Όση, λίγη ομολογουμένως, υπομονή είχαμε σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή μας, εξαντλήθηκε χθες με το άναψε σβήσε που ζήσαμε από το πρωί μέχρι περίπου τις 20.00 το βράδυ. Χωρίς υπερβολή, το ρεύμα έπεφτε κάθε πέντε λεπτά κι επανερχόταν με προφανή κίνδυνο να καούν συσκευές που – επίσης προφανώς – κανείς δεν θα αποζημίωνε.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωνε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ότι η βλάβη θα επιδιωρθωνόταν μέχρι τις 10 το πρωί. Έπεσε 10 ώρες έξω, καθώς το «φαινόμενο» μας κράτησε… συντροφιά μέχρι το βράδυ.

Και πάνω που όλοι νομίζαμε ότι το ζήτημα λύθηκε, ήρθε περίπου τα ξημερώματα ένα ολικό μπλακ άουτ στους δρόμους από το ύψος της διασταύρωσης της Ραφήνας μέχρι τη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της MP το πρόβλημα στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε στους πίνακες στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας και ταλαιπώρησε τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ πολύ περισσότερο από όσο αρχικά είχαν προγραμματίσει.

Αυτή η βλάβη προκάλεσε και το δεύτερο πρόβλημα. Οι διακοπές ρεύματος ξεσυντόνισαν τον προγραμματισμό του δημοτικού φωτισμού κι έτσι βυθιστήκαμε στο μαύρο σκοτάδι.

Το ερώτημα είναι «τι αμαρτίες πληρώνουμε»…