Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΓΙΟΣ

Όσοι είστε αναγνώστες της εφημερίδας το γνωρίζετε ήδη, αλλά οφείλουμε να το επαναλάβουμε γι’ αυτούς που δεν έχουν τη συγκεκριμένη γνώση. Για να μάθετε αν τα νερά στην περιοχή μας είναι κατάλληλα για μπάνιο, ώστε να πηγαίνετε άφοβα με τις οικογένειες και τα παιδάκια σας, αρκεί να διαβάζετε τις αναλύσεις επίσημων φορέων, αναγνωρισμένων από το κράτος. Κι ακριβώς επειδή και στον Δήμο σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, κάθε χρόνο παραγγέλνουν μετρήσεις στα πιστοποιημένα βιολογικά «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.».

Πρόκειται για εργαστήρια που έχουν διαπιστευτεί ήδη από το 2002 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025, για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις σε νερά, τρόφιμα και ζωοτροφές, για βιολογικές δοκιμές σε νερά, καθώς επίσης και για τη δειγματοληψία νερού, υγρών και στερεών αποβλήτων, περιβαλλοντικών δειγμάτων και επιφανειών σε χώρους χειρισμού τροφίμων. (Πιστοποιητικό Διαπίστευσης Αρ. 102).

Φέτος λοιπόν πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις για την καθαρότητα των νερών σε δύο ημερομηνίες:

  • Στις 22 Ιουνίου στις παραλίες Αργυρά Ακτή στο Μάτι, Αγ. Ανδρέα (μπροστά από το Aqua), Νέα Μάκρη (μπροστά από το De Facto), Μπρεξίζα (στην οδό Κεφαλληνίας), Παραλία Μαραθώνα (στην Αγία Μαρίνα), στην Παραλία Σχινιά (στο τέρμα της Οδού Νηρέως και μπροστά από το Moraitis Beach).
  • Στις 30 Ιουνίου στις παραλίες του Ζούμπερι (μπροστά από το La Costa), στο Μεγάλο Σέσι και στον Βαρνάβα (μπροστά από την ταβέρνα «Το Κύμα»).

Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, τα νερά κρίθηκαν από καλά έως εξαιρετικά, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε άφοβα να κάνετε και φέτος τις βουτιές σας. Καλά μπάνια και καλό καλοκαίρι!

Οι αναλύσεις των θαλάσσιων υδάτων: