Όταν μια ιερόδουλη έκλεψε μια κάρτας μνήμης από φορτηγό ενός άνδρα με τον οποίο είχε βγει «ραντεβού» κοντά στο κέντρο του Ανκορατζ, στην Αλάσκα, δεν γνώριζε ότι μετά από τέσσερα χρόνια θα ήταν ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για μια διπλή δολοφονία.

Η κάρτα περιέχει φρικιαστικές φωτογραφίες και βίντεο μιας γυναίκας που ξυλοκοπείται και στραγγαλίζεται σε ένα ξενοδοχείο Marriott. Ο επιτιθέμενος μιλάει με έντονη προφορά καθώς την παρότρυνε να πεθάνει. Τέλος η κάρτα περιέχει υλικό από το καλυμμένο με κουβέρτα σώμα της.

«Στις ταινίες μου, όλοι πεθαίνουν πάντα», λέει η φωνή σε ένα από τα βίντεο. «Τι θα σκεφτούν οι ακόλουθοί μου για μένα;». Περίπου μια εβδομάδα αφότου πήρε την κάρτα SD, η γυναίκα την παρέδωσε στην αστυνομία, η οποία είπε ότι αναγνώρισε τη φωνή ως αυτή του Brian Steven Smith, τώρα 52 ετών, ενός ιθαγενούς της Νότιας Αφρικής που γνώριζαν από προηγούμενη έρευνα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Smith έχει δηλώσει αθώος σε 14 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας πρώτου και δεύτερου βαθμού, της σεξουαλικής επίθεσης και της αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων, για τους θανάτους της 30χρονης Kathleen Henry και της Veronica Abouchuk, η οποία ήταν 52 ετών όταν η οικογένειά της δήλωσε την εξαφάνισή της τον Φεβρουάριο του 2019, επτά μήνες μετά την τελευταία φορά που την είδαν.

Η Henry και η Abouchuk ήταν και οι δύο ιθαγενείς της Αλάσκας, ήταν από μικρά χωριά στη δυτική Αλάσκα, η Henry από το Eek και η Abouchuk από το Stebbins. Οι αρχές λένε ότι η Henry ήταν το θύμα της οποίας ο θάνατος καταγράφηκε στο TownePlace Suites by Marriott, ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Anchorage.

Ο Smith είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο για να μείνει εκεί από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2019. Οι πρώτες εικόνες στην κάρτα που την έδειχναν ήταν περίπου στη 1 π.μ. στις 4 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η αστυνομία. Οι τελευταίες εικόνες στην κάρτα τραβήχτηκαν νωρίς στις 6 Σεπτεμβρίου και έδειχναν το σώμα της Henry στο πίσω μέρος ενός μαύρου pickup.

Τα δεδομένα τοποθεσίας έδειξαν ότι τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, το τηλέφωνο της Smith βρισκόταν στην περιοχή Rainbow Valley Road, κατά μήκος της εθνικής οδού Seward νότια του Anchorage, την ίδια περιοχή όπου βρέθηκε το σώμα της Henry αρκετές εβδομάδες αργότερα, δήλωσε η αστυνομία.

Καθώς οι ντετέκτιβ ανέκριναν τον Smith σχετικά με την υπόθεση Marriott, το υλικό από την κάρτα μνήμης βοήθησαν τις αρχές να εξιχνιάσουν και μια δεύτερη δολοφονία. Μια φωτογραφία από την κάρτα μνήμης έδειξε στις αρχές τη θέση της σωρού μιας άλλης γυναίκας, κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Glenn βόρεια του Anchorage.

Αλλά με τις πληροφορίες που έδωσε ο Smith, οι ερευνητές επανεξέτασαν την υπόθεση και χρησιμοποίησαν οδοντιατρικά αρχεία για να επιβεβαιώσουν ότι ένα κρανίο με τραύμα από σφαίρα που βρέθηκε στην περιοχή που ο Smith αναγνώρισε ότι ήταν της Abouchuk, δήλωσαν οι αρχές. Ο δικηγόρος του Smith, Timothy Ayer, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκλείσει τα αποδεικτικά στοιχεία της ψηφιακής κάρτας μνήμης – ή ακόμα και να τα αναφέρει – στη δίκη.

Η γυναίκα που παρέδωσε την κάρτα αρχικά ισχυρίστηκε ότι την είχε βρει απλά στο δρόμο και μόνο μετά από μια δεύτερη ανάκριση ομολόγησε ότι είχε κλέψει την κάρτα από το φορτηγό του Smith ενώ προσπαθούσε να πάρει χρήματα από ένα ΑΤΜ, Για το λόγο αυτό, υποστήριξε, οι εισαγγελείς δεν θα είναι σε θέση να αποδείξουν την προέλευση των 39 φωτογραφιών και των 12 βίντεο, να διαπιστώσουν εάν ήταν πρωτότυπα ή αντίγραφα ή να πουν με βεβαιότητα εάν είχαν παραποιηθεί.

«Το κράτος δεν μπορεί να προσκομίσει έναν μάρτυρα για να καταθέσει ότι το βίντεο απεικονίζει δίκαια και με ακρίβεια οποιαδήποτε πράξη που πραγματικά συνέβη», έγραψε ο Ayer.

Ωστόσο, ο δικαστής της τρίτης δικαστικής περιφέρειας Kevin Saxby αποφάσισε αργά την Παρασκευή ότι η γυναίκα μπορεί να καταθέσει για την κατοχή της κάρτας μέχρι να την παραδώσει στην αστυνομία.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο Smith, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ήρθε στην Αλάσκα το 2014 και πολιτογραφήθηκε πολίτης των ΗΠΑ τον ίδιο μήνα που σκοτώθηκε ο Henry.

ΠΗΓΗhuffpost.gr
Προηγούμενο άρθροΟι πέντε συμπεριφορές της γάτας που μοιάζουν με αυτές ενός μωρού
Επόμενο άρθροΘρίλερ σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα – Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από πυρά πρώην υπαλλήλου