Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ και κατά του σεξ μετά τον καβγά. Το λεγόμενο και Make Up Sex ή σεξ συμφιλίωσης σίγουρα δεν είναι για όλους, όμως κάποιοι ορκίζονται στο όνομά του.

Αν ανήκεις στα άτομα που δεν μπορούν να διανοηθούν το σεξ ως κορύφωση ενός τσακωμού, δεν χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω. Αν όμως είναι μια συνηθισμένη κατάληξη, δες σε ποιες περιπτώσεις θα σου κάνει καλό και σε ποιες θα απειλήσει τη σχέση σου.

Η καλή πλευρά

Θυμός, απογοήτευση, έντονα συναισθήματα και λόγια βαριά. Τι καλύτερο για να δείξετε ο ένας στον άλλο ότι εξακολουθείται να αγαπιέστε, από καυτό, παθιασμένο σεξ – που θα εκτονώσει και τα νεύρα σας. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αυτό το σεξ είναι και το πιο απολαυστικό. Κι ακόμη κι αν δεν είναι γεμάτο ένταση, αλλά τρυφερό, παραμένει υπέροχο – εκτός των άλλων γιατί λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο θεραπευτικά.

Και τώρα οι κακές

Πότε πρέπει να κρατήσεις τα πράγματα σεμνά:

Όταν συμβαίνει συνέχεια

Αν ο/η σύντροφός σου «ψάχνεται συνέχεια για καβγά» και μετά αρχίζει να σε πηγαίνει το πράγμα προς το κρεβάτι, ίσως το θέμα δεν είναι ότι χαρακτηρίζεται από πάθος, αλλά ότι είναι κακοποιητικός και προσπαθεί να το κρύψει μέσα από το σεξ. Σκέψου Big Little Lies.

Έχετε εθιστεί

Μήπως το μόνο πράγμα που σας κρατάει στ’ αλήθεια μαζί είναι το σεξ, οπότε αντί να ασχολείστε με τα προβλήματα της σχέσης σας εστιάζετε σε αυτό; Αν πιστεύεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ίσως θα πρέπει να αρχίσεις να δείχνεις αυτοσυγκράτηση.

Χάνεις τον εαυτό σου

Υπάρχει περίπτωση να σε χειραγωγεί μέσω του σεξ, χρησιμοποιώντας το ως εργαλείο για να αποφύγει τη συζήτηση και να σε κάνει ό,τι θέλει.

Σε κάθε περίπτωση, είτε ακολουθεί σεξ είτε όχι, αν οι καβγάδες σας είναι στην ουσία… ο ίδιος καβγάς, που ξεχνιέται στα μεσοδιαστήματα είτε επειδή παραβλέπεις το πρόβλημα, είτε επειδή σου προσφέρει κάτι που σε ικανοποιεί (ναι, το Make Up Sex ανήκει στα πιθανά «κάτι»), ίσως έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσεις τη σχέση σου.