Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα, οι οποίες απεικονίζουν σκύλο να έχει υποστεί εγκαύματα λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες στην Πεντέλη και γρήγορα επεκτάθηκε σε Ντράφι, Ανθούσα και Γέρακα.

Οι φωτογραφίες του Δημήτρη Καπάνταη από το πρακτορείο φωτογραφιών SOOC συγκλονίζουν, αφού το ζώο φαίνεται εμφανώς καταβεβλημένο, έχοντας υποστεί σημαντικά εγκαύματα στο πίσω μέρος του σώματος και τη μουσούδα.

Ο σκύλος εμφανώς εξαντλημένος και με εμφανή τα εγκαύματα από τη φωτιά στο σώμα του

«Μην εγκαταλείπετε τα κατοικίδιά σας»

Υπενθυμίζεται ότι η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς έχει απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα.

Ο σκύλος εμφανώς εξαντλημένος και με εμφανή τα εγκαύματα από τη φωτιά στο σώμα του

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), «τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν, ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

«Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 2131364935», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή φωτό: sooc.gr

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΤι ισχύει για τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές – Ποιοι θα τις λάβουν άμεσα
Επόμενο άρθροΜπλε Λιμανάκι: Η στιγμή που ελικόπτερο ανεφοδιάζεται με νερό (vid)