Άνοιξαν τα σχολεία και αντίο τεμπελιά… είτε είστε καρκίνος, είτε υδροχόος, είτε τέλος πάντων οποιοδήποτε ζώδιο, το σχολείο αποτελεί κομβική στιγμή για τη ζωή κάθε ανθρώπου. Εσείς πώς τα πηγαίνατε στην τάξη;

Υπάρχουν χαρακτηριστικά που κάνουν τα ζώδια να διαπρέπουν, να εξαφανίζονται ή και να αποτυγχάνουν στη μικρή κοινωνία μιας τάξης και ενός σχολείου. Στοιχεία του χαρακτήρα που μας ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή μας, όσο είμαστε φοιτητές, αλλά και στο εργασιακό και φιλικό περιβάλλον.

Nerd, σπασικλάκι ή φυτό είναι μόνο λίγα μόνο από τα κακεντρεχή παρατσούκλια για τους εργατικούς, τους μεθοδικούς του σχολείου που στο τέλος καταλήγουν με το απουσιολόγιο στο χέρι και πολύ αργότερα με την καλή δουλειά στο… τσεπάκι (ή και όχι!).

Το ζώδιο του Κριού
Ένας ενθουσιώδης, ανυπόμονος Κριός δεν θα μπορούσε παρά να αποζητά να είναι πάντοτε ο πρώτος της τάξης (της παρέας, της δουλειάς και πάει λέγοντας).

Θα κάνετε αγώνα δρόμου να ολοκληρώσετε το απροειδοποίητο τεστ στη Φυσική, πάντοτε φυσικά απαντώντας σωστά, ενώ είστε πιο γρήγορος και από τη σκιά σας, σε κάθε ερώτηση ιστορίας. Τι κι αν δεν έχετε προλάβει καλά καλά να σκεφτείτε αν γνωρίζετε την απάντηση!

Επειδή όμως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και επειδή όπως έχουμε ξαναπεί, Κριός και αποτυχία δεν πηγαίνουν μαζί, το αποτέλεσμα είναι να γίνετε ο καλύτερος της τάξης. Τώρα αν κανείς τολμήσει να σας πει «φυτουκλάκι» θα του αποδείξετε σε ένα μονό μπασκετάκι πως μπορείτε να τα καταφέρετε σε όλες τις… σχολικές πίστες.

Το ζώδιο του Καρκίνου
Είστε εκείνος που την ώρα που ο καθηγητής φιλολογίας ανακοινώνει το θέμα της έκθεσης του Σαββατοκύριακου, σας λούζει κρύος ιδρώτας. Πιστεύετε πως για την τέλεια αποτύπωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στο χαρτί χρειάζεστε τουλάχιστον μία εβδομάδα και δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να παραδώσετε κάτι λιγότερο από το τέλειο. Κλασικά και εικονογραφημένα για τους μελοδραματικούς των ζωδίων, τους καρκίνους.

Την ίδια ώρα, το ταλέντο του ζωδίου να βάζει προτεραιότητες σε όσα τον απασχολούν είναι και το μεγάλο σας πλεονέκτημα για να καταφέρετε να βγάλετε εις πέρας όλες τις εργασίες της τάξης και τελικά να αποσπάσετε τον υψηλότερο βαθμό.

Αφήστε λοιπόν το δράμα για αργότερα – για τα αισθηματικά σας ας πούμε – και θα δείτε πως πολύ εύκολα μπορείτε να αναδειχθείτε σε μαθητή του μήνα. Έτσι, το απουσιολόγιο της τάξης θα γίνει μόνιμο αξεσουάρ στην τσάντα σας.

Το ζώδιο του Παρθένου
Πιο προβλέψιμοι και από τη δύση του ηλίου. Οι Παρθένοι είστε ζώδια που τρέφεστε από την ανάγκη για τελειότητα, από την αναζήτηση περισσότερης τάξης, πιο υψηλού βαθμού επιτυχίας. Είστε το ζώδιο εκείνο που παρότι έχει βγάλει 19,5 στον έλεγχο, κλαίει στην αγκαλιά της μαμάς του για το 18 στο μάθημα των Καλλιτεχνικών.

Εκείνο που πρέπει να κρατήσουν τα ζώδια του Παρθένου είναι πως αυτή η εμμονή στην παραμικρή λεπτομέρεια ίσως σας εξαντλήσει και κοιτώντας το δέντρο (εν προκειμένω την προαιρετική εργασία στο μάθημα της βιολογίας), να χάσετε το δάσος (ας πούμε έναν αξιοπρεπή βαθμό στις εξετάσεις).

Το ζώδιο του Ζυγού
Αν υπάρχει ζώδιο που ζει και αναπνέει για να ευχαριστεί τους γύρω του, για να κρατά ισορροπίες, αυτοί είναι οι ζυγοί. Αυτό στην τάξη, πολύ απλά μεταφράζεται στην ακατανίκητη ανάγκη σας να είστε οι αγαπημένοι του καθηγητή. Το παιδί που θα κάνει όλα τα θελήματα, που θα σηκώσει πρώτο το χέρι όταν ζητείται κάποια αγγαρεία στην τάξη.

Φυσικά, για να είναι κανείς ο αγαπημένος του καθηγητή πρέπει να είναι και καλός μαθητής. Αυτή λοιπόν η ανάγκη να ευχαριστείτε τους γύρω σας μπορεί να σας αναδείξει σε σπασικλάκι της τάξης. Προσοχή όμως, γιατί στην προσπάθειά σας να γίνετε οι ευνοούμενοι του καθηγητή, μπορεί να απομακρυνθείτε από τους άλλους μαθητές της τάξης.

Το ζώδιο του Αιγόκερου
Το πιο σκληρά εργαζόμενο ζώδιο είναι εκείνο του Αιγόκερου και αυτό φυσικά φαίνεται μέσα σε μια τάξη. Θα πετάξετε τη σκούφια σας για κάθε ομαδική εργασία, κάθε επιπλέον δραστηριότητα και δουλειά για το σπίτι και φυσικά θα κάνετε τα πάντα για να τεθείτε επικεφαλής.

Το πρόβλημα εδώ είναι πως αυτή η τάση υπερσυγκέντρωσης σας κάνει να αμφισβητείτε την ικανότητα των άλλων γύρω σας, να τους αγνοείτε και συχνά να τους παρακάμπτετε.

Το μόνο που ενδιαφέρει τα ζώδια του Αιγόκερου είναι όλα να γίνουν τελικά όπως τα έχουν σκεφτεί. Αν όμως δεν μάθετε να παίζετε ομαδικά, τότε κάποια στιγμή οι δυνάμεις σας θα σας εγκαταλείψουν και το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.