Έτοιμες να ανοίξουν τις πύλες τους σε οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία είναι οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα μετά από εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε «ανοιχτή γραμμή» με το υπουργείο Μετανάστευσης και την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα, για το συντονισμό στην υποδοχή και τη φιλοξενία προσφύγων που φτάνουν στην πρωτεύουσα.

Για το θέμα μίλησε σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Η Αθήνα είναι πιστή στις παραδόσεις, τις αρχές και τις αξίες της, χωρίς αστερίσκους. Όταν σε ένα πόλεμο δεν παίρνεις θέση, είσαι υπέρ του θύτη και κατά του θύματος. Επειδή τα λόγια δεν αρκούν, από την πρώτη στιγμή συλλέγουμε ανθρωπιστική βοήθεια. Η ανταπόκριση είναι συγκινητική. Ταυτόχρονα είμαστε σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ουκρανίας και τις κοινότητες των Ουκρανών για να φιλοξενήσουμε τους πρόσφυγες με αξιοπρέπεια. Αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε ένα χώρο στις ουκρανικές κοινότητες, ώστε να έχουν ένα συντονιστικό κέντρο», εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης.

«Στο 1595 μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί για το ποιες λέσχες φιλίας είναι ανοιχτές σήμερα όπου μπορεί να αφήσει ανθρωπιστική βοήθεια. Έχουμε δομές για τους πρόσφυγες, και είμαστε και έτοιμοι να ανοίξουμε και τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 200 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗmegatv.com
Προηγούμενο άρθρο«Οι Ρώσοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει» – Στο Κίεβο ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής Wali (vids)
Επόμενο άρθροΠαράνοια με τα καύσιμα – Οι διεθνείς τιμές «βουτάνε» και στην Ελλάδα αυξάνονται