Πορνό μόνο με ...πάσο στη ΒρετανίαΠέρυσι, η Βρετανία ενέκρινε τον νόμο για την ψηφιακή οικονομία του 2017, ο οποίος περιελάμβανε αυστηρούς νέους κανόνες σχετικά με την πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Όταν ο νόμος τεθεί σε ισχύ αργότερα αυτό το έτος, οι ρυθμιστικές αρχές προτείνουν ότι οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν ένα λεγόμενο «πορνογραφικό πάσο» από το καταστήματα πώλησης Τύπου για να επαληθεύσουν την ηλικία τους και να έχουν πρόσβαση στο nsfw περιεχόμενο.

Ο νέος νόμος θα απαιτήσει επίσης από τους πορνογραφικούς ιστότοπους να επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τους απειλεί με μεγάλες κυρώσεις. Όσοι δεν συμμορφώνονται θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα ύψους έως 350.000 δολάρια.

Ωστόσο, η εφαρμογή αυτών των κανόνων καθυστέρησε ώστε να παράσχει στο βρετανικό συμβούλιο ταξινόμησης κινηματογραφικών ταινιών (BBFC) περισσότερο χρόνο για να εκπονήσει τις κατευθυντήριες γραμμές. Μόλις το πράξει, οι νέες αυτές κατευθυντήριες γραμμές απαιτούν έγκριση από το Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η βιομηχανία θα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του λογισμικού επαλήθευσης, με πλατφόρμες για την επαλήθευση της ηλικίας ενός χρήστη.

Ανησυχίες για την ιδιωτική ζωή

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε ένα τέτοιο πλαίσιο και η Telegraph αναφέρει ότι το BBFC προτείνει μια πιο ανώνυμη επιλογή: το τοπικό περίπτερο τους.

Τα καταστήματα θα πωλούν ένα «πορνογραφικό δελτίο», έναν 16ψήφιο κωδικό για περίπου 10 λίρες και για την αγορά του θα απαιτείται άδεια οδήγησης ή διαβατήριο για να επαληθεύσουν την ηλικία του αγοραστή.

Αυτή η μέθοδος δεν θα απαιτούσε από κάποιον να εισαγάγει τις προσωπικές πληροφορίες σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν δυσαρέσκεια στο ενδεχόμενο αγοράς πάσου καθώς θεωρούν άβολη τη διαδικασία του να σταθεί κάποιος σε ταμείο και να ζητήσει κάτι τέτοιο.