Γράφει η Μαρία Καλογιαννάκη, Οδοντίατρος

Ο καιρός ανοίγει, τα πρωινά ζεσταίνουν, ξυπνάτε για να πάτε στη δουλειά, και το είδωλό σας στον καθρέπτη σάς χαμογελάει γλυκά με λευκά και αστραφτερά δόντια! Συγκρίνεται αυτή η ευχαρίστηση;

Μήπως οι καλές νεράιδες δε σας χάρισαν κατάλευκο χαμόγελο; Δεν πειράζει, κάνετε απλά λεύκανση. Η ευχαρίστησή σας θα έχει διάρκεια και η αυτοπεποίθησή σας θα χτυπήσει μέγιστο! Πολύ εύκολα, ακίνδυνα, οικονομικά και κυρίως αποτελεσματικά.

Εύκολα. Γιατί χρειάζεστε μόνο μία επίσκεψη (ανώδυνη!) στον οδοντίατρο και λίγη φροντίδα στο σπίτι.

Ακίνδυνα. Γιατί τα σύγχρονα σκευάσματα λεύκανσης σε μορφή gel, περιέχουν ουσίες που ελαχιστοποιούν την ευαισθησία των δοντιών.

Οικονομικά. Γιατί πρόκειται για μια απλή διαδικασία και άλλωστε θα επωφεληθείτε από τις ανοιξιάτικες προσφορές.

Αποτελεσματικά. Γιατί χρησιμοποιούμε τη θεραπεία συνδυασμού, η οποία αποτελείται από μισή ώρα λεύκανσης των δοντιών με λευκαντικό gel που ενεργοποιείται με laser ή led στο ιατρείο, και κατόπιν μισή ώρα την ημέρα για 10 ημέρες λεύκανση στο σπίτι.

Τόσο από την 20ετή εμπειρία μας με όλα τα συστήματα λεύκανσης, όσο και από τη διεθνή βιβλιογραφία, γνωρίζουμε ότι έχουμε σημαντικά καλύτερη λεύκανση όταν συνδυάζουμε την αρχική εφαρμογή στο ιατρείο με την άμεση συνέχιση των εφαρμογών ηπιότερου σκευάσματος στο σπίτι για 1-2 εβδομάδες.

Το λευκαντικό gel που θα πάρετε για το σπίτι το βάζετε μέσα σε ειδικούς λεπτούς διαφανείς νάρθηκες που έχουμε κατασκευάσει για εσάς, με βάση τα αποτυπώματα που πήραμε πριν ξεκινήσουμε τη λεύκανση στο ιατρείο.

Τα λευκαντικά σκευάσματα διασπούν τις χρωστικές που βρίσκονται μέσα στην αδαμαντίνη (σμάλτο) και πριν τα εφαρμόσουμε, ελέγχουμε προσεκτικά ώστε η επιφάνεια του δοντιού να μην έχει υπολείμματα φαγητού ή ακόμα επιφανειακές εναποθέσεις τσιγάρου και οδοντική πλάκα και πέτρα. Πριν τη λεύκανση στο ιατρείο, καθαρίζουμε λεπτομερώς και την πέτρα, και το «biofilm», τη λεπτή, μη ορατή μεμβράνη από αποικίες μικροβίων.

Πριν την καθημερινή λεύκανση στο σπίτι, βουρτσίζετε τα δόντια όπως θα σας υποδείξουμε στο ιατρείο. Τα δόντια πρέπει να «τρίζουν» από καθαριότητα, διαφορετικά το λευκαντικό δε θα φτάσει στην επιφάνεια του δοντιού και απλά δε θα δράσει.

Αν έχετε σφραγίσματα και πορσελάνες στα δόντια που θέλετε να λευκάνετε, θα κάνουμε πρώτα τη λεύκανση των φυσικών δοντιών, και όταν φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, θα αντικαταστήσουμε τις αποκαταστάσεις σας με λευκότερα υλικά.

Συνδυάστε τη λεύκανση με όψεις ρητίνης ή όψεις πορσελάνης ελάχιστης παρέμβασης και χαρείτε τα δόντια σας λευκά και συνάμα συμμετρικά. Πόσο όμορφη είναι η αρμονία στο χαμόγελο!

Να και τι είναι καλό να αποφεύγετε για να διατηρήσετε τα λευκά αστραφτερά σας δόντια: κάπνισμα, καφέ, κόκκινο κρασί, ξινά, χυμούς με έντονο χρώμα, κάρυ και μπαχαρικά, αναψυκτικά τύπου cola, γλυκά που κολλούν στα δόντια, σκληρές οδοντόβουρτσες, αποτριπτικές οδοντόκρεμες για μεγάλο διάστημα, τον σχηματισμό πέτρας και τον ανεπαρκή καθαρισμό των δοντιών και των ούλων.

Από την άλλη να θυμάστε να καταναλώνετε συχνά φθοριούχες τροφές: ψάρια και θαλασσινά, καθώς και βιταμινούχες που αγαπούν τα δόντια: πορτοκάλι, φράουλες, μπρόκολο. Τα ωμά λαχανικά και τα φρούτα, εκτός των άλλων ευεργετημάτων τους, απαιτούν καλό μάσημα, και έτσι προκαλείται η έκκριση του σάλιου, προστάτη των δοντιών.
Εμπιστευτείτε μας. Κάποιοι από τους μεγαλύτερούς σας φόβους μπορεί να γίνουν οι μεγαλύτερές σας δυνάμεις.

Καλό Πάσχα!