«Ο κήπος της Madame Wu» στη νότια Καλιφόρνια που προσέλκυε τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ για τέσσερις δεκαετίες, «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 106 ετών αναφέρουν οι LA Times.

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1915 και έμαθε να μαγειρεύει παρακολουθώντας την οικιακή βοηθό να ετοιμάζει γεύματα για την εύπορη οικογένειά της. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. «Δεν είχα οικογένεια στην Αμερική», είχε αναφέρει. «Το ταξίδι διήρκεσε 40 ημέρες και λόγω του πολέμου υπήρχε συσκότιση σε όλη τη διαδρομή».

Άνοιξε το εστιατόριο το 1959 γιατί συνέχεια έβλεπε «κακό τσοπ σούι παντού», παραπονέθηκε στο USA Today. Έγινε αμέσως διάσημο για το μενού και τη διακόσμησή του σε σχήμα παγόδας. Η Γου υποδεχόταν τους διάσημους πελάτες της φορώντας πάντα ένα μακρύ μεταξωτό φόρεμα ενώ ταυτόχρονα μιλούσε στο τηλέφωνο.

Pressed to find classic duck dish - Chicago Tribune

Στο «Madame Wu’s Garden» η Μέι Γουέστ προτιμούσε την κρύα πεπονόσουπα, ο Γκρέγκορι Πεκ και ο Πολ Νιούμαν απολάμβαναν το τοστ με γαρίδες και πίτες με καβούρια, ενώ η πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό έπαιρνε πάντα την ψητή πάπια Πεκίνου.

Έχει γράψει βιβλία μαγειρικής, εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση και είχε έντονη φιλανθρωπική δράση στηρίζοντας το νοσοκομείο «City of Hope».

Hollywood legend Madame Wu turns 100 – Sun Sentinel

Προηγούμενο άρθροΤύπος πάλεψε να σώσει γυναίκα που πνιγόταν κι ο ζηλιάρης σύζυγος τον έστειλε νοσοκομείο (vid)!
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή 9/10 τα εγκαίνια των Γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Μαραθώνα