Στην Αθήνα τo Cruise 2022 show του Dior - ΤΑ ΝΕΑ

Η πολύωρη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, έδωσε το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου Christian Dior, αποφασίζοντας ομόφωνα και θετικά για την φωτογράφιση των μοντέλων στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, που θα αναβιώσει την ιστορική φωτογράφιση του οίκου με μοντέλα της εποχής το 1951.

Όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες δε θα γίνει κινηματογράφηση στον ίδιο χώρο με παρουσία προσώπων που θα εμφανίζουν την Ακρόπολη ως φόντο επίδειξης μόδας.

Το σκεπτικό βάσει του οποίου γνωμοδότησε το ΚΑΣ, αναφέρει ότι θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο μνημείο από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα με τις εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Το ΚΑΣ ενέκρινε θέτοντας αυστηρούς όρους για την φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση τη χρήση της Αρχαίας Αγοράς, του Ηρωδείου, τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα, ενώ την Πέμπτη 27 Μαίου θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022», που θα είναι και το επίκεντρο της δράσης και της παρουσίασης του οίκου και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου.

Νωρίτερα, στις 14 και 15 Ιουνίου θα γίνει η φωτογράφηση στην Ακρόπολη μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο. Τρεις λήψεις θα γίνουν σε θέσεις αντίστοιχες με τις παλιές και τέσσερις σε νέες θέσεις: ανατολική και δυτική πλευρά του Παρθενώνα, ανατολική, δυτική και νότια του Ερεχθείου και στα Προπύλαια.

Στο Ηρώδειο θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου γενικές λήψεις με την παρουσία μοντέλων και οι λήψεις αυτές θα παρουσιαστούν στην επίδειξη μόδας στο Στάδιο. Στην Αρχαία Αγορά εξάλλου η φωτογράφηση ων μοντέλων και μέσω drones προγραμματίζεται για τις 20 Ιουνίου και περιλαμβάνει τον ναό του Ηφαίστου και τον προαύλιο χώρο του ναού των Αγίων Αποστόλων. Η φωτογράφηση στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα γίνει στις 22 Ιουνίου με χορευτικά δρώμενα και χρήση μουσικής, φωτογράφιση και κινηματογράφηση, όπως και στην αρχαία Νεμέα, στον ναό του Δία, στον περιβάλλοντα χώρο του και στο Στάδιο.

Οι δημιουργίες του οίκου αυτής της σειράς ενδυμάτων θα έχουν ετικέτα «Made in Greece» ενώ ο οίκος έχει ξεκινήσει συνεργασίες με Έλληνες τεχνίτες, στο πλαίσιο της σύνδεσής του με την παράδοση της ελληνικής χειροτεχνίας.

 

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΘέατρο Σκιών στο Πολιτιστικό-Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης – Ο Καραγκιόζης master chef
Επόμενο άρθροΠοιος είναι ο λόγος που οι πάπες αλλάζουν το όνομά τους