Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΓΙΟΣ

Την έμπρακτη συμπαράστασή του στους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες, για ακόμη μία χρονιά δείχνει ο Δήμος Μαραθώνα, ο πρώτος στην Αττική που τοποθέτησε ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα.

Όπως κάθε χρόνο, από το 2012 -επί δημαρχίας Ιορδάνη Λουίζου- κι έπειτα, έτσι και φέτος, η ράμπα κολύμβησης μπροστά από την Ψαροταβέρνα «Αύρα», αλλά κι αυτή στην 5η Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα είναι ήδη στις θέσεις τους και λειτουργούν για άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Μπορούν, δηλαδή, να τη χρησιμοποιήσουν έγκυες γυναίκες, όπως επίσης και ηλικιωμένοι, αρκεί να κάνουν αίτηση στον Δήμο για να προμηθευτούν το ειδικό τηλεχειριστήριο.

Τέσσερις ακόμα ράμπες σε Νέα Μάκρη & Μαραθώνα

Το σημαντικότερο και πλέον ευχάριστο νέο, ωστόσο, είναι ότι σύντομα ο δήμος μας θα αποκτήσει ακόμα τέσσερα προσβάσιμα σημεία, ώστε τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά από παραλίες για το μπάνιο τους.

Η νέα Δημοτική Αρχή «ξεκλείδωσε» τις διαδικασίες χρηματοδότησης που είχαν «παγώσει» από την εποχή Ψηνάκη. Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Ευάγγελου Σωτηρίου και της δημοτικής υπαλλήλου, Μαρίας Καλιακούδα, με τη συνδρομή βέβαια του Δημάρχου, Στέργιου Τσίρκα, η προσπάθεια αυτή έχει αίσιο τέλος.

Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Θαλάσσιων Προορισμών σε Παραλίες του Δήμου Μαραθώνος», μέχρι τα μέσα Αυγούστου αναμένεται να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένες ράμπες στην παραλία Μαραθώνα, στην Μπρεξίζα, στην παραλία που βρίσκεται στο παλαιό πεδίο βολής στον Σχινιά, αλλά και στο Ζούμπερι, δίπλα στο La Costa.

Το έργο, ύψους 250.000 ευρώ, περιλαμβάνει εκτός από τις τέσσερις ράμπες, ξύλινα αποδυτήρια, δύο χημικές τουαλέτες, πλωτό αμαξίδιο, ξύλινο διάδρομο και ομπρέλες για κάθε μία από τις παραλίες.

Και στη Ραφήνα

Τον σεβασμό του στα δικαιώματα των ατόμων µε κινητικά προβλήματα, αποδεικνύει, επίσης και ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, καθώς παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, προχώρησε και φέτος στην εγκατάσταση του μηχανήματος πρόσβασης στην πλαζ νότια του λιμανιού.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αιτηθούν (κατά προτίμηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@rafinaport.gr), για την παροχή του απαιτούμενου τηλεχειριστηρίου λειτουργίας.