Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες χωρίς χρέωση, προχωρά ο Δήμος Μαραθώνος, σε μια προσπάθεια να μπει κάποια στιγμή ένα φρένο στην αναπαραγωγή γατιών, αν βέβαια είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο δεδομένου του πόσο δισεπίλυτο είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση Vets for Action και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτώβρη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Δήμου Μαραθώνος, Νικηφόρος Μπατζές, τονίζει:

Ο Δήμος Μαραθώνος πάντα πρωτοπόρος και ευαισθητοποιημένος ως προς την ευζωία των ζώων και την μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων, προχωρά για πρώτη φορά σε δωρεάν μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες 29 – 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην Ε’ Κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα (όπως προβλέπεται και από το Νόμο 4830/2021, άρθρο 10, παράγραφος 7) κατά τις ώρες 9.00-12.00, όπου μπορείτε να φέρετε τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς σας κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 22943-20957 και 22943-20972.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου μας και συγκεκριμένα του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Νικηφόρου Μπατζέ, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κας. Ελευθερίας Χατζηγαβριήλ, της Προϊσταμένης του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας κας. Σοφίας Βασταρδή, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση «Vets In Action» της κτηνιάτρου κας. Ζωής Κοντού που θα διαθέσει 2 κτηνιάτρους και 2 βοηθούς, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Επιπλέον, ενεργή θα είναι η συμμετοχή εθελοντών μελών του φιλοζωικού σωματείου «Η Κοίτη», της φιλοζωικής ομάδας «Οι Αδέσποτες» αλλά και εθελοντών του Δήμου μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των γατιών είναι να μεταφέρονται από τους δημότες σε κλουβιά ασφαλείας (δεμένα με tire up) ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διαφυγής τους, πάνω στα οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση του σημείου περισυλλογής).

Μετά την στείρωσή τους, τα ζώα αφού ανακτήσουν πλήρως τις δυνάμεις τους μεταφέρονται από τους δημότες στο σημείο από όπου περισυλλέχθηκαν.

Ελπίζουμε στην μεγάλη συμμετοχή και στην στήριξη της παρούσας προσπάθειάς μας για την μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων και για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος πιο φιλικού για τα ζώα και τον άνθρωπο.

Προηγούμενο άρθροΗ διαμάχη Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ γίνεται ταινία και βρέθηκαν ήδη οι πρωταγωνιστές
Επόμενο άρθροΈλεγε πως είναι ο Ιησούς και ακρωτηρίασε το πόδι του με πριόνι μπροστά στην 5χρονη κόρη του