Αν κάτι στον Μαραθώνα τα πηγαίνει αντιστρόφως ανάλογα από τον Δήμο τα τελευταία 2,5 χρόνια, αυτό είναι ο ΜΕΣΜΑ. Η καινούρια προσπάθεια που άρχισε με επικεφαλής τον Γιώργο Κοτταρίδη και ανθρώπους που αποφάσισαν να βάλουν και την ψυχή τους για να πετύχει το νέο εγχείρημα, αποτυπώνεται στις επιτυχίες του ΜΕΣΜΑ και στο γεγονός ότι, σταδιακά, όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια και ανταποκρίνεται.

Είναι κοινό μυστικό ότι για να… έρθει η ανάπτυξη, υπάρχουν άνθρωποι του Συλλόγου που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να συνδράμουν. Και αρκετά βαθιά μάλιστα. Αν, όμως, ήταν μόνοι δε θα πετύχαιναν και πολλά. Σε αυτά τα εγχειρήματα χρειάζονται αρκετές πρόθυμες τσέπες και στον Μαραθώνα δεν υπάρχουν πολλές.

Μία από τις λίγες, που δεν διστάζει ενίοτε να αδειάζει για να γεμίζουν τα ταμεία του ΜΕΣΜΑ, είναι αυτή της οικογένειας Καφετζοπούλου. Μιας οικογένειας που δεν είχε καμία σχέση με τον Μαραθώνα όταν μετακόμισε στην περιοχή πριν 30 χρόνια. Η αγάπη της, όμως, για τον αθλητισμό και τον ΜΕΣΜΑ είναι δεδομένη. Και τη δείχνει με κάθε ευκαιρία, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις.

Η οικογένεια, που διατηρεί πάρκινγκ σκαφών στην παραλία του Μαραθώνα, βοηθά συστηματικά τον Σύλλογο. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει προβεί σε κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης που την καθιστούν μέγα χορηγό και χωρίς τις οποίες ο ΜΕΣΜΑ θα είχε πολύ πιο δύσκολη καθημερινότητα.

Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι, τόσο για την περιοχή όσο και για τα πιτσιρίκια της, να υπάρχουν επιχειρηματίες με τέτοια νοοτροπία. Άνθρωποι που δεν έχουν έναν κολοσσό, αλλά με μια οικογενειακή επιχείρηση συνδράμουν ώστε ο Σύλλογος να αναπτύσσεται και να αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερα παιδιά.

Αυτό, άλλωστε, τονίζει και η Ισμήνη Καφετζοπούλου, που μίλησε στη MP για τις χορηγίες της οικογένειάς της προς τον ΜΕΣΜΑ.

«Είμαστε μια οικογένεια που αγαπά συνολικά τον αθλητισμό, ενώ μέλη της έχουμε περάσει και από ομάδες του ΜΕΣΜΑ. Είναι για εμάς στάση ζωής. Θέλουμε τα παιδιά του Μαραθώνα -και όχι μόνο βέβαια- να έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν και να επιλέγουν να πάνε στον ΜΕΣΜΑ να κάνουν κάποιο σπορ, από το να καθίσουν σπίτι και να σπαταλήσουν τον χρόνο τους μπροστά από μια οθόνη, είτε αυτή είναι της τηλεόρασης είτε ενός τάμπλετ. Μακάρι να μπορούμε στο μέλλον και εμείς να προσφέρουμε περισσότερα και να προσελκύσουμε σε αυτή την προσπάθεια περισσότερους επιχειρηματίες από όσους στηρίζουν σήμερα τον ΜΕΣΜΑ».