Μια σημαντική αθλητική επιτυχία πανηγυρίζει από χθες η περιοχή μας καθώς η ομάδα βόλεί Γυναικών του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης επικράτησε 3-0 σετ της αντίστοιχης των Γλυκών Νερών και πήρε το πολυπόθητο «εισιτήριο» της ανόδου στη Β Εθνική.

Μπορεί τα κορίτσια του Γιάννη Φάκα, στον πρώτο τελικό της σειράς, τη Δευτέρα 09/05/2022, να ηττήθηκαν από την ομάδα των Γλυκών Νερών στο Κλειστό Γ. Δημητριάδης με σκορ 2 – 3 σετ, στον δεύτερο τελικό όμως, δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδράσουν και να μην δείξουν ποιά ομάδα ήταν το φαβορί.

Το εμφατικό 3-0 σετ (20-25, 23-25, 14-25) στην έδρα των Γλυκών Νερών, όπου μεταφέρθηκε η σειρά αγώνων, ήταν η απόδειξη πως το εισιτήριο ανόδου απλά καθυστέρησε να φτάσει στον παραλήπτη που το δικαιούταν, για λίγες μόνο ημέρες.

Απόλυτα διαβασμένες, συγκεντρωμένες και παίζοντας βόλεϊ υψηλού επιπέδου, οι αθλήτριες της Νέας Μάκρης, δεν έδωσαν περιθώρια στις αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι θα έφταναν στην νίκη. Οι φίλοι της ομάδας του Επιμορφωτικού που πήγαν στα Γλυκά Νερά να ενισχύσουν την προσπάθεια των κοριτσιών, μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε ξέφρενα πανηγύρια και χειροκροτήματα!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζει και η ομάδα των Γλυκών Νερών που αποτέλεσε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο/

Λίγα λόγια για το μέγεθος της επιτυχίας της ομάδας του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης:

Πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού του Δήμου Μαραθώνα, γυναικεία ομάδα κάθε αθλήματος αλλά και εν γένει ομαδικό άθλημα ανέρχεται σε τόσο υψηλή εθνική κατηγορία!

Το Γυναικείο τμήμα volley, του Επιμορφωτικού μετράει μόλις μια δεκαετία ζωής και πραγματικά αποτελεί θαύμα η συνεχής του πρόοδος και άνοδος στις κατηγορίες.

Από το 2017, χρονιά που ανέλαβε το τμήμα ο πολύπειρος προπονητής κος Γιάννης Φάκας, η ομάδα έχει κατακτήσει 2 ανόδους (2018 – 2019 άνοδος στην Α’ Τοπική Κατηγορία και φέτος 2021 – 2022 άνοδος στη Β’ Εθνική)

Η επιτυχία της ομάδας μας, την κατατάσσει ως την κορυφαία ομάδα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς δεν υπάρχει παρουσία άλλης ομάδας από την περιοχή αυτή στη Β’ Εθνική.

Η επιτυχία αυτή δεν ήρθε εύκολα, αντιθέτως όπως έχουμε ξαναπεί αποτελεί θαύμα, καθώς οι συνθήκες πίεσης στις προπονήσεις λόγω των ελάχιστων ωρών διάθεσης του Κλειστού Γηπέδου “Γ. Δημητριάδης” για τις ανάγκες των αγωνιστικών του τμημάτων, δημιουργεί πολλά προβλήματα και είναι κάτι που θέλουμε την επόμενη χρονιά, να λυθεί από τη Δημοτική αρχή, ώστε η επιτυχία αυτή να μην αποτελέσει μια φωτοβολίδα που κάποτε θα σβήσει.

Η άνοδος στη Β’ Εθνική βοηθάει τα μέγιστα, στην εξωστρέφεια του Δήμου Μαραθώνα, καθώς η Νέα Μάκρη, η πόλη μας, ο τόπος που έχουμε μεγαλώσει και προσφέρουμε εθελοντικά το χρόνο μας για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, θα ακουστεί πανελλαδικώς για ακόμα μια φορά μέσα από επιτυχία τμήματος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.

Πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία, στα κορίτσια μας, στον προπονητή του τμήματος κο Γιάννη Φάκα, στις εφόρους μας, στον απίστευτο κόσμο, στους χορηγούς μας και στη διοίκηση του Συλλόγου.

Πρωτίστως όμως η επιτυχία αυτή θα πρέπει να αφιερωθεί στον Πρόεδρο του Συλλόγου, κο Νίκο Καραβασίλη, ο οποίος με ταπεινότητα και μετριοφροσύνη, έχει καταφέρει με τον δικό του τρόπο να αντέξει και να πετύχει ένα μικρό θαύμα!