Η τουριστική ατραξιόν του Conegliano στη Βόρεια Ιταλία, ήταν μια Lancia Fulvia sedan που βρισκόταν στο ίδιο σημείο για 47 ολόκληρα χρόνια.

Η συγκεκριμένη Fulvia που ανήκε στον Angelo Fregolent, αγοράστηκε το 1970 για να τη χρησιμοποιήσει σαν το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τις εφημερίδες στο μαγαζί τύπου που διατηρούσε στην ιταλική πόλη.

Επειδή λοιπόν ήταν βολικό να ξεφορτώνει τις εφημερίδες από το πορτμπαγκάζ ακριβώς μπροστά από το μαγαζί, ο Fregolent δημιούργησε μια ειδική θέση στάθμευσης μπροστά από την επιχείρησή του στην οδό Zamboni, σταθμεύοντας το μισό αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο.

Όμως, λίγα χρόνια αργότερα ο ιδιοκτήτης της Fulvia αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του και έτσι, το 1974 άφησε παρκαρισμένη τη Lancia στη γνωστή της θέση. Με το δεδομένο ότι δεν χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο στις μετακινήσεις του, ο Fregolent που πλήρωνε κανονικά τους φόρους και ασφάλιζε το όχημά του, δεν μετακίνησε από τότε τη Fulvia.

Μάλιστα, το παρκαρισμένο στο χαρακτηριστικό σημείο αυτοκίνητο σιγά-σιγά απέκτησε φήμη και έφθασε στο σημείο να αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο για την ιταλική πόλη, αφού πολλοί έσπευδαν να φωτογραφηθούν μπροστά της.

Με το παρκάρισμα όμως με το μισό αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο να απαγορεύεται στην Ιταλία βάση νόμου από το 1992, ένας από τους γείτονες του Fregolent παραπονέθηκε στην αστυνομία για την ύπαρξη του αυτοκινήτου σε αυτό, το οποίο επιπλέον, λόγω της ακινησίας εμφάνιζε εκτεταμένες φθορές.

Αναγκαστικά, ο ιδιοκτήτης της Lancia έπρεπε να την μετακινήσει από το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένη για 47 ολόκληρα χρόνια, όμως πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την μετακίνηση του συμβόλου της πόλης.

Τελικά η λύση δόθηκε και ένας γερανός μετέφερε τη Fulvia σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο στη Vicenza που την αναπαλαίωσε πλήρως. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο πήγε ως έκθεμα στο μουσείο τεχνολογίας του Conegliano και φυσικά γυρνάει σε διάφορα event κλασικών αυτοκινήτων.

Προηγούμενο άρθροΠού θα βρείτε φαρμακείο την Κυριακή
Επόμενο άρθροPetstories: Ο Κωστής, ο Ευτύχης και η δύσκολη διαδρομή τους προς την ευτυχία