Αυτή είναι η συγκινητική μεταμόρφωση ενός σκελετωμένου αδέσποτου κουταβιού που φοβόταν ακόμη και τη σκιά του σε ένα σκυλί γεμάτο υγεία και αγάπη.

Η 42χρονη Πρου Μπάρμπερ βρήκε το σκυλάκι να κουτσαίνει και να κρύβεται στην άκρη του δρόμου να τρέμει από τρόμο.

Η 42χρονη είναι η ιδρυτής της φιλοζωικής “Mission Paws’ible” και περιμάζεψε το τρομοκρατημένο ζώο στο καταφύγιο της οργάνωσης.

Έπειτα από βδομάδες φροντίδας και αγάπης το σκυλάκι ξαναβρήκε την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους.

Στην αρχή ο σκυλάκος που ακούει στο όνομα Μέρφι φοβόταν να πλησιάσει τους ανθρώπους και πέρασε την πρώτη εβδομάδα στην απομόνωση, μετά τη διάσωσή του στο Μπαλί.

Κρατούσε αμυντική στάση και δεν ήθελε να το αγγίζουν.

Όμως η αγαπησιάρικη προσωπικότητα του κουταβιού κάποτε βγήκε ξανά στην επιφάνεια και τώρα όλοι περιγράφουν το σκυλάκι ως γελωτοποιό που κάνει συνέχεια τρέλες.

Η φιλοζωική που τον διέσωσε θέλει να υποστηρίξει, να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να δώσει κίνητρα σε άλλους ανθρώπους να διασώσουν και να αποκαταστήσουν αδέσποτα και κακοποιημένα ζωάκια.

Και η ιστορία του Μέρφι είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα ταλαιπωρημένο ζωάκι.

Τα τελευταία χρόνια, η οργάνωση έχει περιθάλψει χιλιάδες σκυλάκια, με απώτερο στόχο της να αποτελεί να σταματήσει η κακοποίηση και η εγκατάλειψη ζώων στο Μπαλί.

“Βρήκα τον Μέρφι να στέκεται στη μέση του δρόμου. Έχω απαίσια όραση και έχουν υπάρξει πολλές φορές που έχω μπερδέψει μια πλαστική σακούλα για ζώο” λέει η Πρου.

“Και όταν είδα αυτή την άσπρη πλαστική σακούλα οδήγησα προς το μέρος της, ελπίζοντας πως ήταν ένα αδεσποτάκι. Και ήταν! Αμάξια και φορτηγά προσπαθούσαν να τον αποφύγουν, αλλά κανείς δεν σταματούσε” θυμάται η Πρου.

“Πιθανότατα ο Μέρφι είχε εγκαταλειφθεί, κούτσαινε και ήταν εμφανώς αναστατωμένος. Δεν τον πίεσα, γιατί δεν ήθελα να φύγει και να πάει μπροστά στα αμάξια” λέει η καλόκαρδη γυναίκα.

“Ήταν πολύ φοβισμένος και πέρασε μια βδομάδα στο πλυσταριό μέχρι που έμαθε να με εμπιστεύεται. Του έδωσα χρόνο και χώρο” λέει η Πρου.

“Έπειτα από μερικές ημέρες που παρακολουθούσε πώς ήμουν απέναντι στα άλλα υιοθετημένα σκυλάκια, άρχισε να μου ανοίγεται. Ήρθε μόνος του στο σπίτι και από τότε έριξε τις άμυνες. Από εκείνη τη μέρα και μετά, έγινε αυτό το παιχνιδιάρικο και αγαπησιάρικο σκυλάκι που είναι μέχρι σήμερα” λέει η γυναίκα.