του Πέτρου Κατσαμάκη, Αστρολόγος-Ερευνητής, “ΗΛΙΟΦΩΤΟ”

Λ.Μεσογείων 330, Αγ.Παρασκευή, Τηλ. 2103300145

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2015

01/01/2015-07/04/2015 Δίας σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Λέοντα.

21/01/2015-11/02/2015 Ερμής φαινομενικά ανάδρομος στον Υδροχόο.

20/03/2015 Έκλειψη Ηλίου στην 29η μοίρα των Ιχθύων.

04/04/2015 Έκλειψη Σελήνης στην 14η μοίρα του Ζυγού.

17/04/2015-24/09/2015 Πλούτωνας σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερο.

19/05/2015-10/06/2015 Ερμής σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Διδύμους.

12/06/2015-17/11/2015 Ποσειδώνας ανάδρομος στους Ιχθύες.

02/06/2015-02/08/2015 Κρόνος σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σε Τοξότη και Σκορπιό.

25/07/2015-14/09/2015 Αφροδίτη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στη Παρθένο και στον Λέοντα.

26/07/2015-26/12/2015 Ουρανός σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Κριό.

11/08/2015 Ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο της Παρθένου.

13/09/2015 Έκλειψη Ηλίου στην 20η μοίρα στο ζώδιο της Παρθένου.

18/09/2015 Ο Κρόνος εισέρχεται οριστικά πλέον στο ζώδιο του Τοξότη.

28/09/2015 Έκλειψη Σελήνης στη 4η μοίρα στο ζώδιο του Κριού.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Το 2015 είναι μια χρονιά διαφορετική από τις προηγούμενες. Από τη μια θέτει αιτήματα σημαντικών αλλαγών, αλλά από την άλλη σαν αντίβαρο θέτει και την αναγκαιότητα της σταθερότητας σε κάθε τομέα της προσωπικής και της κοινωνικής ζωής. Η διάθεση του είναι για την ακρίβεια να επιλεγεί ένα μοντέλο εξέλιξης, να σταθεροποιηθεί και, οι όποιες αλλαγές επέλθουν, να αφορούν την ενδυνάμωση αυτής της επιλογής. Από ό,τι φαίνεται τα σκληρά βιώματα των απωλειών και της κατρακύλας προς τον πάτο μετριάζονται με στόχο να αξιοποιηθούν οι εμπειρίες και τα μαθήματα, που βιώθηκαν με πολύ τρόμο, φόβο, αγωνία και πόνο τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο νέες επιλογές χωρίς πατερίτσες, που εμπεριέχουν πειθαρχία, δέσμευση και ευθύνη. Έντονα θα απασχολήσουν όλους μας αυτή τη χρονιά πρόσωπα και σχέσεις που αφορούν το εξωτερικό και σε αυτές τις σχέσεις χρειάζεται οριοθέτηση, όπως επίσης και η διαχείριση της πραγματικότητας από την πλάνη.

Ο άξονας των Εκλείψεων μετακινείται οριστικά από τον Σκορπιό και τον Ταύρο στον Κριό και στον Ζυγό, ενώ φέτος ξεκινούν και οι Εκλείψεις στον άξονα των Ιχθύων και της Παρθένου. Ο άξονας που πραγματοποιούνται οι εκλείψεις όπως έχω πει και παλαιότερα είναι πάντοτε καρμικός και, σε συνδυασμό του βόρειου και τον νότιου δεσμού της Σελήνης με τις εκλείψεις και τους πλανήτες που εμπλέκονται, παράγει ισχυρά καρμικά μαθήματα. Στην ίδια λογική φυσικά σημαντικής καρμικότητας συμπλέει και ο πλανήτης Κρόνος, που φέτος κινείται στο τέλος του ζωδίου του Σκορπιού και στις αρχές του ζωδίου του Τοξότη (βλ. Γεγονότα Περιόδου και Εκλείψεις Περιόδου) ορίζοντας με τη θέση του και τις όψεις που πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους την καρμική διαδρομή που θα ακολουθήσουν για όλους μας αυτά τα καρμικά μαθήματα. Φαίνεται πως από φέτος η απειλή της επιβίωσης που προτάχθηκε πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια με τις Εκλείψεις στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, αλλά και τον Κρόνο εκεί αλλάζει σημείο εστίασης, για όσους έλαβαν το μήνυμα και εμπέδωσαν το μάθημα τους, και το επίκεντρο της καρμικής ανάπτυξης όλων μας κινείται πλέον σε δύο νέους άξονες. Τα πεδία των μαθημάτων για εφέτος είναι οι σχέσεις με ό,τι αυτό εμπεριέχει (όπως αναφέρω εκτενέστερα στο περσινό ετήσιο ωροσκόπιο) και ο τομέας της εργασίας, της παραγωγικότητας, της χρησιμότητας (Παρθένος), αλλά και ο τομέας που εστιάζει στις προϋποθέσεις για να υπάρξουν οι παραπάνω έννοιες, που είναι η συναισθηματική και ψυχολογική επάρκεια, η πνευματική διαύγεια και η καθαρότητα, αλλά και η ανάγκη για βαθιά εξυγίανση και ισχυρές εκκαθαρίσεις αλλά και λειτουργικά όρια (Ιχθύες).

Η φετινή χρονιά θα βγάλει στο φως, με τις εκλείψεις στον άξονα Ιχθύων και Παρθένου, την έντονα καρμική όψη του Κρόνου στο Τοξότη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, αλλά και την όψη Ουρανού – Πλούτωνα ακόμα σε ισχύ, την αναγκαιότητα να φροντιστεί η ψυχική και σωματική υγεία, που κάτω από το καθεστώς της τεράστιας πίεσης των τελευταίων χρόνων, έχει σοβαρά κλονιστεί ή ανισορροπίσει. Ειδικά την περίοδο των εκλείψεων θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη μιας και η έντονη ψυχολογική φόρτιση, το στρες, ο τρόμος και η αγωνία των προηγούμενων χρόνων απ’ ό,τι φαίνεται έχουν δημιουργήσει ισχυρές ανισορροπίες, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Η καρμική ανάγκη να φροντίσουμε και να φροντιστούμε, τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό αλλά και σε ψυχικό επίπεδο, γιατρεύοντας τα τραύματα μας, θα τεθεί ως η βασική αναγκαιότητα για οποιαδήποτε μορφή εξέλιξης. Άλλωστε, νομίζω πως είναι σαφές πως καμία μορφή εξέλιξης δεν μπορεί να προκύψει μέσα σε συναισθηματική και σωματική αποδιοργάνωση. Επίσης, τη φετινή χρονιά θα τεθούν πολύ σοβαρά σε κρίση, θέματα ιεραρχίας και αξιοπιστίας της εκάστοτε ιεραρχίας τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό που δημιούργησε το αδιέξοδο είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορεί να παράξει και τη λύση. Θα χρειαστεί καρμικά να μπουν σημαντικά όρια σε νοητικές στρεβλώσεις και να δοθεί προτεραιότητα στις ψυχικές και σωματικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου χωριστά, αλλά και των κοινωνιών που έχει δημιουργήσει μέσω της αν-οριοθέτητης λειτουργίας ενός αλαζονικού μυαλού, που δεν χορταίνει και δεν καλύπτεται με τίποτα. Για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες αυτού του ασύδοτου κομματιού, καταπονήθηκαν και κακοποιήθηκαν σημαντικές και ιερές ανάγκες, που πλέον χρειάζεται να φροντιστούν με σεβασμό και ευθύνη.

Ο Κρόνος στον Τοξότη, σε δύσκολη όψη τετραγώνου άλλωστε με τον Ποσειδώνα, έρχεται να θέσει την ανάγκη των ορίων, θέτοντας ξεκάθαρα πως όταν ένα «σώμα» δέχεται περισσότερες πιέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα από αυτές που μπορεί η ιδιοσυγκρασία του να αντέξει, μοιραία το «σώμα» αυτό θα ταλαντευτεί ανάλογα με την άσκηση της πίεσης που δέχεται, αναζητώντας διαρκώς να ισορροπήσει, και, αν αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί, το «σώμα» θα υποστεί ισχυρές αλλοιώσεις ή θα διαλυθεί. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα όρια της πίεσης – με απλά λόγια – που μπορεί να αντέξει ο καθένας, και αυτό έρχεται να τονίσει η όψη Κρόνου – Ποσειδώνα αλλά και οι Εκλείψεις στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου. Και όταν τα όρια σπάνε, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αρρώστιας και της τρέλας. Όλες οι σημαντικές αστρολογικές όψεις του 2015 θέτουν ως πρώτο και πιο σημαντικό καρμικό γεγονός αυτό που λαϊκά λέμε «τρέλα» και που δομείται και στηρίζεται πάνω στην ασυνέπεια και μόνο. Για να υπάρχει ισορροπία σε οποιοδήποτε «σώμα», είτε αυτό είναι ανθρώπινο, είτε κοινωνικό, είναι απαραίτητο να τηρούνται με συνέπεια οι ανάγκες του και να φροντίζονται με σεβασμό τα όρια του. Κανένα σώμα δεν μπορεί να ισορροπεί για πάντα, όταν δέχεται συνεχόμενες πιέσεις, «ασιτία» – είτε βιολογική, είτε ψυχική – και αναγκάζεται να υπάρχει σε ένα περιβάλλον που δεν το στηρίζει, αλλά αντίθετα το υπονομεύει. Μοιραία το σώμα αυτό θα καταρρεύσει. Για να μπορούμε να παραμείνουμε «ζωντανοί», χρειάζεται να τηρούνται με συνέπεια όροι και κανόνες. Αν σε αυτούς τους κανόνες φανούμε ασυνεπείς, το αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση με πολλούς τρόπους, ανάλογα με την ευαισθησία και την ιδιοσυγκρασία του κάθε «σώματος», αλλά και ανάλογα με τη δομή της ψυχικής οργάνωσης που κρατάει αυτό το «σώμα» σε συνοχή.

Μια πλειάδα ισχυρά σημαντικών αστρολογικών γεγονότων φέτος, εκλείψεις στους άξονες που προανέφερα, ο Κρόνος από τον Τοξότη σε όψη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, η όψη ισχυρής ανατροπής του Ουρανού με τον Πλούτωνα, ο Δίας στο ζώδιο της πτώσης του την Παρθένο από τον Αύγουστο και μετά, και η Αφροδίτη ανάδρομη εκεί, έρχονται να θέσουν σημαντικά ερωτήματα. Πόσο εφικτό είναι να σωθεί αυτό που «έχουμε» καταστρέφοντας αυτό που «είμαστε»; Πως μπορεί να υπάρχει εξέλιξη, έχοντας εξαθλιώσει τον εαυτό μας; Πως μπορεί η ασυνέπεια στις ανάγκες μας να παράξει συνέπεια στους στόχους μας; Πως μπορεί ένα εξαθλιωμένο σώμα και ψυχικά διαλυμένο να παράξει ανάπτυξη και πλούτο; Πως μπορεί η κακοποίηση, η καταπίεση, ο τρόμος, η βία και η οργή να παράξουν αγάπη; Η αγάπη και οι τεράστιες στρεβλώσεις που έχει δεχθεί, ώστε να εξυπηρετεί στόχους και συμφέροντα, είναι φέτος το κυρίαρχο καρμικό θέμα που αναβοσβήνει, επιζητώντας οριστικά την αποκατάσταση της πολύ σημαντικής και δομικής αυτής έννοιας, πάνω στην οποία γίνονται συνήθως τα μεγαλύτερα εγκλήματα ενάντια στην ύπαρξη μας, με την κατάλληλη χρήση φυσικά των απαραιτήτων ενοχών. Η «αγάπη» για την πατρίδα, η «αγάπη» για τους γονείς, η «αγάπη» για τον σύντροφο, η «αγάπη» για οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό μου.

Η φετινή χρονιά έρχεται να ορίσει καρμικά, πως η αυθεντική και καθαρή αγάπη, πηγάζει από την αγάπη προς τον εαυτό μας και διαχέεται προς τους άλλους και τα δημιουργήματα μας. Οτιδήποτε δημιουργούμε εις βάρος της αγάπης προς τον εαυτό μας, μοιραία διαμορφώνει μια ισχυρή ασυνέπεια και η ασυνέπεια αυτή μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Αυτό είναι η τρέλα. Το να δρω ενάντια στην ύπαρξη μου. Η μοναδική ευθύνη που έχουμε απέναντι στον «Θεό» που μας δημιούργησε με καθαρή και άδολη αγάπη, είναι με την ίδια αγάπη και ευθύνη να φροντίσουμε αυτό το δημιούργημα του Θεού, τον εαυτό μας και το σώμα μας. Η φετινή χρονιά έρχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση τη θυσία. Τη θυσία του αμνού για να σωθεί ο λύκος. Τη θυσία της ύπαρξης στον βωμό της προσωπικότητας. Θα χρειαστεί πολλές φορές φέτος να τεθεί σε κρίση τι σημαίνει τελικά θυσιάζομαι ή θυσιάζω; Πόσο πραγματικά συνδέεται η αγάπη με τη θυσία; Πόσο η θυσία είναι αλήθεια ότι υποδεικνύει το μέγεθος της αγάπης; Πόσο ακόμα, όπως λέει ο Γκάτσος κάθε Μεγάλη Παρασκευή κάποιος πρέπει να θυσιάζεται για να σωθούν οι άλλοι; Και πόσο η ευθύνη της σωτηρίας του καθενός είναι υπόθεση ενός άλλου ή δική του υπόθεση και ευθύνη; Μήπως η θυσία του εαυτού δεν αφορά τελικά την Αγάπη, αλλά την εξάρτηση; Πόσο έχουμε το δικαίωμα να θυσιάζουμε τη ζωή που μας χαρίστηκε από τον ίδιο τον Θεό, και τι Θεός είναι αυτός που βάζει σαν προϋπόθεση την θυσία της ύπαρξης; Σίγουρα όχι Θεός της Αγάπης. Η θυσία της ύπαρξης δεν μπορεί να στηρίζεται ποτέ στην Αγάπη, αλλά στις ενοχές μέσα από τις οποίες παρέχεται αυτή η αγάπη. Είναι σαφές σε όλους μας πως κανένας δεν «θυσιάζεται» από Αγάπη, αλλά από ενοχές. Ενοχές που καλλιεργούνται από πολύ παλιά στις ψυχές όλων μας με τη φράση «πως αν δεν είσαι καλό παιδί, δεν θα σε αγαπάω» και φυσικά, καλό παιδί σημαίνει να κάνεις αυτό που θέλω εγώ. Με απλά λόγια, θα σε αγαπάω μόνο όταν κάνεις αυτό που θέλω εγώ και όχι φυσικά όταν κάνεις αυτό που έχεις ανάγκη εσύ. Άρα για να «σε αγαπάω» πρέπει να θυσιάζεις αυτό που έχεις ανάγκη εσύ γι’ αυτό που θέλω εγώ. Που σημαίνει ότι, για να σε αγαπάω εγώ, θα πρέπει εσύ να είσαι διαρκώς ασυνεπής στις ανάγκες σου και στις επιθυμίες σου και συνεπής στις δικές μου ανάγκες και επιθυμίες. Έτσι δομήσαμε αυτό τον κόσμο και τις ζωές μας. Θυσιάζοντας τον εαυτό μας με την ψευδαίσθηση ότι θα αγαπηθούμε, αν κάνουμε αυτό που θέλουν οι  άλλοι. Έτσι χάσαμε τον εαυτό μας και αυτό που παράξαμε είναι μια απόλυτη ασυνέπεια, ένας κόσμος που δεν εμπεριέχει ίχνος αγάπης για την ύπαρξη. Ένας κόσμος εξαιρετικά ασυνεπής απέναντι σε αυτό που σημαίνει Άνθρωπος και εξαιρετικά συνεπής στην παρανόηση της έννοιας Άνθρωπος.

Αυτά έρχεται να θέσει σε γενικές γραμμές προς αναθεώρηση το 2015. Προσωπικά πιστεύω ότι τίποτα δεν πρόκειται να ισορροπήσει στην περιφέρεια της ζωής μας, αν πρώτα δεν φροντίσουμε τον πυρήνα που δημιουργεί όλη αυτή την πραγματικότητα, που είναι η ύπαρξή μας. Γι ‘ αυτό και σε αυτούς τους καιρούς, θεωρώ άσκοπο να αναφέρω γενικές προβλέψεις για τον κάθε τομέα μιας και τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πυρηνικά εμείς οι ίδιοι και η στάση που κρατάμε απέναντι σε όσα αναπαράγουμε και δημιουργούμε. Είτε αυτό είναι η σχέση μας, είτε τα οικονομικά μας, είτε η καριέρα μας, είτε οι σχέσεις με τα παιδιά, με τους γονείς μας είτε οι κοινωνίες μας. Η φετινή χρονιά θέτει πολύ καθαρά την επίγνωση πως το πρόβλημα δεν είναι στη περιφέρεια. Το κτήριο δεν έχει πρόβλημα στα παράθυρα και τους τοίχους. Το κτήριο έχει πρόβλημα στα θεμέλια και στη κεντρική κολόνα που το στηρίζει. Έχει δηλαδή δομικό πρόβλημα, που απλά αντανακλάται στους τοίχους και στα παράθυρα. Και η δομική έννοια που χρειάζεται να αναθεωρηθεί, να από-στρεβλωθεί και να αποκατασταθεί είναι η αγάπη και οι τρόποι με τους οποίους προσφέρεται ή γίνεται δεκτή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ

Το 2015 στο πρώτο εξάμηνο ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με τον Δία στον Λέοντα, αλλά και το ξεκαθάρισμα υποθέσεων που αφορούν οικονομικές εκκρεμότητες, χρέη αλλά και μεταβιβάσεις οικογενειακών επιχειρήσεων π.χ. από τον πατέρα στον γιο. Το πρώτο εξάμηνο ευνοεί τα ζώδια της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες αλλά και Υδροχόους, Διδύμους και Ζυγούς) και εφιστά την προσοχή σε υπερβολές, που αργότερα θα δημιουργήσουν σημαντικές προϋποθέσεις ώστε να αγχωθούν ή να εκτεθούν οικονομικά, όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Ο Δίας στον Λέοντα το πρώτο εξάμηνο του 2015 βοηθάει και ενδεχομένως δημιουργεί την αναγκαιότητα, ώστε να γίνουν εκ νέου αναθεωρήσεις στο αντικείμενο της εργασίας, και να γίνει μια νέα αυθεντική επιλογή με στόχο μια εργασία, που είναι αυτό που θέλουμε και αγαπάμε. Θα χρειαστεί κυρίως τις περιόδους που ο Δίας είναι ανάδρομος, να γίνουν σοβαρές αναθεωρήσεις στα κίνητρα, με τα οποία έχουμε επιλέξει τη δουλειά μας, και στο κατά πόσο εμπλέκονται μέσα σε αυτή την επιλογή ενοχές και συναισθηματικές διαστρεβλώσεις, που δεν επέτρεψαν να γίνει μια καθαρή και αυθεντική επιλογή.

Το δεύτερο εξάμηνο με τον Δία στην Παρθένο, που σημειωτέον βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, ευνοούνται στον εργασιακό τομέα όσα επαγγέλματα έχουν να κάνουν με τη παροχή υπηρεσιών, αλλά και ο δημόσιος τομέας και οι τομείς που εμπλέκονται με επικοινωνία. Από την άλλη, οι Εκλείψεις στον άξονα Ιχθύ – Παρθένου θα δημιουργήσουν στους παραπάνω τομείς την αναγκαιότητα για σημαντικές αλλαγές και μια καλύτερη μορφή οργάνωσης μέσα από ανατροπές, κυρίως την περίοδο που πραγματοποιούνται οι εκλείψεις. Το δεύτερο εξάμηνο ευνοεί στον οικονομικό τομέα τα ζώδια της γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους αλλά και Καρκίνος, Σκορπιούς και Ιχθύες) και εφιστά την προσοχή σε υπερβολές σε Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες, που έτσι και αλλιώς δέχονται τη έντονη επιρροή του Κρόνου από το ζώδιο του Τοξότη. Επίσης είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να δοθούν χρήματα με στόχο την ισορροπία της ψυχικής και σωματικής υγείας. Στον εργασιακό τομέα θα ανοιχτούν θέσεις εργασίας, αλλά η θέση του Δία (στην Παρθένο, στο ζώδιο της πτώσης του) και του Κρόνου, δείχνουν πως οι χαμηλές αμοιβές θα είναι η αιχμή του δόρατος.

ΣΧΕΣΕΙΣ   

Το 2015 είναι μια χρονιά που οι σχέσεις με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει – φιλία, συνεργασία, συντροφικότητα, μοναχικότητα, ανάγκη για κοντινότητα, ανάγκη για απόσταση – θα απασχολήσουν έντονα όλα τα ζώδια, με τις Εκλείψεις στον άξονα που επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων, αυτόν του Κριού και του Ζυγού. Οι όψεις των Εκλείψεων με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό συνεχίζουν να δημιουργούν την αναγκαιότητα σημαντικών αποχωρισμών σε όσους ανήκουν ή έχουν σημεία και πλανήτες στον παρορμητικό Σταυρό (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους). Αποχαιρετισμοί που δεν αφορούν απαραιτήτως κάτι μη αγαπητό, αλλά σχέσεις, επιλογές αλλά και κύκλοι ζωής μέσα στους οποίους δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εξέλιξης (όπως αναφέρεται και το Ετήσιο Ωροσκόπιο του 2014, που βλέπετε πιο κάτω). Στον τομέα των σχέσεων, ευνοούνται το πρώτο εξάμηνο του 2015 τα ζώδια της φωτιάς – Κριοί, Λέοντες, Τοξότες – αλλά και οι Υδροχόοι, και όσοι έχουν πλανήτες και σημεία εκεί που αφορούν ή συμβολίζουν τις σχέσεις. Θα χρειαστεί να φανούν εξαιρετικά προσεκτικοί οι Ταύροι και οι Σκορπιοί, κυρίως προσέχοντας να μη παγιδευτούν μέσα σε αποπλανήσεις και υπερβολές και στο τέλος ο θησαυρός θα αποδειχθεί άνθρακας. Το ίδιο ισχύει και για τους Ιχθύες, τους Διδύμους, τους Παρθένους και τους Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου, όπου ο Ποσειδώνας εκεί παράγει πλάνες και δημιουργεί εξαιρετικά πρόσφορα έδαφος για αυτοεξαπατήσεις, εξαπατήσεις και έντονο ψυχικό πόνο, που μπορεί να δράσει εξαιρετικά αποδιοργανωτικά με τη συμμετοχή του Κρόνου, αγγίζοντας τα όρια της παράνοιας και της τρέλας.

Το δεύτερο εξάμηνο, ευνοούνται αργά και με την αναγκαιότητα να διευκρινιστούν πολλών ειδών διαστρεβλώσεις επάνω στο τι εννοεί ο καθένας αγάπη, οι σχέσεις για τα ζώδια της γης – Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους. Ο Δίας στο Λέοντα πάντως ευνοεί πολύ τον ερωτικό τομέα, δημιουργώντας έντονη ερωτική διάθεση και τη διάθεση του «παιχνιδιού», εφιστώντας την προσοχή σε υπερβολές και επικίνδυνα παιχνίδια, με επίκεντρο το ποιος θα επιβληθεί σε ποιον. Παρόλα αυτά ο Δίας εκεί μιλάει για την αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης του καθενός, τονίζοντας πως μόνο δύο «ελεύθεροι» άνθρωποι μπορούν να σχετιστούν ουσιαστικά, μιας και για να διαθέσεις τον εαυτό σου κάπου, πρέπει πρώτα να σου ανήκει. Δύο άνθρωποι που ανήκουν συναισθηματικά ακόμη στην παιδικότητά τους, στον μπαμπά τους, στη μαμά τους, και δίνουν λόγο για τις αποφάσεις και τις επιλογές τους, στην καλύτερη περίπτωση μπορούν μόνο να αλληλοεξαρτηθούν και μοιραία να πονέσουν ο ένας τον άλλον. Η ανάγκη για πραγματική ουσιαστική βαθιά και αυθεντική ελευθερία και αυταγάπη είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θέτει το 2015, μιας και η αληθινή και η αυθεντική αγάπη ξεκινάει πάντα από τον εαυτό μας και διαχέεται στους γύρω μας.

ΚΡΙΟΣ

Το 2015 συνεχίζει ακάθεκτο να σας κρούει το κώδωνα της αναγκαιότητας σημαντικών αλλαγών, με τις Εκλείψεις στον άξονά σας και την όψη Ουρανού – Πλούτωνα να ανατρέπει οτιδήποτε δεν είναι αυθεντικό και συνεπές προς τον εαυτό σας. Ο τομέας που θα σας απασχολήσει πολύ έντονα είναι πρωτίστως αυτός των σχέσεων, και η σημαντική καρμική έννοια που μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι φέτος είναι η ελευθερία. Η αναγκαιότητα να ελευθερώσετε τον εαυτό σας από οτιδήποτε σας κρατά φυλακισμένους σε καταστάσεις και συνθήκες νεκρές από καιρό, χρειάζεται να αντικατασταθεί με πραγματικές επιλογές, που να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες σας στο τώρα. Θα χρειαστεί να αφήσετε πίσω σας και να κλείσετε οριστικά με οτιδήποτε δεν μπορεί πλέον να σας εξελίξει. Ο βασικός σας αντίπαλος είναι η τάση σας να αρνείστε να δεχθείτε, πως κάτι τελειώνει και η συνεχόμενη προσπάθεια που ασκείται να το «αλλάξετε». Χρειάζεται καρμικά να μάθετε πως δεν μπορείτε να αλλάξετε κανέναν και τίποτα, εκτός από τον εαυτό σας και να δεχθείτε επιτέλους πως το παρελθόν δεν είναι κάτι που αλλάζει. Όσοι προσκολληθήκαν στο να αλλάξουν το παρελθόν ή έχασαν τη ζωή τους ή τρελάθηκαν. Ό,τι σας πόνεσε στο παρελθόν μπορείτε απλά να το αντικαταστήσετε με λειτουργικές επιλογές, που αντανακλούν αγάπη για εσάς στο τώρα. Έτσι θεραπεύεται το τραύμα του παρελθόντος, επιλέγοντας στο τώρα αυτό που μας εκπληρώνει και μας καλύπτει τα κενά. Για να προχωρήσετε παρακάτω, χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε πως ό,τι τέλειωσε, τέλειωσε, να το αποχαιρετήσετε και να προχωρήσετε παρακάτω. Η φετινή χρονιά, με τον Δία στο ζώδιο του Λέοντα, σας δίνει ισχυρές προϋποθέσεις αυτοδυναμίας, αλλά και τις προϋποθέσεις να γίνετε ένας καλός «μπαμπάς» για τον εαυτό σας, μαθαίνοντας σας δεξιότητες και στηρίζοντας σας έτσι, ώστε να έχετε τη δύναμη να υλοποιήσετε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας. Αλλά και σας θέτει σαν όρο να σταματήσετε τα παιχνίδια δύναμης, με στόχο να είστε το αφεντικό και να επιβάλλεστε στους άλλους. Αν έχετε την ανάγκη να επιβληθείτε σε κάποιον, να επιβληθείτε στον εαυτό σας, βάζοντας λειτουργικά όρια στην μαχητικότητα σας, την παρόρμηση και τις απαιτήσεις σας, αλλά και στο μυαλό σας, που τρέχει με χίλια και αντί να του κάνετε εσείς κουμάντο, σας κάνει αυτό. Αρκετά σημαντικές προοπτικές θα εμφανιστούν στον επαγγελματικό τομέα και κατά επέκταση στον οικονομικό και, αν μάθετε να σέβεστε την ιεραρχία, θα αποδώσουν σημαντικούς καρπούς άμεσα, αλλιώς απλώς θα αναλωθείτε σε άσκοπες συγκρούσεις με κεντρικό θέμα το αγαπημένο σας μότο «ποιος είναι εδώ το αφεντικό». Στην ίδια λογική κινείται και ο τομέας των σχέσεων, επιζητώντας να συνειδητοποιήσετε επιτέλους πως συντροφικότητα και φιλία σημαίνει ισοτιμία, και τίποτα μη ισότιμο δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει. Κοινώς, όπως έρχεται να σας μάθει και ο Κρόνος στον Τοξότη, οι υιοθεσίες και η τάση σας να αναλαμβάνετε έκθετα και να τα ονομάζετε σχέση κάνοντάς τους τον «μπαμπά», θα καταλήγει πάντα στη γνωστή ιστορία του Οιδίποδα. Η φετινή χρονιά στον τομέα των σχέσεων καθιστά την ισοτιμία και τον σεβασμό σαν το κυρίαρχο μάθημα, με απώτερο σκοπό τις σχέσεις που θα σας μείνουν και που θα εξελιχθούν σε σχέσεις αγάπης.

ΤΑΥΡΟΣ

Το 2015 σας απαλλάσσει αρχικά πρόσκαιρα και μετέπειτα οριστικά από την βλοσυρή ματιά του Κρόνου απέναντί σας, και σταδιακά από μια περίοδο σημαντικών απωλειών, δίνοντας σας – από το καλοκαίρι κυρίως και έπειτα με τον Δία από το φιλικό σας ζώδιο τη Παρθένο – σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που εμπεριέχουν επίγνωση και μέτρο. Αντίθετα, το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ο Δίας από τον Λέοντα σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας, σας εφιστά την προσοχή σε υπερβολές και επιλογές που στηρίζονται στο «φαίνεσθαι» χωρίς ουσιαστική υποδομή. Η φετινή χρονιά σας ζητά για να κλείσει ο κύκλος των ανατροπών και των σοκ, να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας κρατά μικρούς και αδύναμους, και να προχωρήσετε σε επιλογές ενδυναμωτικές προς την ασφάλεια και την αυτονομία σας. Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται να κατανοήσετε πως, τώρα που μεγαλώσατε, η ασφάλεια σας δεν μπορεί να εξαρτάται από δωρεές και «προστάτες», και πως θα νιώσετε πραγματικά ασφαλείς, αν αναλάβετε την ευθύνη των παροχών και της προστασίας του εαυτού σας εξολοκλήρου. Η πεποίθηση πως θα είστε ασφαλής δίπλα σε έναν άλλο «δυνατό» θα σας κρατά για πάντα καθηλωμένους και εξαρτημένους. Ο Κρόνος στον Τοξότη, σας ωθεί να αναλάβετε τις απαραίτητες ευθύνες, ώστε να γίνετε οι ευεργέτες εσείς του εαυτού σας και να δομήσετε σχέσεις ισότιμες με τους γύρω σας. Ενδεχομένως φέτος να χρειαστεί να ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν το εξωτερικό, συμβόλαια, μετακινήσεις, θέματα σπουδών αλλά και εξέλιξης των δεξιοτήτων σας. Όπως επίσης είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κάνετε αλλαγές ουσιαστικές στο τρόπο με τον οποίο εργάζεστε, αλλά και στο αντικείμενο της εργασίας σας. Αυτό θα είναι πολύ καλύτερο να το προωθήσετε προς το δεύτερο εξάμηνο του 2015, με την έκλειψη Ηλίου στο φιλικό σας ζώδιο της Παρθένου αλλά και την Αφροδίτη ανάδρομη σε αυτό, να σας δίνουν τα μέσα και τις προοπτικές προς αυτή τη κατεύθυνση. Το 2015 φαίνεται να είναι αρκετά ευνοϊκό σε θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική σας ισορροπία, δίνοντας σας τα κατάλληλα μέσα για απόλυτα θετική έκβαση και εξέλιξη θεμάτων, που πιθανόν σας απασχολούσαν, είτε αφορούσαν εσάς, είτε κοντινά σας πρόσωπα. Στον τομέα των σχέσεων, αποφύγετε να αποπλανηθείτε από υποσχέσεις κυρίως στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ζώντας τον έρωτα, αλλά με τα μάτια και τα αυτιά ανοικτά. Το δεύτερο εξάμηνο είναι πολύ πιο ευνοϊκό στην εξέλιξη θετικών επιλογών στον τομέα των σχέσεων.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έντονη θα είναι για εσάς η φετινή χρονιά που σας υποδέχεται με την είσοδο του Κρόνου στο απέναντί σας ζώδιο του Τοξότη (βλ. Γεγονότα Περιόδου) ο οποίος έχει έρθει με τη πρόθεση να θέσει σημαντικά όρια και να σας ωριμάσει, όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό να συμβεί στο κατεξοχήν ζώδιο της μόνιμης  εφηβείας. Παρόλα αυτά και ειδικά για το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου, ισχυρά καρμικά μαθήματα με στόχο να ξεκαθαριστεί τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα, τι αλήθεια και τι ψέμα, αλλά και που τελειώνουν τα δικά σας όρια και που αρχίζουν των άλλων, θα σας απασχολήσουν σε ημερησία διάταξη, με στόχο να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να αντιμετωπίσετε τον Ποσειδώνα, που εδώ και αρκετό καιρό χαώνει και αποσυντονίζει κάθε τομέα της ζωής σας. Η μαθητεία σας καρμικά κινείται φέτος πάνω στη πιο σημαντική δομική έννοια, την ΑΓΑΠΗ. Η ανάγκη να αποδιαστρεβλώσετε και να εξυγιάνετε την έννοια της ΑΓΑΠΗΣ είναι ο μοναδικός τρόπος για ασφαλείς επιλογές, που εμπεριέχουν εμπιστοσύνη και σεβασμό. Θα χρειαστεί, με τις Εκλείψεις να σας αφορούν άμεσα, να αφήσετε πίσω σας σχέσεις εξάρτησης και υποταγής, που σας αποδυναμώνουν και σας κρατούν μικρούς, ανώριμους και αδύναμους, και να δεσμευτείτε σε σχέσεις που έχουν προϋποθέσεις για την εξέλιξή σας. Η «δέσμευση» είναι το επόμενο κυρίαρχο καρμικό μάθημα, με το οποίο θα χρειαστεί να ασχοληθείτε το 2015, συνειδητοποιώντας πως για να υπάρξει αποδέσμευση πρέπει πρώτα να υπάρξει δέσμευση, και πως ο μοναδικός τρόπος να απελευθερωθείτε, είναι να αφήσετε κάτω ευθύς αμέσως τις λάθος δεσμεύσεις και να αναλάβετε τις σωστές δεσμεύσεις. Εξέλιξη και μεγάλωμα χωρίς δέσμευση δεν υπάρχει. Μόνο τα παιδιά λειτουργούν χωρίς δεσμεύσεις, ευθύνες, πειθαρχία και συνέπεια. Ο καλός σας ο Κρόνος έχει όλη τη καλή διάθεση να σας τα μάθει αυτά από έξω και ανακατωτά, και ανάλογος με την αντίσταση που θα βάλετε, θα είναι και ο πόνος που θα βιώσετε. Το 2015 περιέχει σημαντικές εξελίξεις σε θέματα οικονομικά και εργασίες, απλά εσείς του πρώτου δεκαημέρου αποφύγετε να στηριχτείτε σε υποσχέσεις και ευκαιρίες παγίδες, διερευνώντας διεξοδικά τις υποθέσεις σε κάθε σας κίνηση. Η φετινή χρονιά θα σας ζητήσει επιτακτικά να ασχοληθείτε σοβαρά με την φροντίδα της ψυχικής και σωματικής σας υγείας και είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε βοήθεια και στήριξη, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, για να μπορέσετε να προχωρήσετε παρακάτω, και να μη καταρρεύσετε και καθηλωθείτε σε καταστάσεις και γεγονότα που εκκρεμούν από το παρελθόν σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το κέφι συνεχίζεται και το 2015 με τα αιτήματα που έχουν ήδη θέσει ο Ουρανός με τον Πλούτωνα και οι Εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού απολύτως ενεργά, να σας θέτουν και αυτή τη χρονιά την αναγκαιότητα να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας απομυζά και σας κρατά εξαρτημένους. Σημαντικές ανακατατάξεις και ανατροπές έρχονται με την πρόθεση να σας ξεκολλήσουν από τον βράχο που έχετε «βεντουζάρει» σαν πεταλίδα, και να σας ωθήσουν σε ωκεανούς ελευθερίας, αυτοδυναμίας και «καθαρών σχέσεων». Το να αντιμετωπίσετε σχέσεις εξάρτησης και συνεξάρτησης είναι το κυρίαρχο καρμικό μάθημα για εσάς το 2015, και ο βασικός λόγος των δεινών και των βασάνων σας. Ο Δίας στο γειτονικό σας ζώδιο του Λέοντα θα σας δώσει σημαντικές ευκαιρίες και προϋποθέσεις, αλλά και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον με στόχο την αυτοδυναμία σας και την ενηλικίωσή σας σε κάθε τομέα. Θα χρειαστεί να φανείτε εξαιρετικά προσεκτικοί σε περιόδους που πραγματοποιούνται Εκλείψεις μιας και ισχυρά καρμικά γεγονότα θα ζητήσουν από εσάς καίριες και ακριβείς κινήσεις, ώστε να απεγκλωβιστείτε οριστικά από πιεστικές καταστάσεις και σχέσεις. Η οργή και η βία δεν θα σας βοηθήσουν σε καμία περίπτωση μιας και οι γόρδιοι δεσμοί δεν κόβονται με το σπαθί αλλά λύνονται κόμπο – κόμπο. Και κάθε κόμπος που λύνεται είναι και μια βιωματική επίγνωση, που σας κάνει δυνατότερους. Η πεποίθηση ότι κόβοντας την «καλημέρα» έχετε «κλείσει» και με τις όποιες σχέσεις, είναι η κυρίαρχη πλάνη που σας κρατάει μονίμως δεσμευμένους στα φαντάσματα του παρελθόντος. Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθετε να «κλείνετε» σωστά τα νταραβέρια σας με το παρελθόν με ισολογισμό μηδέν. Χωρίς ούτε να χρωστάτε ούτε να σας χρωστάνε. Και με τη συνειδητότητα ότι είστε πλέον ελεύθεροι άνθρωποι, άρα και ικανοί να διαθέσετε τον εαυτό σας εκεί που εσείς θέλετε και όχι εκεί που οι ενοχές σας πάνε.

ΛΕΟΝΤΑΣ

Φέτος θεωρητικά είναι η χρονιά σας μιας και ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιο σας. Η πραγματικότητα είναι πως το 2015 είναι μια χρονιά παροχών, αλλά ενδεχομένως όχι όπως εσείς εννοείτε τις παροχές, μιας και δεν θα κινηθούν προς το «φαίνεσθε» αλλά προς το «είμαι». Η φετινή χρονιά σας δίνει τη δυνατότητα να γίνετε ένας «καλός μπαμπάς» για τον εαυτός σας, ενδυναμώνοντας της δεξιότητες σας, αλλά και αναθεωρώντας το πώς μπορείτε να είστε ασφαλείς επί της ουσίας. Ασφαλείς μέσα σας, που τόσο πολύ το έχετε ανάγκη. Επίσης σας προτρέπει να ασχοληθείτε καρμικά με την έννοια της ελευθερίας, αφήνοντας πίσω σας παιχνίδια επιβολής και δύναμης, υποταγής και κυριαρχίας. Όπως επίσης και υπερβολές και καταχρήσεις μέσα από τις οποίες προσπαθείτε να νιώσετε μάταια «δυνατός». Το 2015 σας ζητά να δημιουργήσετε «εσωτερική δύναμη», ελευθερώνοντας τον εαυτό σας καρμικά από ό,τι σας αποδυναμώνει και σας δεσμεύει σε λάθος καρμικές διαδρομές. Μια άλλη σημαντική έννοια που θα χρειαστεί να ασχοληθείτε φέτος είναι η έννοια της ευθύνης, αφήνοντας κάτω τις ευθύνες των άλλων και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των δικών σας πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών, που εκκρεμούν ακάλυπτες εδώ και πολύ καιρό, δημιουργώντας σας στρες και αγωνία. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως η φετινή χρονιά ευνοεί την εξέλιξη από μέσα προς τα έξω, και πως για να ανθίσουν και να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν, που δεν θα είναι και λίγες, θα πρέπει να μπορούν να στηριχτούν σε ισχυρές εσωτερικές βάσεις, ώστε να μακροημερεύσουν. Η πληθώρα των σημαντικών ευκαιριών θα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα χρειαστεί να εργαστείτε επίμονα με στόχο την εδραίωσή τους. Κυρίαρχο μέλημα σας το 2015 είναι οι ισχυρές εκκαθαρίσεις με ό,τι εκκρεμεί και σας καθηλώνει από το παρελθόν, αλλά και σημαντικοί αποχωρισμοί σχέσεων και καταστάσεων, που δεν σας εξελίσσουν πια. Η χρονιά ευνοεί επισημοποιήσεις στον τομέα των σχέσεων, αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας πάντα κατά νου το μέτρο και την αποφυγή υπερβολών. Επίσης σημαντικό είναι να φροντίσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία και να εξισορροπήσετε τραύματα, αλλά και τα κατάλοιπα που άφησαν τα προηγούμενα χρόνια του πόνου και των απωλειών.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τη φετινή χρονιά, τα φώτα των εξελίξεων κινούνται σταδιακά προς το ζώδιο σας, με τις Εκλείψεις να μετακινούνται στον άξονα σας, τον Κρόνο να εισέρχεται στον Τοξότη, αλλά και το Δία και την Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιό σας. Όπως καταλαβαίνετε το 2015 μόνο να πλήξετε δεν πρόκειται. Σημαντικά καρμικά μαθήματα και ανατροπές θα σας ωθήσουν να αναθεωρήσετε βαθιές πεποιθήσεις, αλλά και επιλογές σας. Το κυρίαρχο καρμικό μάθημα για εσάς, που χρειάζεται να εστιάσετε, είναι η μονόπλευρη και χωρίς αντίκρισμα προσφορά, αλλά και η πεποίθηση σας πως η θυσία είναι ένδειξη αγάπης και καλοσύνης. Θα χρειαστεί πολλές φορές να αναρωτηθείτε φέτος πόσο καλοί είστε, όταν θυσιάζετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας και πως γίνεται η καλοσύνη να μπορεί να πηγάζει μέσα από την προσωπική σας αυτό-εξόντωση, χωρίς να φροντίζετε το σημαντικότερο δώρο που έχετε δεχθεί από τον ίδιο τον Θεό, το σώμα σας, τα όρια του και τις αντοχές σας, την ύπαρξη σας. Η Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο των Ιχθύων και ο Κρόνος σε έντονη όψη με τον Ποσειδώνα απέναντί σας, σας θέτουν ξεκάθαρα πως χρειάζεται να αποδιαστρεβλώσετε και να εξυγιάνετε πλάνες, φαντασίες, σενάρια και να φροντίσετε την ψυχική και σωματική σας υγεία, παίρνοντας απόσταση από κάθε είδους καταχρήσεις και ανοριοθέτητης σχέτισης. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως δεν χρειάζεται να κάνετε τόσα πολλά για να αγαπιέστε. Και πως το αντίτιμο της αγάπης, δεν είναι η υποταγή στις επιθυμίες των άλλων. Η αγάπη είναι η κύρια καρμική έννοια στην οποία θα χρειαστεί να εστιάσετε τη προσοχή σας όλη τη φετινή χρονιά, αποδιαστρεβλώνοντας πλάνες και εξαπατήσεις που σας ωθούν διαρκώς σε ό,τι δεν είναι αγάπη και σας πονάνε δημιουργώντας σας την αίσθηση του κενού και του ανικανοποίητου. Το δεύτερο εξάμηνο του 2015, με το Δία στο ζώδιό σας και την Αφροδίτη ανάδρομη, θα ανοιχτούν προοπτικές εξέλιξης μέσα από οριστικά κλεισίματα καρμικών σχέσεων. Οι προοπτικές αυτές θα αποδώσουν μόνο εφόσον θα πηγάζουν από την χωρίς όρους αγάπη προς τον εαυτό σας και τα λειτουργικά όρια προς τους άλλους. Τα όρια είναι αυτό ακριβώς άλλωστε που έρχεται να σας μάθει ο Κρόνος, μιας και η ΑΓΑΠΗ είναι το πιο οριοθετημένο αίσθημα, και λειτουργεί μόνο όταν προστατεύεται και οριοθετείτε. Τα λειτουργικά όρια, στο πως δίνεται και στο πως παίρνεται, είναι αυτό που θα καθορίσει την εξέλιξη και την ευτυχία σας από εδώ και πέρα. Είναι ο τομέας στον οποίο χρειάζεται να φοιτήσετε και να αποφοιτήσετε με άριστα καρμικά, με στόχο να αξιοποιηθούν σημαντικές οικονομικές και επαγγελματικές ευκαιρίες, που θα σας βγάλουν από τέλματα χρόνων και θα σας οδηγήσουν σε ένα καινούριο κύκλο θετικών επιλογών.

ΖΥΓΟΣ

Το 2015 συνεχίζουν τα φώτα να πέφτουν επάνω σας, με δύο εκλείψεις στον άξονα σας να συνεχίζουν να ενεργοποιούν θέματα σχέσεων κάθε είδους με ποικίλους τρόπους καρμικών μαθημάτων. Το κυρίαρχο θέμα που θα σας απασχολήσει και φέτος, με τις εκλείψεις σε όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, είναι σημαντικοί αποχωρισμοί και «κλεισίματα» σχέσεων, αλλά και ολόκληρων κύκλων ζωής. Θα βρεθείτε αρκετές φορές και πάλι μπροστά στην αναγκαιότητα να αφήσετε πίσω σας σχέσεις και επιλογές, όχι απαραιτήτως γιατί δεν τις αγαπάτε, αλλά γιατί δεν έχουν να σας δώσουν τίποτα άλλο για την εξέλιξη σας – καταστάσεις και πρόσωπα δηλαδή που είναι αγαπητά, αλλά όχι «σημαντικά» και ενδεχομένως επώδυνα. Σημαντικά με την έννοια ότι δεν έχουν αυτές οι σχέσεις στοιχεία που προάγουν εξέλιξη, αλλά λειτουργούν επώδυνα μέσα σε στασιμότητα, ενδεχομένως βία, εξάρτηση και καθήλωση. Είναι πολύ σημαντικό να μην προβείτε σε αυτούς τους αποχωρισμούς μέσα από συγκρουσιακές καταστάσεις, αλλά ευχαριστώντας για ό,τι μπόρεσαν να σας δώσουν και προχωρώντας στην αναζήτηση όλων αυτών που έχετε ανάγκη για να εξελιχθείτε. Η «αναζήτηση» σας φέτος με τις Εκλείψεις στο γειτονικό σας ζώδιο της Παρθένου και των Ιχθύων είναι η αποδιαστρέβλωση της έννοιας της αγάπης και η επιλογή σχέσεων που εμπεριέχουν σεβασμό και προστατευτικότητα. Το «κλείσιμο» που καλείστε καρμικά να κάνετε φέτος είναι επί της ουσίας προς ό,τι περιέχει βία, είτε ενεργητική, είτε παθητική, είτε σε σωματικό, είτε σε ψυχολογικό επίπεδο, αφήνοντας πίσω σας συνήθειες επιλογών του παρελθόντος. Η φετινή χρονιά, με το Δία στο Λέοντα και στη γειτονική σας Παρθένο, ανοίγει πολλές προοπτικές για νέες επιλογές σε κάθε τομέα, με στόχο την προσωπική σας ενδυνάμωση αλλά και τη φροντίδα της ψυχικής και σωματική σας ισορροπίας. Ο σεβασμός στις ανάγκες σας, στα όρια και στις αντοχές σας, κυρίως την περίοδο των Εκλείψεων, όπου οι προκλήσεις θα είναι συνεχόμενες και τα σημαντικά «όχι» που θα χρειαστεί να πείτε, ώστε να μη πισωγυρίσετε σε επώδυνα παιχνίδια, είναι ο τρόπος ώστε να υλοποιήσετε την μετάβαση από τον πόνο στην αγάπη. Να θυμάστε πως για να έρθει οτιδήποτε θετικό στη ζωή σας, πρέπει πρώτα να κάνετε «χώρο», αφήνοντας οριστικά πίσω σας αρνητικές καταστάσεις. Στην ίδια λογική κινούνται και σημαντικές ευκαιρίες που εμφανίζονται στον οικονομικό και στον επαγγελματικό σας τομέα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ     

Φέτος απαλλάσσεστε οριστικά από τις Εκλείψεις στον άξονα σας, αλλά και από τον Κρόνο που παρέμεινε στο ζώδιό σας περίπου δυόμιση χρόνια. Ένας κύκλος σημαντικών βιωμάτων που εμπεριείχαν απώλειες, πένθος και βαθιές «μεταλλάξεις» σχεδόν υπαρξιακές για εσάς, σταδιακά κλείνει. Το 2015 σας δίνει σημαντικές προϋποθέσεις, ώστε να αξιοποιηθεί όλη αυτή η επώδυνη καρμική εμπειρία, και θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα έτος «ανάστασης» για όσους από εσάς πήρατε το μάθημα σας και ολοκληρώσατε καρμικά τη διαδρομή σας σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο κίνδυνος το 2015 με τον Δία στον Λέοντα σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας είναι οι για καιρό ανικανοποίητες ανάγκες και επιθυμίες σας να σας οδηγήσουν σε υπερβολές, αλλά και σε επιλογές που δεν εμπεριέχουν όρια και προστατευτικότητα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο να μην επαναλάβετε λάθος και επώδυνες επιλογές, που λειτουργούν αποδυναμωτικά για εσάς, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν με στόχο να εξελιχθείτε προς την αγάπη για τον εαυτό σας, αφήνοντας πίσω σας οτιδήποτε δυσλειτουργικό. Το 2015 σας δίνει ισχυρές προϋποθέσεις να φροντίσετε τη σωματική και ψυχική σας ισορροπία, η οποία βλήθηκε έντονα τα προηγούμενα χρόνια, και να νιώσετε ξανά ζωντανοί, δημιουργικοί, ερωτεύσιμοι και δραστήριοι, καθώς και να αναπτύξετε εκ νέου σημαντικές προοπτικές, επαγγελματικές και οικονομικές δραστηριότητες, που καλύπτουν αυτό που είστε και όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι να είστε. Οι Εκλείψεις στον άξονα Ζυγού – Κριού και Παρθένου – Ιχθύος, η συμμετοχή του κυβερνήτη σας του Πλούτωνα σε αυτές, αλλά και ο Κρόνος στον γειτονικό σας Τοξότη, σας τονίζουν με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα να κλείσετε οριστικά τα νταραβέρια σας με οτιδήποτε σημαίνει βία, αποφεύγοντας σκοτεινά και επικίνδυνα παιχνίδια, θέτοντας καταρχήν όρια σε αυτό το κομμάτι του εαυτού σας, που αναζητά σκληρά παιχνίδια και εμπεριέχει αυτοκαταστροφικότητα, χαράζοντας μια καινούρια πορεία ζωής με σεβασμό και αυτοπροστασία. Αυτή είναι η βάση που χρειάζεται να πατήσετε, για να κάνετε σταθερές επιλογές σε σχέσεις, επαγγελματικούς στόχους αλλά και οικονομικούς, απαλλαγμένους από βία, στρες και παιχνίδια επιβίωσης. Κυρίως το δεύτερο εξάμηνο του 2015 υλοποιήστε εκ νέου μια πορεία ζωής με μικρά σταθερά βήματα, που οδηγούν στην αυτό-εκπλήρωση σας και στην ευτυχία σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ                                            

 Εξαιρετικά έντονο θα είναι για εσάς το 2015, με τον Κρόνο να εισέρχεται οριστικά στο ζώδιο σας και τις Εκλείψεις από τον άξονα της Παρθένου και των Ιχθύων να πραγματοποιούν δύσκολες όψεις με το ζώδιο σας, εμπεριέχοντας ισχυρά καρμικά μαθήματα. Όλο το 2015 αλλά και τις επόμενες χρονιές σας καθίζουν επάνω στην αναγκαιότητα της μαθητείας με στόχο την αποδιαστρέβλωση σημαντικών εννοιών, που περιπλέκουν και αποδιοργανώνουν τη ζωή σας σε κάθε τομέα. Ο Κρόνος στο ζώδιο σας σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα, αλλά και το Δία που εισέρχεται από το καλοκαίρι και μετά στο ζώδιο της Παρθένου και την Αφροδίτη ανάδρομη εκεί, σας ζητούν επιτακτικά να αναθεωρήσετε παιδικά σενάρια, φαντασίες, πεποιθήσεις, και διαστρεβλώσεις. Στο προσκήνιο θα εμφανιστούν σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα, νομικές διαδικασίες, συμβόλαια, θέματα σπουδών, εξωτερικού και ταξίδια που εμπεριέχουν ισχυρά καρμικά μαθήματα για εσάς. Ο κεντρικός άξονας των καρμικών μαθημάτων που ανοίγονται για εσάς αυτή τη περίοδο είναι η προσφορά. Το ρήμα «προσφέρω» αλλά και οι βαθύτερες έννοιες που αυτό εμπεριέχει είναι μαζί με το «δέχομαι» και ενδεχομένως το «ζητάω». Είναι η διδακτέα ύλη που χρειάζεται να εμπεδώσετε σε βάθος τα επόμενα χρόνια. Η τάση σας να δίνετε χωρίς να «έχετε» αυτό που δίνετε, και μετά να βρίσκεστε προ της κατάρρευσης είναι αυτό που αρχικά έχετε να αναθεωρήσετε, όπως και το να ζητάτε με απαίτηση αυτό που δεν υπάρχει, από αυτόν που δεν το έχει και να εγκλωβίζεστε σε φαύλους κύκλους οργής, βίας, αγωνίας, στρες και εντελώς δυσλειτουργικά όρια. Η τάση σας να υπόσχεστε παροχές και να τα δίνετε όλα χωρίς όρια, σας οδηγεί σε μια αυτό-επιβαλλόμενη μοναξιά, όπου τα όρια είναι σκληρά και απόλυτα, και κλείνουν τους πάντες από έξω. Τα λειτουργικά όρια λοιπόν σε επαφή με αυτό που πραγματικά αντέχετε και μπορείτε, αλλά και ο σεβασμός στα όρια και τις αντοχές των άλλων αλλά και η απόσταση από δικές σας συμπεριφορές, αλλά και συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας και της τρέλας, είναι το σημείο που σας εφιστά την προσοχή η όψη του Κρόνου και του Ποσειδώνα, αλλά και οι Εκλείψεις που επηρεάζουν έντονα το ζώδιό σας. Πίσω και πέρα από όλα αυτά, βρίσκεται η σημαντική καρμική ανάγκη της από-διαστρέβλωσης της πιο δομικής καρμικής έννοιας πάνω στην οποία δομείται η ύπαρξη: της Αγάπης. Αυτό που έχετε μάθει να λέτε και να νιώθετε ως αγάπη, είναι το πεδίο που έρχεται να οριοθετήσει και να διαστρεβλώσει όλο το 2015. Ενδεχομένως οι προκλήσεις να είναι πολύ έντονες, και να χρειαστεί να αναμετρηθείτε με πολύ ισχυρές απαιτήσεις, που εγείρουν σωρεία ενοχών και φόβων. Εσείς θα χρειάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να θυμάστε πως η αγάπη είναι αυθεντική, όταν πηγάζει από το σεβασμό καταρχήν στις ανάγκες σας, χωρίς διαπραγματεύσεις και «θυσίες», και χωρίς να παίζετε τον «σωτήρα», καταπονώντας και εξαθλιώνοντας τον εαυτό σας, αλλά ούτε και απαιτώντας να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι για εσάς. Η φετινή χρονιά θα σας ζητήσει αρκετές φορές να ασχοληθείτε με τη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σας υγείας, αλλά και την ενδυνάμωσή σας στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, αναγκάζοντας σας να θέσετε όρια σε αυτούς που σας ζητούν περισσότερα από όσα μπορείτε, αλλά και να δεχτείτε όρια από αυτούς που τους ζητάτε περισσότερα από αυτά που μπορούν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το 2015 συνεχίζει να σας ζητά σημαντικές αλλαγές και διαφοροποιήσεις, με δύο Εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού σε έντονες όψεις με τον Ουρανό αλλά και τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας, να ορίζουν το τέλος μιας φάσης ζωής και το ξεκίνημα μιας νέας. Σημαντικοί αποχαιρετισμοί, κυρίως τις περιόδους των Εκλείψεων, είναι απαραίτητο να συμβούν, αφήνοντας «πίσω» σας σχέσεις, επιλογές σε κάθε τομέα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να σας εξελίξουν πια, αλλά και σημαντικές πεποιθήσεις και «πρέπει» βαθιά ριζωμένα μέσα σας από τους γονείς σας, που σας κλείνουν τον δρόμο προς τη δική σας ολοκλήρωση και εξέλιξη. Και αυτή τη χρονιά θα χρειαστεί να αναμετρηθείτε με έντονα συναισθήματα, αλλά και μοντέλα σχέτισης, που σας κρατούν «κυρίαρχους» και μόνους. Οι προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι  οι «απαγορευμένες» ανάγκες και επιθυμίες που σας κρατούν μια στη θέση του υποταγμένου παιδιού και μια στη θέση του επαναστατημένου παιδιού. Η συνειδητοποίηση ότι πλέον είστε ελεύθεροι άνθρωποι, και έχετε την αυτοδιάθεσή σας, είναι ο δρόμος προς την απελευθέρωση σας και την κατάκτηση μιας πολύ σημαντικής έννοιας για εσάς που λέγεται «Ελευθερία». Το δεύτερο εξάμηνο του 2015, η είσοδος του Δία στο φιλικό σας ζώδιο της Παρθένου αλλά και η Αφροδίτη ανάδρομη εκεί, όπως και οι Εκλείψεις στον άξονα Παρθένου – Ιχθύων, θα σας ωθήσουν σε νέες, εντελώς διαφορετικές επιλογές, τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στον τρόπο διαβίωσης της καθημερινότητάς σας. Η ανάγκη σας να «σεβαστείτε» τις «ανάγκες» σας και να προχωρήσετε βάσει αυτών, και όχι αυτών που ενδεχομένως απαιτούν οι άλλοι από εσάς, θα σας ωθήσει σε σημαντικές διαφοροποιήσεις και αλλαγές τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και σε θέματα που αφορούν την οικογένεια, την κατοικία σας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θέλετε να κυλάει η καθημερινότητα σας. Μεγαλεπήβολοι στόχοι, που φυτεύτηκαν μέσα σας πολύ νωρίς από σημαντικούς άλλους, αναθεωρούνται δίνοντας τη θέση τους σε στόχους «ταπεινούς», ανθρώπινους και συμβατούς με την ύπαρξή σας, που αν τους ακολουθήσετε, πολύ πιθανόν να εδραιώσετε την ευτυχία στη ζωή σας. Σημαντικές αναθεωρήσεις θα χρειαστεί να γίνουν στους τρόπους που νιώθετε κυρίως την αγάπη, με την επίγνωση ότι αξίζετε όλη την αγάπη του κόσμου, όταν «μπορείτε», αλλά κυρίως όταν δεν «μπορείτε».

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το 2015 σας συναντά απαλλαγμένους από την πίεση του Κρόνου, αλλά και των Εκλείψεων, που τα προηγούμενα χρόνια σας έφεραν καρμικά αντιμέτωπους με απώλειες και πένθη, για όλους τους φίλους του ζωδίου που ήταν σε θέση να αξιοποιήσουν πραγματικά το μάθημα τους και να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από νεκρές επιλογές, προχωρώντας σε επιλογές, που περιέχουν ζωή και δημιουργικότητα. Αυτό, στο οποίο χρειάζεται να εστιάσετε κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι στην «πείνα» σας για μια μεγάλη ποσότητα ανεκπλήρωτων αναγκών, που ενδεχομένως να σας οδηγήσει σε υπερβολές αλλά και επιλογές, που δεν σας εκπληρώνουν, αλλά τις ανέχεστε. Ο Δίας ανάδρομος απέναντί σας, αλλά και η δυναμική των Εκλείψεων στο φιλικό σας Ζυγό, σας καλούν να αναθεωρήσετε την τάση σας να υπάρχετε σε σχέσεις και καταστάσεις που υποτάσσεστε αρχικά, και μετά επαναστατείτε. Η παρουσία του Δία και η εύνοια του μπορεί να σας οδηγήσει φέτος στο να νιώσετε τη δύναμη που εμπεριέχει η αγάπη για τον εαυτό σας, βάζοντας όρια σε ό,τι δεν είναι αγάπη προς τον εαυτό σας. Αυτό μοιραία, αν το επιτρέψετε να συμβεί καρμικά θα διαφοροποιήσει σε βάθος σχέσεις, επαγγελματικές επιλογές, και οικονομικά ζητήματα που δεν είναι αυτό που πραγματικά σας εξελίσσει, κάνοντας χώρο για νέες επιλογές που καλύπτουν με επάρκεια τις ανάγκες σας. Αξιοποιήστε, ειδικά στον τομέα των σχέσεων, καινούριες γνωριμίες, αποφεύγοντας να τις χτίσετε για άλλη μια φορά πάνω σε παιχνίδια επιβολής και υποτίμησης. Στραφείτε σε ισότιμες επιλογές, που εμπεριέχουν σεβασμό και δεν σας φορτίζουν με οργή και θυμό, με τις Εκλείψεις σε όψη με τον κυβερνήτη σας τον Ουρανό. Η φετινή χρονιά σας ζητάει να «θάψετε» επιτέλους τους νεκρούς, και να προχωρήσετε παρακάτω, μέσα από σημαντικούς αποχαιρετισμούς, ανοίγοντας χώρο για δημιουργικότητα, ζωή, χαρά, αγάπη και εξέλιξη. Το δεύτερο εξάμηνο του 2015, θα χρειαστεί να αξιοποιήσετε με υπομονή, πειθαρχία και σταθερότητα τις καινούριες επιλογές, βάζοντας όρια στην απαίτηση σας να τα θέλετε όλα «τώρα», χτίζοντας αργά και σταθερά μια καινούρια καθημερινότητα, χωρίς στρες, αλλά αντίθετα μια που θα σας παρέχει ασφάλεια. Θα χρειαστεί επίσης το δεύτερο εξάμηνο, να φροντίσετε τη σωματική και ψυχική σας ισορροπία, βάζοντας όρια σε υπερβολές και καταχρήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Η φετινή χρονιά σας κάνει συμπρωταγωνιστές των εξελίξεων, αλλά και τις έννοιες που περιέχει το ζώδιο σας, που είναι για αυτή τη φάση τα βασικά καρμικά ζητούμενα της εξέλιξης για τις ζωές όλων. Οι Εκλείψεις που μετακινούνται στον άξονα σας και πραγματοποιούνται τόσο στο ζώδιο σας όσο και στο απέναντί σας ζώδιο της Παρθένου, ο Κρόνος από τον Τοξότη σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας, η Αφροδίτη ανάδρομη απέναντί σας, αλλά και ο Δίας που μπαίνει το καλοκαίρι στο απέναντί σας ζώδιο της Παρθένου, σας υπόσχονται πως φέτος αποκλείεται να πλήξετε. Φαίνεται πως καρμικά όλη η ανθρωπότητα χρειάζεται να στραφεί και να αναθεωρήσει την έννοια της αγάπης και της προσφοράς, που πρωτίστως το ζώδιό σας εμπεριέχει. Και φυσικά μαζί με όλη την ανθρωπότητα και εσείς χρειάζεται να κάνετε το ίδιο, αναθεωρώντας σε βάθος στρεβλώσεις, χαώσεις συγχύσεις, πλάνες, εξιδανικεύσεις και αυτοεξαπατήσεις επάνω στην αγάπη αλλά και στην προσφορά της. Θα χρειαστεί να βάλετε σε «κρίση» τόσο μέσα σας όσο και στις επιλογές κάθε είδους στο περιβάλλον σας, το κατά πόσο η αγάπη αποδεικνύεται μέσα από τη θυσία των αναγκών και του εαυτού σας, όπως και το πώς μπορείτε να προσφέρετε, όσο και να θέλετε, κάτι που δεν έχετε. Θα χρειαστεί να φανείτε εξαιρετικά προσεκτικοί σε σχέσεις που κρύβονται πίσω από αυτό που αυτές εννοούνε «αγάπη», φέρνοντας σας αντιμέτωπους με εξαπάτηση, βία και προδοσία. Το σωσίβιο σας σε αυτή τη πολύ έντονη χρονιά σημαντικών καρμικών προκλήσεων είναι η επαφή σας με τη πραγματικότητα, η οποία είναι πάντα ξεκάθαρη, όσο ξεκάθαρες είναι και οι ανάγκες σας και τα όρια των αντοχών σας. Όσο ξεκάθαρο δηλαδή είναι και το αποτέλεσμα κάθε δράσης ή επίδρασης. Αποφύγετε να εγκλωβιστείτε σε σενάρια και φαντασίες, προσδοκίες και απαιτήσεις, αλλά και υποσχέσεις τρίτων, γιατί ο πόνος που θα βιώσετε, μπορεί να αγγίξει με την εξαιρετικά επικίνδυνη όψη Κρόνου – Ποσειδώνα και την συμμετοχή των Εκλείψεων, την αποδιοργάνωσή σας αλλά και τα όρια της παράνοιας και της τρέλας. Βάλτε όρια, όπως έρχεται να σας μάθει ο Κρόνος σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, στο παράλογο, το «άρρωστο», σε ό,τι σας αποδιοργανώνει, σας καθηλώνει και σας γυρίζει σε καταστάσεις εξάρτησης και συνεξάρτησης. Αξιοποιήστε την εύνοια του Δία απέναντί σας, φροντίζοντας την ψυχική και σωματική σας ισορροπία, κατεβείτε από τους γαλαξίες που χάνεστε και εστιάστε στο σώμα σας και στην πραγματικότητα των αναγκών του, που είναι και ο μόνος αξιόπιστος οδηγός για εσάς. Προχωρήστε σε μια πολύ καλύτερη μορφή οργάνωσης της ζωής σας, αλλά και του ψυχισμού σας, αντανακλώντας την στην επαγγελματική σας πορεία και αξιοποιώντας τις πολλές ευκαιρίες που θα σας δοθούν. Η φετινή χρονιά σας ζητά να πατήσετε γερά στα πόδια σας, να κόψετε πλοκάμια εξάρτησης, να αφήσετε τη πραγματικότητα να εκθέσει στο φως της οτιδήποτε μη πραγματικό, βάζοντας λειτουργικά όρια αυτοπροστασίας.

 

Προηγούμενο άρθροSTARWORDS Μηνιαίες προβλέψεις Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΤο φαινόμενο «Boys ‘n Noise» αποκαλύπτεται αποκλειστικά στη Marathon Press