Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σαςΤα μυρμήγκια είναι από τα πιο… αθώα έντομα που κυκλοφορούν.

Πολλές φορές τα έχουμε παρατηρήσει είτε έξω στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, ωστόσο, δεν μας ενοχλούν καθώς είναι τις περισσότερες φορές άκακα.

Βέβαια, υπάρχουν σπίτια που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα μυρμήγκια, καθώς υπάρχουν πολλά και το έχουν κάνει δικό τους σπίτι.

Αν και δεν κάνουν κάτι, δεν είναι ωραίο ένα σπίτι να έχει… κατοικίδια μυρμήγκια, που σχηματίζουν τις γνωστές μας γραμμές.

Μην πανικοβάλλεστε, όμως. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης, που είναι μάλιστα εύκολοι και γρήγοροι, αλλά κυρίως αποτελεσματικοί.

Ψάξαμε και βρήκαμε κάποιους έξυπνους τρόπους που προτείνει ο Σπύρος Σούλης για να διώξετε τα μυρμήγκια και σας τους παρουσιάζουμε.

Θα χρειαστείτε υλικά που έχετε όλοι στα ντουλάπια σας:

Φύλλα δάφνης

Βγάζουν μια μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης μέσα σε κάθε συρτάρι με τρόφιμα. Μπορείτε να τα βάλετε και μέσα στο σακουλάκι με το αλεύρι ή άλλα φαγώσιμα που θέλετε να προστατέψετε από τα μυρμήγκια.

Ξίδι

Φτιάξτε ένα μείγμα από νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες για να μην αφήσετε τα μυρμήγκια να μπουν στο σπίτι.

Ταλκ

Το ταλκ λειτουργεί όπως ακριβώς και το ξίδι. Βάλτε το γύρω-γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα για να εμποδίσετε την είσοδο των μυρμηγκιών.

Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ

Τα φρούτα αυτά έχουν μια όξινη μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βράστε φλούδες μέσα σε νερό και ρίξτε το μείγμα σε αυλακώσεις, τρύπες και ρωγμές που μπορεί να κρύβουν μυρμήγκια στο εσωτερικό τους.

Κιμωλία

Μπορείτε να κάνετε μια γραμμή (ή και παραπάνω) από κιμωλία γύρω-γύρω σε όλο το σπίτι. Έτσι τα μυρμήγκια δεν θα πλησιάσουν στο χώρο σας γιατί η κιμωλία, που περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, τα απωθεί.

ΠΗΓΗbovary.gr
Προηγούμενο άρθροΤα τοπ 10 επαγγέλματα προσλήψεων τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΑύξηση 2% στη βενζίνη στην Ελλάδα – Η τρίτη ακριβότερη στην Ευρωζώνη