Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ισπανία η υπόθεση του επισκόπου Xavier Novell, ο οποίος τον περασμένο μήνα παραιτήθηκε από το πόστο του. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανέφερε, τότε, ότι προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για αυστηρά προσωπικούς λόγους, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Τώρα όμως ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν ότι ερωτεύτηκε μια γυναίκα που γράφει ερωτική-σατανιστική μυθοπλασία.

Το 2010, σε ηλικία 41 ετών, έγινε ο νεότερος επίσκοπος της Ισπανίας, στη Σολσόνα, στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας. Έχει υποστηρίξει τη λεγόμενη θεραπεία μετατροπής για ομοφυλόφιλους και πραγματοποιούσε εξορκισμούς.

Θεωρείτο ανερχόμενη δύναμη στην Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας, με την απόφασή του να παραιτηθεί με την έγκριση του Βατικανού να πέφτει σαν “κεραυνός εν αιθρία”. Λέγεται ότι συναντήθηκε αρκετές φορές με αξιωματούχους του Βατικανού καθώς και με τον ίδιο τον Πάπα.

Ο Xavier Novell ήταν παραδοσιακός στις παρατηρήσεις του σχετικά με τις αμβλώσεις, αλλά οι έντονες απόψεις του για την ομοφυλοφιλία και η ρητή υποστήριξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ήταν αμφιλεγόμενες.

Αποτέλεσε σοκ, λοιπόν, όταν η Religión Digital ανέφερε ότι είχε ερωτευτεί τη διαζευγμένη Silvia Caballol, ψυχολόγο και συγγραφέα ερωτικών μυθιστορημάτων. Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ο πρώην επίσκοπος αναζητεί πλέον δουλειά στην περιοχή της Βαρκελώνης ως γεωπόνος.

Τα βιβλία της Caballol περιλαμβάνουν τίτλους όπως The Hell of Gabriel’s Lust και η τριλογία Amnesia. Στην περίληψη σε ένα από τα έργα της, υπόσχεται στον αναγνώστη ένα ταξίδι στον σαδισμό, την τρέλα και τον πόθο και έναν αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού, του Θεού και του Σατανά, με σχέδιο να κλονίσει τις αξίες και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ούτε ο πρώην επίσκοπος, που είναι τώρα 52 ετών, ούτε η μυθιστοριογράφος έχουν απαντήσει στα δημοσιεύματα, αν και η Religión Digital τον ήθελε να δηλώνει ότι “ερωτεύτηκα και θέλω να κάνω τα πράγματα σωστά”.

Η επισκοπή απάντησε τονίζοντας ότι “η επιβεβαίωση ή όχι αυτής της ιστορίας είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση μόνο για αυτόν”.

ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία (pics & vid)
Επόμενο άρθροΒίντεο που παγώνει το αίμα – Μωρό κάθεται στο περβάζι παραθύρου πολυκατοικίας