Υπό… ψιλόβροχο και παρόντος του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, πραγματοποιήθηκε η συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Υπό το φως των κεριών έγινε έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης από δημάρχους και πολίτες που ζήτησαν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της ΚΕΔΕ Ηλίας Ψινάκης, απηύθυναν κάλεσμα στους συναδέλφους τους και τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Πρόκειται για ένα αυτοδιοικητικό πανελλαδικό κάλεσμα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την επιστροφή των γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Κυριακή επελέγη συμβολικά καθώς εκείνη την ημέρα επιστρέφει τμήμα των γλυπτών του Παρθενώνα που είχε δανειστεί στο Μουσείο του Ερμιτάζ από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ για τη δημιουργία Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας, με έδρα τον Μαραθώνα, που στόχο θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΤι δείχνει ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων
Επόμενο άρθροΜαντόνα, Σον Πεν: η επεισοδιακή σχέση