«Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός», λένε. Συμφωνούμε. Βέβαια, με το ίδιο σκεπτικό, όλα στη ζωή μας είναι αριθμοί. Μπορεί να το γνωρίζετε από τα πολλά ντοκιμαντέρ που παρακολουθείτε τις νύχτες που δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, αλλά ας αφήσουμε στην άκρη το μαθηματικό σύμπαν και ας εστιάσουμε σε ένα πιο γήινο θέμα που αφορά όσους βρίσκονται σε σχέση.

Οι ειδικοί, οι experts που λένε και τα ξαδέρφια σας από τη μακρινή και χιονισμένη Μινεσότα, αποκάλυψαν το «ιδανικό ηλικιακό χάσμα» για τα άτομα που, για κάποιο λόγο, θέλουν οι σχέσεις τους να διαρκέσουν. Δεν κρίνουμε, ο καθένας με τις επιλογές του.

Το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε ετών έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από τους συντρόφους που είναι πιο κοντά στην ηλικία τους. Το 2014, οι ερευνητές του πανεπιστημίου, ανέλυσαν 3.000 άτομα στο πλαίσιο της μελέτης τους. Από το πουθενά, η έρευνα έκανε ξανά την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα.

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών, τόσο πιο πιθανό ήταν να χωρίσουν. Πιο συγκεκριμένα, είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν εάν είχαν γεννηθεί με διαφορά 10 ετών.

Στη συνέχεια, οι πιθανότητες χωρισμού εκτοξεύονταν στο 95% στα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 20 ετών. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το «ιδανικό» ηλικιακό χάσμα μεταξύ των ζευγαριών, ήταν ένα έτος ή λιγότερο. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες διαζυγίου έπεσαν μόλις στο 3% για τα ζευγάρια που γεννήθηκαν σε διάστημα 12 μηνών ή λιγότερο το ένα από το άλλο.

Η Katia Loisel, ειδική σε θέματα σχέσεων και της γλώσσας του σώματος, είχε μιλήσει στο παρελθόν στο FEMAIL για ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια με σημαντική διαφορά ηλικίας.

«Όταν πρόκειται για την αγάπη δεν υπάρχει μαγική συνταγή, οι σχέσεις είναι τόσο μοναδικές όσο και οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτές, ωστόσο τα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας αντιμετωπίζουν ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων που μπορεί να θέσουν τη σχέση τους σε κίνδυνο», λέει και η αγωνία μας δεν περιγράφεται για να μάθουμε ποιο είναι αυτό το μοναδικό σύνολο προκλήσεων.

Έχουμε και λέμε: αντιμετώπιση της κοινωνικής αποδοκιμασίας -κυρίως επειδή τα άτομα πιστεύουν ότι ο νεότερος εραστής «εκμεταλλεύεται» τον μεγαλύτερό του σύντροφο- όπως και ότι βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ζωής και ότι δεν μπορούν να συσχετιστούν με τους φίλους και τους συνομηλίκους του άλλου. «Τα ζευγάρια σε διαφορετικά στάδια ζωής βιώνουν επίσης διαφορές στην οικονομική και επαγγελματική σταθερότητα και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σχέση», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗoneman.gr
Προηγούμενο άρθροΠαράπονα κατοίκων στο Λιβίσι για κεντρικό δρόμο γεμάτο λακκούβες
Επόμενο άρθρο«Σημάδι από τον Θεό»: Το κοσμικό φαινόμενο που έχει προβληματίσει τους ειδικούς