Η κλασική Μαραθώνια διαδρομή είναι αποκλειστικό προνόμιο του Δήμου μας! Ακολουθώντας την ίδια λογική οι πολίτες είχαν ευκαιρία να θαυμάσουν μία παρέλαση κλασικών μοντέλων αυτοκινήτων.

Το 6ο Olympic Classic Tour Rally φιλοξενήθηκε στον Δήμο Μαραθώνα  και οι θεατές βρέθηκαν μπροστά στα πανέμορφα τετράτροχα που κατέκλεισαν τους δρόμους της περιοχής. Μοντέλα αυτοκινήτων από το 1950 μέχρι και το 1980 έκαναν… πασαρέλα στις παραλίες του τόπου μας ενώ αρώματα και εικόνες μίας άλλης εποχής, πιο ρομαντικής, ξύπνησαν στην περιοχή. Ο διεθνής αγώνας Regularity Rally έκανε εκκίνηση την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και η καρό σημαία έπεσε την Κυριακή 12 του ίδιου μήνα.

Την Παρασκευή το αγωνιστικό σκέλος περιελάμβανε τρεις νυχτερινές χρονομετρήσεις σε μία ειδική διαδρομή. Το Σάββατο και την Κυριακή το Rally ξέφυγε από τα όρια του δήμου καθώς τα πληρώματα διαγωνίστηκαν σε 33 διαδρομές χρονομέτρησης συνολικού μήκους 500 χιλιόμετρων. Οι διαδρομές αυτές ήταν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βορειοανατολικής Αττικής, σε κάποια τμήματα της Βοιωτίας αλλά και της Εύβοιας.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας με την Porsche 911 του 1965. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου οι Ιταλοί Πάολο Μαρκάτι και Φρανσέσκο Τζιαμαρίνο με το Volkswagen Beatle Cabrio του 1970. Στην τρίτη θέση δεν ήταν άλλοι από τους Γιώργο Δελαπόρτα και Δημοσθένη Παπαγιαννόπουλο με την Alfa Romeo GTV 2000 του 1973.

Απο την πλευρά του Δήμου ο κ. Ψηνάκης δεσμεύτηκε να φιλοξενήσει και του χρόνου το Rally και να συνδράμει στη βελτίωσή του. Είναι μάλιστα πιθανό να μη γίνει μόνο αγώνας ακριβείας αλλά και ταχύτητας. Ο κ. Ψηνάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Χρήστο Αποστολίδη.

Ευχάριστη πινελιά στο σκηνικό που στήθηκε ήταν η παρουσία της αντίκας του κ. Κουρέλη από το ζαχαροπλαστείο «Το Πλέστι».

Προηγούμενο άρθροΟ πρόεδρος, ο «σπίθας» και ο μ@λ@κ@ς
Επόμενο άρθροΛάβετε θέσεις… έτοιμοι!