Μάνδρα: Συνεχίζεται ο εφιάλτης 7 μήνες μετά - Πλημμύρισε η περιοχήΜία νέα εφιαλτική νύχτα πέρασαν και πάλι οι κάτοικοι της Μάνδρας, μετά τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά μετά την ισχυρή βροχόπτωση, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού το νερό μπήκε ξανά μέσα στα σπίτια, καταστρέφοντας τα πάντα με το πέρασμα του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, αναφέρει πως τα έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει μετά τον Νοέμβριο για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα, αφού «έχουν κολλήσει στη γραφειοκρατία».

«Καταστράφηκαν περιουσίες, ενώ κινδύνευσαν και πάλι άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα που θα γίνουν με κατεπείγουσα διαδικασία που δεν υπάρχει», σημείωσε αιχμηρά η κ. Κριεκούκη, προσθέτοντας πως οι αντοχές και η υπομονή των κατοίκων έχουν τελειώσει.

Είπε επίσης, ότι έχει ζητήσει ακρόαση από τον πρωθυπουργό, δίχως να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη.Μάνδρα: Συνεχίζεται ο εφιάλτης 7 μήνες μετά - Πλημμύρισε η περιοχή

Εγκλωβίστηκαν σε οχήματα, ανέβηκαν σε ταράτσες

Σε δέκα περιπτώσεις, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες από οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί, αλλά και για να απομακρυνθούν από ταράτσες όπου κατέφυγαν για ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού.Μάνδρα: Συνεχίζεται ο εφιάλτης 7 μήνες μετά - Πλημμύρισε η περιοχή

Επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τις επόμενες ώρες προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, κάτι που τρομάζει τους κατοίκους της περιοχής ακόμη περισσότερο, καθώς η κακοκαιρία «Νεφέλη» βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα φέρει βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις μέχρι και την Πέμπτη.Μάνδρα: Συνεχίζεται ο εφιάλτης 7 μήνες μετά - Πλημμύρισε η περιοχή