Χαμός στο Twitter, όλοι ψάχνουν για αεροπορικά εισιτήρια

Κατέρρευσε το Twitter όταν έγινε γνωστό ότι Ιρλανδία έκανε κατά λάθος νόμιμες ναρκωτικές ουσίες, όπως έκσταση, κεταμίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και μαγικά μανιτάρια, αλλά μόνο για 24 ώρες μέχρι ότου το κοινοβούλιο να περάσει κατεπειγόντως έναν νέο νόμο που θα τις απαγορεύει ξανά.

Η αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας μιας απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό ένα μέρος του νόμου του 1977 που αφορούσε την κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, επειδή δεν είχε παραπεμφθεί στο κοινοβούλιο για έγκριση. Με την απόφαση αυτή, ξαφνικά η κατοχή όλων των ναρκωτικών ουσιών έγινε νόμιμη. Ωστόσο, η πώληση δεν επηρεάστηκε από τη δικαστική απόφαση και παρέμεινε παράνομη. Για να διορθωθεί το πρόβλημα ήταν αναγκαίο να περάσει ένας νέος νόμος και το κοινοβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως για να τον εγκρίνει το βράδυ της Τρίτης. Το νομοσχέδιο θα πρέπει κατόπιν να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς.

Οι χρήστες του Twitter αντέδρασαν άμεσα στην είδηση. Κάποιοι έκαναν προβλέψεις για το τι θα γίνει το βράδυ της απελευθέρωσης των ναρκωτικών, άλλοι έκαναν σχέδια για άμεση πτήση προς Ιρλανδία και αρκετοί συνέκριναν αυτό που συνέβη με το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 2013 ‘The Purge’ (Κάθαρση). Η ταινία μάς μεταφέρει στις ΗΠΑ του 2022, όπου η κυβέρνηση έχει ορίσει μια συγκεκριμένη νύχτα κάθε χρόνο κατά την οποία οι πράξεις βίας επιτρέπονται. Για δώδεκα ώρες η αστυνομία και τα νοσοκομεία δεν είναι διαθέσιμα και οι άνθρωποι επιλέγουν αν θα βγουν στους δρόμους για να προκαλέσουν το χάος ή αν θα ταμπουρωθούν στα σπίτια τους μέχρι το ξημέρωμα.

 

Πηγή: athensvoice.gr

 

Προηγούμενο άρθροΣε γνωστή ταβέρνα της Νέας Σμύρνης απαγόρευσαν την είσοδο τυφλής και του σκύλου οδηγού της
Επόμενο άρθροΤο δράμα γνωστού Έλληνα τραγουδιστή: Ζει με 60 γραμμάρια τροφής την ημέρα