Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Google, μόλις απέκτησε τον έλεγχο του Ομοσπονδιακού Αεροδρομίου Morfett στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το οποίο χρονομισθώνει από την NASA, στην οποία και ανήκει, με leasing διάρκειας 60 ετών.

Το Αεροδρόμιο Morfett, ιδιοκτησίας της NASA, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, την Αμερικανική Εθνοφρουρά, αλλά και την Ομάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων Ελικοπτέρων του Αμερικανικού Στρατού, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει τον διαρκώς αυξανόμενο στόλο ιδιωτικών αεροπλάνων της αμερικανικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Business Insider και η ανακοίνωση της NASA, η Google δεν θα χρησιμοποιεί το Αεροδρόμιο μόνο ως ‘πάρκινγκ’ για τα ιδιωτικά της τζέτ, αλλά και για “έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και έλεγχο στους τομείς της διαστημικής έρευνας, της αεροπλοΐας, της ρομποτικής και άλλων αναδυόμενων τεχνολογιών”. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην έκταση του Αεροδρομίου Morfett, όπου θα στεγαστούν και αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων της, εκτός από 3 υπόστεγασυντήρης αεροσκαφών, υπάρχει μέχρι και γήπεδο γκολφ.

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Περιστέρη: Τα νέα από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη θα είναι ευχάριστα
Επόμενο άρθροΜπέζας: «Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας με την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού»