Με ρεκόρ στην κερδοφορία της έκλεισε το 2023 για την Porsche AG με τη γερμανική εταιρεία να παρουσιάζει τζίρο της τάξης των 40,5 δισ. ευρώ, 7,7% υψηλότερα έναντι του 2022 και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως και τη χρονιά που μας πέρασε.

Τα αποτελέσματα που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία βάζουν την Porsche σε ανοδική τροχιά και για την τρέχουσα χρονιά, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Γερμανούς αφού φέτος θα παρουσιάσουν τέσσερα καινούργια μοντέλα.

Με το 2023 να κλείνει με 320.221 πωλήσεις και αύξηση 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η Porsche παρέμεινε πιστή στην παράδοσή που την θέλει εδώ και πολλά χρόνια να μοιράζεται τα κέρδη με τους υπαλλήλους της.

Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν συνολικό μέρισμα ύψους 2,1 δισ. ευρώ στους μετόχους τους, το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 40% του καθαρού μετά φόρων κέρδους που παρουσίασε η εταιρεία.

Παράλληλα, η Porsche ανακοίνωσε και μπόνους για τους υπαλλήλους της. Το μπόνους ανέρχεται έως και τα 9.700 ευρώ και είναι σημαντικά υψηλότερο έναντι του περσινού που ήταν έως 9.050 ευρώ. Και το μπόνους του 2022 ήταν μεγαλύτερο έναντι εκείνο του 2021, κατά 1.150 ευρώ.

Μάλιστα, το μπόνους της Porsche είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με εκείνο της Volkswagen, το οποίο για τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς ήταν λίγο πάνω από τα 4.700 ευρώ.

Από το μπόνους, που δίνεται από την εταιρεία στο προσωπικό της από το 1997, θα επωφεληθούν περισσότεροι από 28.000 υπάλληλοι της Porsche και το ποσό αναμένεται να καταβληθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

Επιθυμώντας να επιδείξουν και αυτοί ανάλογη γενναιοδωρία η Porsche πρότεινε στους υπαλλήλους της να διαθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους ένα μέρος από το μπόνους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗcarandmotor.gr
Προηγούμενο άρθροΔανός σεφ ετοιμάζει το πρώτο γεύμα στην στρατόσφαιρα με εισιτήριο 500.000 ευρώ!
Επόμενο άρθροΓιαγιά 104 ετών πιάστηκε να οδηγεί χωρίς δίπλωμα – «Θα αγοράσω βέσπα»