Σχέδιο βάσει του οποίου οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα θα ανοίξουν για να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία που αναζήτησαν ήδη ή θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα, έχει καταρτίσει ο Δήμος Αθηναίων.

Αυτό τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτηρίζοντας βάρβαρη τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ηρωική την αντίσταση των Ουκρανών.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε ότι ο δήμος είναι «σε ανοιχτή γραμμή με την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα για φιλοξενία προσφύγων» και ήδη έχει καταρτίσει σχέδιο για να λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό οι κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο δήμος ξεκινά εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο, χαρακτήρισε λάθος την αποστολή στρατιωτικού υλικού από την κυβέρνηση και ζήτησε ο δήμος να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, επισήμανε ότι «είναι ένας πόλεμος που ανοίγει τις ορέξεις πολλών άλλων χωρών που τον παρακολουθούν» και αν ήταν «χλιαρή» η αντίδραση της Ευρώπης, θα έστελνε το μήνυμα «ότι έχει καταθέσει τα όπλα στην άμυνα της και ο καθένας είναι μόνος του».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα φιλοξένησαν και άλλους ταλαιπωρημένους ανθρώπους με πιο πρόσφατα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από το Αφγανιστάν.

Προηγούμενο άρθροΈνα βήμα πριν τον θάνατο: Τοξικομανής πατέρας τα κατάφερε για χάρη της κορούλας του (vid)
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Στο ξενοδοχείο όπου διαλύθηκε η ΕΣΣΔ ο 2ος γύρος των διαπραγματεύσεων (vid)