Πανικός και αναστάτωση επικράτησαν χθες το μεσημέρι στην πλαζ Αλυκών, στον Βόλο. Ηλικιωμένος άνδρας, ηλικίας 81 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στη θάλασσα. Ο εγγονός του τον είδε να ξαπλώνει ανάσκελα και να καταπίνει νερό και παρότι μόλις 10 ετών, κινητοποιήθηκε άμεσα και ουσιαστικά ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του παππού του.

Ολα έγιναν γύρω στη 13:00. Ο ηλικιωμένος άνδρας βρισκόταν στην παραλία με τη σύζυγό του, τον αδερφό του, την κουνιάδα του και το εγγονάκι του. Κάποια στιγμή, ενώ κολυμπούσε, άρχισαν να τον παρασέρνουν τα κύματα, καθώς στην περιοχή επικρατούσε ισχυρός άνεμος. Μάλιστα άρχισε να μην αισθάνεται καλά και ξάπλωσε ανάσκελα με αποτέλεσμα να πει νερό και να κινδυνεύει πλέον άμεσα.

Ο 10χρονος που ήταν πιο κοντά του σε σχέση με τα άλλα μέλη της οικογένειας, κινητοποιήθηκε άμεσα, τον τράβηξε στα ρηχά και ειδοποίησε τη ναυαγοσώστρια. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στον 81χρονο χορηγήθηκε οξυγόνο με φορητή φιάλη και στη συνέχεια οι ναυαγοσώστες τον τύλιξαν με αλουμινοκουβέρτα, καθώς είχε παρουσιάσει υποθερμία.
Ο 81χρονος παρελήφθη από πλήρωμα του ασθενοφόρου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για λόγους πρόληψης. Ο άνδρας, παρά την ταραχή και το σοκ που υπέστη, έδειχνε να έχει συνέλθει και τα ζωτικά του σημεία είχαν επιστρέψει στα φυσιολογικά.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στον Άγιο Στέφανο με πληροφορίες για έναν τραυματία
Επόμενο άρθροΣκότωσαν χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο αφού πρώτα διέφυγε από τον περιορισμένο χώρο του