Τι «σκέφτεται» η κυβέρνηση για αλλαγές σε δήμους της Ανατολικής Αττικής

Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον νόμο του Καλλικράτη έφερε στην επιφάνεια πλήθος αντιδράσεων και τοπικών αντιπαραθέσεων και στην Ανατολική Αττικής. Στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτες εισηγήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να διαμορφωθεί το κλίμα των αλλαγών και στην Αν. Αττική μέχρι την ημέρα που το σχετικό νομοσχέδιο θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση, κάτι που υπολογίζεται να γίνει μέσα στον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις όποιες τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας σε συνδυασμό όμως με μια νέα… παράμετρο η οποία έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτονται τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!.

Έτσι φαίνεται ότι χωρίς αλλαγές θα προχωρήσουν σίγουρα οι Δήμοι Κορωπίου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Ραφήνας – Πικερμίου και 3Β (Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης) ενώ σε όλους τους υπόλοιπους –λίγο ή περισσότερο– «παίζουν» ανακατατάξεις.

Δήμος Μαραθώνα

Αλλαγές στον ενοποιημένο Δήμο Μαραθώνα με τον «σχεδιασμό» της κυβέρνησης να κάνει λόγο για δύο δήμους σύμφωνα με τον νέο Καλλικράτη. Ο ένας θα περιλαμβάνει τον Μαραθώνα, το Γραμματικό και τον Βαρνάβα και ο άλλος τη Νέα Μάκρη.

Δήμος Παλλήνης

Αντιδράσεις κατατίθενται και στον Δήμο Παλλήνης αφού θεωρείται ότι η Παλλήνη ως… πρωτεύουσα της Ανατολικής Αττικής μπορεί να αποτελεί έναν και μόνο δήμο χωρίς τη συμμετοχή του Γέρακα και της Ανθούσας, περιοχών οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τον άλλο δήμο του ενιαίου σήμερα ΟΤΑ. Παράλληλα υπάρχει και η άποψη – η οποία όμως δε θεωρείται και ιδιαίτερα ισχυρή – ότι δεν είναι δυνατόν ο Γέρακας να εκλέγει τον δήμαρχο και της Παλλήνης υπονοώντας σαφώς την κυριαρχία του Θανάση Ζούτσου.

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας

Αλλαγές θεωρείται ότι πρέπει να γίνουν και στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας αφού θεωρείται ο ΟΤΑ της ανατολικής Αττικής με τη μεγαλύτερη διάσταση απόψεων των κατοίκων των δύο περιοχών. Αφενός οι Σπαταναίοι δεν επιθυμούν να παραδώσουν την πρωτοκαθεδρία στην περιοχή αφετέρου οι κάτοικοι της Αρτέμιδας θεωρούν ότι αυτοί πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις δεδομένης της ανάπτυξης της περιοχής τους τα τελευταία χρόνια. Ήδη από την Αρτέμιδα μεθοδεύεται παρέμβαση στο υπουργείο προκειμένου να γίνει κατανοητή, έτσι υποστηρίζεται, η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών αφού «οι Σπαταναίοι έχουν γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα» όπως χαρακτηριστικά λέγεται! Το τι θα πράξει το υπουργείο και η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον αυτοδιοικητικό χάρτη της ανατολικής Αττικής είναι κάτι που θα πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων και αντιπαραθέσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: notioanatolika.gr

Προηγούμενο άρθροBild: Καταρρέει ο Βαρουφάκης;
Επόμενο άρθροΗ Ινδία Κήρυξε τα Burgers Παράνομα