μικρομεσαία SUV της χώρας μας και έχοντας ένα καλό επίπεδο εξοπλισμού.

Το Suzuki SX4 S-Cross με το mild hybrid σύστημα των 129 ίππων συνδυάζεται στάνταρ με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα). Στο δρόμο, το SX4 S-Cross παρουσιάζει μια συμπεριφορά εστιασμένη προς την άνεση, αν και δεν λείπουν κάποιες απότομες και ξερές αντιδράσεις του πίσω ημιάκαμπτου κατά το πέρασμα από έντονες ανωμαλίες. Στο εσωτερικό, τα πλαστικά είναι σκληρά και το φινίρισμα τουλάχιστον μέτριο, όμως οι χώροι είναι πολύ καλοί για 4 ενήλικες επιβάτες με το πορτ-μπαγκάζ να βρίσκεται στα 430 λτ..

Εξοπλισμός SX4 S-Cross GL: ESP με Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, αυτόματος κλιματισμός, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, προβολείς ομίχλης

Kia Sportage: από 20.990 ευρώ

Kia Sportage

Λίγο πριν την αλλαγή του (το νέο Sportage αναμένεται στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του έτους), το Kia Sportage στην έκδοσή του με τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη κινητήρα βενζίνης των 132 ίππων κοστίζει 20.990 ευρώ, αποκτώντας έτσι ένα καλό Value for money. Παράλληλα, το γεγονός αυτό ενισχύεται και από τον πολύ καλό εξοπλισμό που συνοδεύει την έκδοση αυτή.

Με τον 1.600άρη βενζινοκίνητα των 132 ίππων κάτω από το καπό του, το Sportage κινείται χωρίς πολλά προβλήματα, προσφέροντας ικανοποιητικές επιδόσεις. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κύκλο μέτρησης WLTP είναι αυξημένη, αφού κυμαίνεται από 7,9 έως 8,3 λτ./100 χλμ., ενώ υψηλές είναι και οι εκπομπές CO2 (από 179 έως 189 γρ./χλμ.). Κατά την οδήγηση το Sportage διατηρεί ένα αρκετά ισορροπημένο προφίλ ανάμεσα στην πολύ καλή άνεση και στην ασφαλή οδική συμπεριφορά. Πολύ καλοί είναι οι χώροι για τους επιβάτες στο εσωτερικό, με το πορτ-μπαγκάζ των 503 λίτρων να ξεχωρίζει.

Εξοπλισμός Sportage LX Optimum: ESP με Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, αυτόματος κλιματισμός, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, cruise control, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου

Skoda Karoq: από 21.840 ευρώ

Skoda Karoq

Στη μικρομεσαία SUV κατηγορία το Skoda Karoq κοστίζει από 21.840 ευρώ στην έκδοσή του με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 110 ίππων, όντας έτσι μέσα στην πρώτη 5άδα των φθηνότερων μικρομεσαίων SUV της αγοράς. Σε αυτή την τιμή το Karoq συνοδεύεται και από έναν πλήρη εξοπλισμό (στην αρχική εξοπλιστική έκδοση Ambition), που το καθιστά ακόμη πιο θελκτικό στον υποψήφιο αγοραστή.

Το Karoq είναι μια από τις πιο αξιόλογες προτάσεις στην κατηγορία. Με ποιοτικό και συνάμα πρακτικό εσωτερικό (μεγάλο πορτ-μπαγκάζ 521 λίτρων), σίγουρο πάτημα στο δρόμο με πολύ καλή άνεση, αλλά και αρκετά ευχάριστο οδηγικά, το SUV της Skoda ξεχωρίζει στα μικρομεσαία SUV. Επιπλέον αυτών, ο 1.000άρης turbo κινητήρας του σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, έχει το «νεύρο» που χρειάζεται για να το κινήσει με ευκολία, χωρίς παράλληλα να έχει σημαντικά αυξημένες απαιτήσεις σε καύσιμο (μέση κατανάλωση WLT P από 5,8 λτ./100 χλμ.).

Εξοπλισμός Karoq Ambition: ESP με Hill Start Assist, 7 αερόσακοι, αυτόματος κλιματισμός, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, cruise control, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου.

ΠΗΓΗcarandmotor.gr
Προηγούμενο άρθρο«Διαστημική παντόφλα» από τη Μίλα Κούνις στον Άστον Κούτσερ…
Επόμενο άρθροΑκραίος καύσωνας διαρκείας: Ακόμη πιο υψηλές θερμοκρασίες έως την Πέμπτη με 47άρια