Η Εύη Σταμάτη χειρίστρια της σχολής σκύλων-οδηγών “Λάρα”, πήγε για φαγητό σε πολυδιαφημισμένο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη, μαζί με τον σκύλο-οδηγό της.

Aφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου -οδηγού στο εστιατόριο και προσπαθούσαν να την πείσουν πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της, αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία.

Κάθε ομάδα σκύλου-οδηγού έχει δικαίωμα πρόσβασης παντού, βάσει εθνικής νομοθεσίας. Επίσης, έχει το δικαίωμα να καλεί την αστυνομία και να ασκεί μήνυση σε περίπτωση ρατσιστικής συμπεριφοράς κι άρνησης εισόδου σε: δημόσια μέρη/υπηρεσίες, ιδιωτικά μέρη/επιχειρήσεις, εστιατόρια, θέατρα/κινηματογράφους, σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ίσως τελικά θα έπρεπε να μποϊκοτάρουμε όποια επιχείρηση, αρνείται την είσοδο στους σκύλους-οδηγούς τυφλών και προσβάλλει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι με απώλεια όρασης, προκειμένου να είναι αυτόνομοι. Όπως και τον κόπο που καταβάλλουμε εμείς, για να τους προσφέρουμε τη χαρά της αυτονομίας και το δώρο της όρασης, μέσα από τα μάτια των σκύλων-οδηγών.

 

Πηγή: geitoniamou.gr

 

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Παπανδρέου εγκαταλείπει τη Βουλή
Επόμενο άρθροΝόμιμα για ένα 24 ωρο σκληρά ναρκωτικά στην Ιρλανδία