Ένας πάμπτωχος ψαράς που πάλευε καθημερινά για να ταΐσει την οικογένειά του βρήκε ένα σπάνιο κομμάτι άμπαρο ή εμετό φάλαινας όπως λέγεται, με την αξία του να υπολογίζεται στο 1 εκατ. δολάρια.

Ο Ναρόνγκ Φετσαράι βρήκε ένα σπάνιο κομμάτι από εμετό φάλαινας, επίσης γνωστό και ως άμπαρο, να επιπλέει ανοιχτά μιας παραλίας στην Ταϊλάνδη.

Ο ψαράς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη στεριά, όταν είδε ένα παράξενο αντικείμενο να επιπλέει στα νερά ενώ παρασυρόταν από τα θαλάσσια ρεύματα στην επαρχία Σουράτ Θάνι, στις 27 Σεπτέμβρη.

Ωθούμενος από την περιέργεια να δει τι ήταν αυτό το παράξενο πράγμα, ο ψαράς πλησίασε.

Αμέσως συνειδητοποίησε ότι ίσως πρόκειται για το πολύτιμο άμπαρο, που είχε δει ξανά στην τηλεόραση, μιας και είχε την ίδια κηρώδη υφή και εμφάνιση.

Ο άντρας έβγαλε το αντικείμενο βάρους 30 κιλών μαζί του στη στεριά και την επόμενη μέρα του μετέφερε στο πανεπιστήμιο Prince of Songkla University, για να το εξετάσουν οι ειδικοί.

Στο παρελθόν άλλα κομμάτια εμετού φάλαινας πωλήθηκαν έναντι 37.500 και 42.791 δολαρίων το κιλό, με το άμπαρο του Ναρόνγκ να είναι ανάλογης ποιότητας.

Έτσι, το εύρημα του φτωχού ψαρά θα μπορούσε να του αποφέρει μέχρι και 1.250.000 δολάρια (περίπου 1 εκατ. ευρώ).

«Κανείς στο χωριό δεν είχε δει ή αγγίξει πραγματικό εμετό φάλαινας, γι’ αυτό όλοι τους ήταν πολύ ευτυχισμένοι» είπε ο τυχερός ψαράς.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που δεν ξέρω τι να κάνω. Σκοπεύω να το πουλήσω, μιας και ήδη έχω το πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι είναι αληθινό άμπαρο» λέει ο Ναρόνγκ, σύμφωνα με το Newsflare.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το άμπαρο πρόκειται για εμετό από φάλαινα. Είναι η ουσία που οι φάλαινες εκκρίνουν στο πεπτικό τους σύστημα για να το προστατεύσουν από το πέρασμα μεγάλων ή αιχμηρών αντικειμένων που καταπίνουν.

Στη συνέχεια, οι φάλαινες αποβάλλουν το έκκριμα στον ωκεανό και αυτό στερεοποιείται και επιπλέει στο νερό.

Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, ως βάση για την παρασκευή πανάκριβων αρωμάτων.

ΠΗΓΗsputniknews.gr
Προηγούμενο άρθρο«Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11» – Συγκλονιστική εξομολόγηση της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου (vid)
Επόμενο άρθροΤη βασάνιζαν και τη βίαζαν για ένα μήνα σε ξενοδοχείο πριν τη σκοτώσουν με φλόγιστρο