Για τα φτωχικά παιδικά του χρόνια που τον οδήγησαν σε ένα πάθος με την αγορά σπιτιών μίλησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο One Channel και αποκάλυψε πως όταν ήταν παιδί έμεναν σε υπόγειο γιατί η οικογένειά του δεν είχε χρήματα. Αυτό τον έκανε να θέλει να γίνει πλούσιος ώστε να αγοράσει πολλά σπίτια, τα οποία όμως δεν επισκέπτεται σχεδόν ποτέ, λόγω έλλειψης χρόνου.

«Από το κόμπλεξ μου που δεν είχαμε σπίτι και μέναμε σε υπόγεια, ήθελα να γίνω πλούσιος για να κάνω σπίτια και να πάρω αυτοκίνητα. Και είμαι ισορροπημένος γιατί αυτό έγινε με έναν υγιή τρόπο. Δεν βρήκα χρόνο για να κάνω διακοπές, να ευχαριστηθώ τα σπίτια μου. Λόγω του κόμπλεξ που σας είπα, έχω σπίτια σε όλη την Ελλάδα, έχω τα ωραιότερα σπίτια, από την Κρήτη μέχρι τους Οθωνούς, στη Μύκονο, στο Μεγανήσι. Δεν έχω πάει ποτέ» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ζήτημα να πηγαίνω κανένα Σαββατοκύριακο. Μου ζητάνε να τα νοικιάσω, και δεν θέλω να μπει κάποιος να κοιμηθεί μέσα. Μου ζητάνε να τα πουλήσω, και λέω “όχι” γιατί θέλω να τα βλέπω. Το κόμπλεξ του φτωχού, επειδή δεν είχαμε περιουσία και τη μοναδική περιουσία που είχε ο πατέρας μου μας την πήραν οι τοκογλύφοι, είναι πάρα πολλά ακίνητα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτό. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν σωστό ή όχι και δεν ξέρω αν είναι σωστό να αφήσεις και μεγάλη περιουσία στα παιδιά σου. Δεν μου άρεσε να έχω λεφτά στην τράπεζα. Μόλις μάζευα πέντε δεκάρες, πήγαινα και αγόραζα ένα οικόπεδο, ένα σπίτι, να έχω το ωραιότερο γραφείο της Αθήνας» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι έκλαψε όταν έπρεπε να πει στα παιδιά του ότι δεν θα έμεναν στο ίδιο σπίτι.

«Εγώ δεν κλαίω εύκολα. Είχα πολλά χρόνια να κλάψω. Την ημέρα που έπρεπε να πω στα παιδιά μου, ήταν 2 και 5 ετών τότε, ότι από εδώ και πέρα δεν θα κοιμόμαστε μαζί και δεν θα ξυπνάμε μαζί, με έπιασαν τα κλάματα. Και ο γιος μου, που τώρα τελειώνει τη Νομική Αθηνών, με πήρε αγκαλιά και μου είπε “να ξέρεις, θα ζητάμε από τη μαμά να σε βλέπουμε κάθε ημέρα”. Και έγινε» εξομολογήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έγινε γιατί το οργάνωσα. Για να εξαγοράσω την ελευθερία να βλέπω κάθε ημέρα τα παιδιά μου, αμέσως δέχτηκα να νοικιάσω ένα σπίτι εκεί πέρα στη Βουλιαγμένη και συγχρόνως να πληρώνω τα πάντα. Όμως, συγχρόνως είχα το δικαίωμα οποιαδήποτε ώρα από το μεσημέρι και μετά, να πηγαίνω να βλέπω τα παιδιά. Και τα έβλεπα κάθε ημέρα. Να τα πάω στο γήπεδο, στο μπαλέτο, στην κολύμβηση, στα παιδικά πάρτι» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Βαγγέλης Ρωχάμης σε ηλικία 73 ετών – Ποιος ήταν ο Έλληνας «Πεταλούδας» (vids)
Επόμενο άρθροΡωχάμης: «Τα λεφτά από τις ληστείες τα έτρωγα και τα έδινα» – Η τελευταία του συνέντευξη (vid)