Μια ανάρτηση που έχει τη μορφή καταγγελίας, την οποία συνόδευσε και με μια σειρά από φωτογραφίες, έκανε η γνωστή ποινικολόγος Κλειώ Παπαπαντολέων, η οποία έχει αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, μεταξύ άλλων και αυτή της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου ως δικηγόρος της οικογένειάς του.

Η κυρία Παπαπαντολέων γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή της στο Facebook:

Οι φωτογραφίες είναι από το πευκοδάσος του Σχινιά σήμερα, το οποίο είναι στις προστατευόμενες περιοχές Natura. Με την επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας την άνοιξη, ερήμην της διοίκησης του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά, που παραιτήθηκε σύσσωμη, προκλήθηκε σημαντική ζημιά στο δάσος και αύξηση της καύσιμης ύλης από τα κομμένα, πεταμένα και σπασμένα κλαδιά.

Σήμερα η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, με το δάσος σε πλήρη εγκατάλειψη, με ξερά κλαδιά και σπασμένα πεύκα, με γυάλινα μπουκάλια πεταμένα και άλλα σκουπίδια.

Ερώτημα παραμένει εάν το σύστημα πυρόσβεσης που είχε εγκατασταθεί στο δάσος προ ετών λειτουργεί, διότι μέχρι πρότινος έδινε εικόνα σκουριάς και διάλυσης.

Στο τέρμα αυτού του πευκουδάσους και προς τα πίσω είναι ο Οικισμός Δικαστών και Εισαγγελέων. Αυτός ο οικισμός, με το μαγευτικό μεσογειακό του τοπίο, με τα χαμηλά πεύκα, τα σχίνα, τις βελανιδιές και τις αγριελιές, είναι ομοίως σε πλήρη εγκατάλειψη. Ο Δήμος Μαραθώνα εδώ και χρόνια αδιαφορεί για την κατάσταση του οικισμού σε όλα τα επίπεδα: καθαρισμός δέντρων, δρόμοι, φωτισμός κτλ.

Το βασικό όμως είναι οτι αδιαφορεί πλήρως και για την σταθερή, αδιάλειπτη και διαρκή ύδρευση του οικισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επαναλαμβανόμενες διακοπές που διαρκούν για μέρες.
Πέρα από την ταλαιπωρία των κατοίκων, αυτή η κατάσταση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για ανθρώπους, σπίτια και περιβάλλον, είτε σε περίπτωση πυρκαγιάς στον οικισμό που επεκταθεί στο πευκοδάσος είτε το αντίστροφο.

Όταν καίγονται όλα γύρω μας, από το Τατόι μέχρι τον Κιθαιρώνα και από τη μισή Εύβοια μέχρι την Μάνη, κανείς δεν πρέπει να είναι ήσυχος ότι το δάσος αυτό θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα.