Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχει αρχίσει και η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει και από το Δήμο Μαραθώνα στο ταξίδι της ως τη γαλλική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, η Φλόγα θα έχει ως σταθμό της την Αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, λίγο πριν, μέσω Σουνίου, τερματίσει τη διαδρομή της στο Καλλιμάρμαρο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους διοργανωτές. Στη Γαλλία θα φτάσει ακτοπλοϊκώς, με το ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem να ξεκινά από τον Πειραιά και να δένει στο λιμάνι της Μασσαλίας. Να σημειώσουμε ότι το παρθενικό ταξίδι του Belem έγινε το 1896, χρονιά τέλεσης στην Αθήνα των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής.

Η Φλόγα ταξιδεύει στην Ελλάδα από τις 16 έως τις 26 Απριλίου, στη μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, με εξαίρεση τους Αγώνες της Αθήνας. Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος ξεκίνησε, φυσικά, από την Αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια, περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι, θα διανύσουν σε 11 ημέρες 5.000 χιλιόμετρα, μεταφέροντας τη Φλόγα σε δεκάδες σημεία πολιτιστικού, αρχαιολογικού αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος, από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο κι από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη. Τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Εθνικής Πόλο, Γιάννης Φουντούλης.

Πρόκειται για ένα συμβολικό ταξίδι στις ρίζες του αθλητικού ιδεώδους και του Ολυμπιακού κινήματος, αλλά κι ένας φόρος τιμής στην παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία και συμπόρευση των δύο λαών μέσα στο χρόνο, με βάση κοινές αρχές και αξίες. Είναι ένα γεγονός που θα τύχει παγκόσμιας τηλεοπτικής μετάδοσης.

Η επιλογή του Μαραθώνα ως σημείου διέλευσης της Φλόγας συνιστά ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Στέργιου Τσίρκα σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Αναστάσιο Χρυσίνα.

Στις 26 Απριλίου, περίπου στις 10 το πρωί, η Φλόγα θα φτάσει εποχούμενη και θα αρχίσει να μεταφέρεται εντός του Δήμου μας. Μισή ώρα αργότερα θα βρίσκεται στην Αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Εδώ, στο σημείο αυτό με τους υψηλούς συμβολισμούς, θα κάνει στάση.

Τη Φλόγα θα χαιρετίσει στην Αφετηρία ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας και, εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Christian Fatras. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί για μια ακόμη μικρή απόσταση, πριν πάρει το δρόμο της για το Σούνιο -όπου επίσης θα κάνει μικρή στάση- και, τέλος, το Καλλιμάρμαρο.

Ο Δήμος Μαραθώνος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να δώσουν παρών στη σημαντική αυτή στιγμή και να υποδεχθούν τη Φλόγα στον ιστορικό μας τόπο με χαρά και υπερηφάνεια.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, θα είμαστε όλοι εκεί για να καλωσορίσουμε τη γεμάτη συμβολισμούς Ολυμπιακή Φλόγα με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια.

Προηγούμενο άρθροΟ ορισμός της μεγαλοψυχίας: Συγχώρεσε τον δολοφόνο του γιου του και τον βοήθησε να βγει από τη φυλακή!
Επόμενο άρθροΓείτονες τσακώθηκαν για ένα σκυλί κι ο ένας σκότωσε τον άλλον (vid)