Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κρίθηκε προφυλακιστέος, έπειτα από πολύωρη διαδικασία, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται εντός της ημέρας να γίνει γνωστο΄σε ποια φυλακή θα μεταφερθεί.

 

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε προσφυγή κατά της προφυλάκισης. «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», δήλωσε ο δικηγόρος.

Η απολογία του σκηνοθέτη την Πέμπτη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Νωρίτερα είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στο οποίο δήλωσε αθώος για την κατηγορία του του αποδίδεται και χαρακτήρισε «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες» τις δύο μηνύσεις σε βάρος του και τις καταθέσεις μαρτύρων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

 

Επίσης, της απολογίας του σκηνοθέτη προηγήθηκε αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο εξέτασε και απέρριψε την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει διά του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από την πλευρά του κατηγορούμενου, προς απόδειξη ισχυρισμών που προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Συγκεκριμένα κλήθηκαν να καταθέσουν η ηθοποιός και πρώην υφυπουργός Ελένη Κούρκουλα, ο επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδελφός του κατηγορούμενου. Οι δύο πρώτοι κλήθηκαν να καταθέσουν αναφορικά με τα όσα υποστηρίζει στο υπόμνημά του ότι ήταν στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015 όταν κατηγορείται για τον έναν από τους δύο βιασμούς.

 

Στο μεταξύ δύο άλλοι προτεινόμενοι μάρτυρες που κλήθηκαν από τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, ο βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννης Παναγόπουλος και ο ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος, με κοινή ανακοίνωση αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης, όπως και ότι δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη τους για να ανακοινωθούν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΠαράταση του σκληρού lockdown στην Αττική ως τις 8 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΣτις Χρυσές Σφαίρες θα προβληθεί για πρώτη φορά διαφήμιση «αληθινού θηλασμού»