Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Πάνο Καμμένο.

Μετά τον καυγά για το ποιος είναι ο «ιδιοκτήτης» του protagon και την αγωγή Καμμένου σε Θεοδωράκη και Πετρουλάκη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού επανήρθε.

Και μάλιστα με εμφατικό τρόπο χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «φουσκωμένη γαλοπούλα».
Μιλώντας στους υπεύθυνους των τομέων πολιτικής του Ποταμιού, χθες το βράδυ στη Βουλή, σε μια αποστροφή της ομιλίας του είπε:
«Εμείς που έχουμε υπηρετήσει στον αληθινό στρατό – και έχουμε δει τις ειδικές δυνάμεις στα χαρακώματα του Έβρου – δεν κρεμάει το σαγόνι μας, με τις παρελάσεις στο Σύνταγμα.
Οι φουσκωμένες γαλοπούλες όμως του κυβερνητικού στρατοπέδου που δεν έχουν υπηρετήσει στο στρατό ή έχουν υπηρετήσει στα σπίτια τους, φαίνεται να εκστασιάζονται με το χακί».

Και η απάντηση του protagon στον Πάνο Καμμένο:

Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης διατηρεί ιδιοκτησιακή σχέση με το protagon. Αυτό, φυσικά, δεν είναι αληθές. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αποχωρήσει από το protagon, τόσο ως μέτοχος, όσο και ως μέλος της συντακτικής του ομάδας. Το protagon παραμένει ένα μέσο πολυφωνικό, πολυμετοχικό, που διοικείται αποκλειστικά από δημοσιογράφους.

Παραθέτουμε ανακοίνωση που εκδόθηκε από Το Ποτάμι, την οποία και υιοθετούμε απολύτως, ως προς τα στοιχεία που αναφέρει και όχι, φυσικά, ως προς τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς.

«Την άνοιξη του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε από το protagon.gr. Η πρόθεση αποχώρησής του άλλωστε, έγινε δημόσια προς τους άλλους μετόχους στις 26.2.14, γεγονός που έχει καταγραφεί και στον Τύπο των ημερών. Η μεταβίβαση των μετοχών του ολοκληρώθηκε νομικά στις 25.6.14 (ενώ έναν χρόνο πριν, στις 28.6.13 είχε παραιτηθεί και από πρόεδρος του Δ.Σ. της Πρόταγκον ΑΕ). Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κατέχει σήμερα ούτε μια (αριθμός: 1) μετοχή της Ανώνυμης Εταιρίας που με ευθύνη της λειτουργεί το protagon.gr.

Το όνομα protagon.gr έχει κατοχυρωθεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη πολύ πριν συσταθεί η Πρόταγκον ΑΕ και, όπως γνωρίζουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές Νομικής και Πληροφορικής, αυτό δεν συνιστά ιδιοκτησία και δεν συνδέεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πρόταγκον ΑΕ.

Βέβαια, όλη αυτή η συζήτηση που προκαλεί ο πολυπράγμων υπουργός Αμύνης είναι εντελώς εκ του περισσού, καθότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ήδη έχει δηλώσει, θα υπερασπισθεί στο δικαστήριο το δικαίωμα των δημοσιογράφων να γράφουν τις απόψεις τους χωρίς να τους κυνηγά με αγωγές κανένας πολιτικός, πόσω μάλλον ένας Καμμένος.».
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

 


Προηγούμενο άρθροΟι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις για να ζει κανείς
Επόμενο άρθροΟ άντρας ο σωστός…Η γυναίκα…;;…Η λάθος;;