Οι μέρες είναι γιορτινές, είναι μέρες οικογενειακές. Όλοι περιμένουν να τα Χριστούγεννα για να μαζευτούν στο σπίτι, μπροστά στο τζάκι, με συγγενής και φίλους, να καθίσουν γύρω από το τραπέζι, να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν δώρα.

Όμως ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν οικογένεια και οικογένειες που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Η ευαισθησία όλων μας και η συμπαράστασή μας δεν φαίνεται μόνο τις γιορτινές αυτές μέρες αλλά αποτελούν μία ευκαιρία ώστε να βοηθήσουμε, όσοι έχουμε τη δυνατότητα αυτή, ανθρώπους και οικογένειες που δεν μπορούν να χαρούν τα Χριστούγεννα όσο θα ήθελαν. Είναι ευκαιρία να δώσουμε το χαμόγελο σε συνανθρώπους μας και να τείνουμε χείρα βοηθείας προς αυτούς που παλεύουν για να έχουν τα βασικά. Προς εκείνους που οι γιορτές δεν λένε τίποτα καθώς το «αύριο» και η επιβίωση είναι σημαντικότερη από τα λαμπάκια, τα στολίδια, τις διακοπές, τις χριστουγεννιάτικες ευχές και τα ακριβά κοστούμια ή τα βραδινά συνολάκια.

Ο Δήμος Μαραθώνα εδώ και χρόνια βοηθάει άπορους μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η ανάγκη για βοήθεια γίνεται εντονότερη αυτές τις μέρες και η Marathon Press ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει την προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Οι άνθρωποι της Marathon Press και κυρίως ο Κωνσταντίνος Πολύζος σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Μαρία Παπαγρηγοράκη και Αλεξάνδρα Νταγιαντά συγκέντρωσαν χρήματα. Βγήκαν στην τοπική αγορά και ζήτησαν τη στήριξη της προσπάθειας αυτής. Αυτό δεν αποτελεί ζητιανιά. Είναι η καλή πράξη ενόψει του νέου έτους. Η χαρά του να γνωρίζεις πως μοιράζεις έστω και για ένα λεπτό το χαμόγελο σε κάποιον συνάνθρωπο σου είναι τεράστια και δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο. Μπορεί να είναι και μία πράξη εγωιστική αλλά εν πάσι περιπτώσει δεν παύει να αποτελεί μία κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς.

Τα χρήματα που η Marathon Press συγκέντρωσε πήγαν εξολοκλήρου στον εφοδιασμό με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε μπορεί να μην είναι μεγάλο όμως αναμφισβήτητα βοήθησε τους ανθρώπους εκείνους που παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα γίνεται ώστε να μοιραστούν σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν το τραπέζι τους.

Όλοι εμείς, συντάκτες και συνεργάτες της Marathon Press θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας, σεβόμενοι την επιθυμία τους να διατηρήσουμε την ανωνυμία τους, με την ευχή η κίνηση αυτή να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο κόσμο. Έστω και ένα ευρώ ή ένα πακέτο μακαρόνια είναι πολύτιμο.

Ελπίζουμε τέτοια εποχή του χρόνου να βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, ευτυχισμένο το 2015!

 

Προηγούμενο άρθροi see it. i like it. i make it. Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΜάχες στα κορτ