Μπροστά σε έναν άλυτο μέχρι στιγμής γρίφο βρίσκεται η αστυνομία του Λας Βέγκας καθώς εξακολουθούν να έρχονται στο φως ανθρώπινα λείψανα από μια λίμνη, κοντά στην αμερικανική μεγαλούπολη, που στεγνώνει λόγω της ξηρασίας.

Δύτες της αστυνομίας ανέσυραν άλλη μια σορό από τη λίμνη Μιντ, την τέταρτη από τον περασμένο Μάιο καθώς υποχωρεί η στάθμη των υδάτων. Τα τελευταία λείψανα εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στην παραλία Σουίμ της λίμνης και οι ιατροδικαστές προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου του θύματος και τη χρονολογία, ενώ οι επιθεωρητές της αστυνομίας χτενίζουν τα αρχεία αγνοουμένων.

Το μυστήριο ξεκίνησε την περασμένη Πρωτομαγιά όταν εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα σε ένα βαρέλι κοντά στην τοποθεσία Χέμενγουεϊ Χάρμπορ της λίμνης. Η αστυνομία θεωρεί ότι ανήκαν σε άνδρα, που δολοφονήθηκε με σφαίρα και στη συνέχεια πέταξαν τη σορό του στη λίμνη κάπου ανάμεσα στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της επομένης.

Δεν πέρασε μια εβδομάδα και βρέθηκαν νέα ανθρώπινα λείψανα στον Κόλπο Κάλβιλ της λίμνης, ενώ πιο πρόσφατα, στις 25 Ιουλίου, ανθρώπινα οστά βρέθηκαν στην παραλία Μπάουλντερ.

Η αστυνομία έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακαλυφθούν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα καθώς συνεχίζουν να αποκαλύπτονται περισσότερα τμήματα της ακτογραμμής. Η στάθμη των υδάτων της τεχνητής λίμνης έχει υποχωρήσει κατά 52 μέτρα από την τελευταία φορά που ήταν γεμάτη, δηλαδή το 1983.

Οι συνεχείς ανακαλύψεις σορών έχουν πυροδοτήσει εικασίες περί άλυτων υποθέσεων εξαφάνισης ατόμων και δολοφονιών, που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες και πιθανώς σχετίζονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος καθώς το Λας Βέγκας, που απέχει κάπου 50 χλμ. από τη λίμνη Μιντ, ήταν διαβόητο πεδίο δράσης της μαφίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Επιστήμονες αποδίδουν τη σταδιακή μείωση της στάθμης των υδάτων της λίμνης στην υπερθέρμανση του πλανήτη, κυρίως λόγω της αύξησης των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που συντείνουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σημειώνουν δε ότι οι δυτικές ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της λεκάνης του ποταμού Κολοράντο, έχουν γίνει θερμότερες και ξηρότερες την τελευταία τριακονταετία.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνεθλίβη το χέρι μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λ. Σχινιά – Προτροπή να προβεί σε αγωγές
Επόμενο άρθροΜεγάλο μποτιλιάρισμα στη Μαραθώνος λόγω τροχαίου στο Πικέρμι