Με την ολοκλήρωση των εκσκαφών και της αντιστήριξης του σκάμματος, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς από την εργολήπτρια εταιρεία, οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου πανέμορφου ιδιόκτητου Δημαρχιακού Μεγάρου Μαραθώνα.

Το νέο υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό και ιδιαίτερης αισθητικής αρχιτεκτονικής κτήριο είναι χωροθετημένο μέσα στα όρια της Αφετηρίας του Κλασικού Μαραθώνιου Δρόμου, ενταγμένο λειτουργικά και αισθητικά μέσα στο υφιστάμενο περιβάλλον, και πρόκειται να αναπτυχθεί σε δύο ορόφους, συνολικού εμβαδού που θα ξεπεράσει τα 2.000 τετρ. μέτρα. Σκοπός της ανέγερσής του είναι η κάλυψη των αναγκών του νέου διευρυμένου Δήμου Μαραθώνος που καθημερινά αναδεικνύεται σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό πόλο πολιτισμού και τουρισμού διεθνούς ακτινοβολίας.

Με την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου, ο Δήμος Μαραθώνος πρόκειται να αποκτήσει επιτέλους μια ιδιόκτητη στέγη αντάξια της ιστορίας του. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μαραθώνας, έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου μας, στερείται σήμερα ιδιόκτητης στέγης και η μεταστέγαση των Υπηρεσιών του στο νέο ιδιόκτητο κτήριο, στα τέλη του 2015, πρόκειται να επιφέρει και μια σημαντική εξοικονόμηση, λόγω ενοικίων, πλέον των 50.000 € ετησίως.   

Επίσης η δημιουργία του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου πρόκειται να προσφέρει και μια πολιτιστική πλαισίωση της τουριστικής αξιοποίησης της Μαραθώνιας διαδρομής, με δεδομένο τη διεθνή άνθηση των Μαραθωνίων δρόμων ανά την Υφήλιο και την ανάδειξη του ιστορικού μας Δήμου ως μητρόπολη του αθλήματος. Δεν μας προκαλεί εντύπωση η έκπληξη συμπολιτών μας που επισκέπτονται τον χώρο και αντιλαμβάνονται το μέγεθος του έργου. «Η μεγαλύτερη εκσκαφή που έχουμε δει!», μας είπανε φίλοι από τον Μαραθώνα όταν επισκεφτήκαμε τον χώρο.