Μηνυτήρια αναφορά προς τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για τις πολυήμερες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζονταν μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων και ψύχους, υπέβαλε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου όπως αναφέρει το notioanatolika.gr.

Στην αναφορά του αυτή, που απευθύνεται τόσο στους διοικούντες και υπευθύνους του κεντρικού φορέα όσο και στη διεύθυνση ΔΕΔΔΗΕ Μαρκοπούλου, τονίζεται ότι «η περιοχή αντιμετώπισε εκτεταμένα προβλήματα διακοπής ηλεκτροδότησης που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία, σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης αφορούσαν σε πολλές περιοχές του Δήμου και για μακρά χρονικά διαστήματα που έφθαναν έως και τις επόμενες τέσσερις ημέρες και που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα 28/1/2022».

Ο κ. Φιλίππου ασκεί δριμεία κριτική στους διοικούντες και στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ καθώς, εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών, ήταν παντελώς απόντες.

«Ενώ η περιοχή μας αντιμετώπιζε επείγουσα κατάσταση ανάγκης, η οποία έχρηζε παρεμβάσεων και χειρισμών εκ μέρους των αρμοδίων της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, οι αρμόδιοι ήταν απολύτως ανύπαρκτοι και ουδεμία ανταπόκριση υπήρχε στις εκκλήσεις των δημοτών. Όλοι οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ όχι μόνον δεν παρείχαν την παραμικρή ενημέρωση στους κατοίκους, αλλά ούτε απαντούσαν στις κλήσεις τους, όπως επίσης δεν απαντούσαν και στις δικές μου κλήσεις ως δημάρχου».