Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λεωφόρο Σχινιά και είχε ως αποτέλεσμα τον άσχημο τραυματισμό ενός μοτοσικλετιστή.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κυρίου Βασίλη Μπλέτσα, που εκπροσωπεί τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ”ΘΕΜΙΣ” του Οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων, ο αναβάτης της μηχανής έπεσε σε λακούβα που βρίσκεται σε ένα από τα μεγάλα σαμαράκια, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχό της και να πέσει πάνω στις μπάρες. Από την πτώση, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει ο κ. Μπλέτσας, συνεθλίβησαν ο ώμος και το αριστερό του χέρι.

Με βάση τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του, ο Σύλλογος Θέμις έχει ενημερώσει τον δήμο για την παράνομη τοποθέτηση των 9 υβομάτων (σαμαράκια) καθώς δεν εφαρμόστηκαν συγκεκριμένες διατάξεις που προβλέπονταν.

Μάλιστα, ο κ. Μπλέτσας προτρέπει τον μοτοσικλετιστή και όποιον άλλο έχει τραυματιστεί ή έχει υποστεί υλική ζημιά εξαιτίας των υβομάτων, να προβούν σε αγωγές κατά του δήμου, δεσμευόμενος ότι ο σύλλογος «Θέμις» θα είναι δίπλα τους.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Το Σάββατο 6 Αυγούστου περί της 19:00 το απόγευμα, στη Λεωφόρο Σχινιά που διασχίζει το δάσος, σε ένα από τα σαμαράκια συνέβη σοβαρό ατύχημα σε μοτοσικλετιστή, όταν έπεσε σε λακκούβα που βρίσκεται στη βάση του σαμαρακίου και έχασε τον έλεγχο. Από την πτώση του στις παρακείμενες μπάρες, συνεθλίβη ο ώμος του και το αριστερό του χέρι.

Επελήφθη του συμβάντος η Αστυνομία και ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. Έχουμε ως Σύλλογος (εκπροσωπώ τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ”ΘΕΜΙΣ”οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων)καταγγείλει από καιρό πριν, την ύπαρξη των 9 παράνομων υβωμάτων (σαμαράκια ) που βρίσκονται επί της ως άνω Λεωφόρου.

Η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι για την τοποθέτησή τους δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ). Ζητήσαμε με γραπτό αιτημά μας να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το ξήλωμά τους, επειδή ο Δήμος είναι κύριος του δρόμου. Αντί αυτού ήρθε ολοκληρωμένη εισήγηση στο Δ.Σ από τον Αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, για σύνταξη μελέτης με σκοπό τη σηματοδότηση της Λ. Σχινιά, το ξήλωμα των παράνομων υβωμάτων, την τοποθέτηση καμερών και την κατάργηση ή τοποθέτησή τους σε απόσταση μεταξύ τους όπως προβλέπεται από τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα διαστασιολόγησης των οδών, των μεταλλικών στηθαίων (μπαρών) που βρίσκονται κατά μήκος του δάσους. Στις 2/8/2021 λήφθηκε απόφαση σχεδόν ομόφωνη από το Δ.Σ για την εκπόνηση μελέτης και έκτοτε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Ο Σύλλογός προτρέπει όσους έχουν υποστεί τραυματισμό ή υλική ζημία εξαιτίας των σαμαρακίων και του περιορισμένου πλάτους της Λ. Σχινιά κατά μήκος του δάσους να προβούν σε αγωγές κατά των υπευθύνων. Εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σας.”

Προηγούμενο άρθροΟι Έλληνες δεν αφήνουν το κινητό από το χέρι ούτε στις διακοπές
Επόμενο άρθροΜυστήριο στο Λας Βέγκας: Ξεραίνεται λίμνη και εμφανίζονται ανθρώπινα λείψανα στην επιφάνεια (vid)