Πολλοί άνθρωποι πριν «εγκαταλείψουν» αυτόν τον κόσμο αφήνουν, μία διαθήκη, που σε αυτήν εκφράζουν κάποιες επιθυμίες τους. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που μια διαθήκη μπορεί να γίνει αιτία διαμάχης για όσους μένουν πίσω.

Ας δούμε τις δέκα πιο παράξενες διαθήκες διασήμων ανθρώπων, που άφησαν ιστορία.

1. Λεόνα Χέλμσλι

Άφησε 12 εκατομμύρια δολάρια στο… σκύλο της και τίποτα στα εγγόνια της.

2. Χάρι Χουντίνι

Προς το τέλος της ζωής του ασχολήθηκε με τα πνεύματα και πριν το θάνατό του άφησε στη γυναίκα του 10 τυχαίες λέξεις τις οποίες υποστήριξε πως θα τις λέει για να καλεί το πνεύμα του και να επικοινωνούν. Κάθε χρόνο, την ημέρα του Halloween, η σύζυγός του ακολουθούσε τις εντολές του, αλλά το πνεύμα του Χουντίνι δεν εμφανίστηκε ποτέ.

3. Τσαρλς Ντίκενς

«Όσοι έρθουν στην κηδεία μου να μην φοράνε φουλάρι, μανδύα, μαύρο παπιγιόν, πλατύγυρο καπέλο ή άλλη παρόμοια αποκρουστική ανοησία!» Αντιπαθούσε τους «καθωσπρέπει» και αρέσκονταν στα λιτά πράγματα. Στην κηδεία του, που πήρε εθνικές διαστάσεις, τίποτα από τα παραπάνω δε τηρήθηκε.

4. Ναπολέων Βοναπάρτης

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης είχε μια τελευταία επιθυμία. Να ξυρίσουν το κεφάλι του και να δωρίσουν τις τρίχες του στην οικογένεια και τους φίλους του.

5. Tupac

Στη διαθήκη του, ο Tupac ζήτησε να αποτεφρωθεί και να καπνιστεί η στάχτη του από τους φίλους του.

6. Τζίνι Ρόντεμπερι

Ο δημιουργός του Σταρ Τρεκ επιθυμούσε να ταξιδέψουν οι στάχτες του στο διάστημα.

7. Ντάστι Σπρίνγκφιλντ

Η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ άφησε στη διαθήκη της εκτενείς οδηγίες για το πώς να συμπεριφέρονται στην αγαπημένη της γάτα.

8. Τζάνις Τσόπλιν

Στη Τζάνις Τσόπλιν άρεσε να πίνει. Τόσο πολύ, που όταν πέθανε το 1970, φέρεται να άφησε 2.500 δολάρια για να γιορτάσουν οι φίλοι της στην τελετή μετά την κηδεία της.

9. Σόλομον Σάνμπορν

Ως τελευταία επιθυμία, ο άνδρας ζήτησε από τους φίλους του να κάνουν δύο τύμπανα χρησιμοποιώντας το δέρμα του ως μεμβράνη. Αυτά τα τύμπανα έπρεπε να μεταφέρονται στο Μπάνκερ Χιλ κάθε χρόνο στις 17 Ιουνίου, και να παίζουν με αυτά το τραγούδι «Yankee Doodle» ως εορτασμό της περίφημης επετείου της μάχης του επαναστατικού πολέμου.

10. Ουίλιαμ Σαίξπηρ

O Ουίλιαμ Σαίξπηρ επιθυμούσε να πάρει η σύζυγός του το δεύτερο καλύτερο κρεβάτι του. Για τα δεδομένα της εποχής δεν ήταν παράξενο να ασχολείται κάποιος με την κληροδότηση ενός κρεβατιού (τα καλά κρεβάτια ήταν πολύτιμα αντικείμενα), αλλά η εντολή του αποδείχθηκε και μεταφορική, καθώς όταν πέθανε η σύζυγός του, δεν επιτράπηκε το σώμα της να ταφεί στο ίδιο σημείο με τον Σαίξπηρ, υποδηλώνοντας ίσως την κακή σχέση που είχαν μεταξύ τους εν ζωή.