Η είδηση που αποκάλυψε χθες η Marathon Press ότι περίπου 40 μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, έχει προκαλέσει – και λογικό είναι – μεγάλη αναταραχή στην περιοχή και ευχή όλων είναι πρωτίστως τα παιδιά που νόσησαν να περάσουν χωρίς προβλήματα αυτή την περιπέτεια και δευτερευόντως να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά.

Επειδή πολλά ακούστηκαν από χθες βράδυ για το πάρτι που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου σε καφέ του Μαραθώνα για το αν έγιναν όντως οι απαραίτητοι έλεγχοι, η MP επικοινώνησε με την πρόεδρο του 15μελούς.

Η Νέμεσις Τουρκαντώνη (μαθήτρια Γ’ Γυμνασίου, η οποία μας μίλησε με τη συγκατάθεση της μητέρας της) είναι ξεκάθαρη σχετικά με το τι έχει συμβεί:

«Αποφασίσαμε πριν από περίπου έναν μήνα να κάνουμε αυτό το πάρτι γιατί όπως ξέρετε εδώ και πολύ καιρό τα παιδιά δε διασκεδάζουμε καθόλου έχοντας τον φόβο του κορονοϊού. Επικοινωνήσαμε με μαγαζιά και όλα, όπως και αυτό που επιλέξαμε, μας ζήτησαν το ίδιο πράγμα. Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και rapid test για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα, επειδή θα επιβαρύνονταν όσοι ήθελαν να έρθουν, ρίξαμε το κόστος της εισόδου και κάναμε συμφωνία με φαρμακείο για να διενεργηθούν τα rapid test. Τη βραδιά του πάρτι, το μαγαζί έλεγξε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και δε μπήκε ούτε ένας χωρίς να δείξει το πιστοποιητικό ή το αποτέλεσμα του rapid test. Ήμασταν περίπου 140 άτομα και από αυτά έχουν βγει μέχρι τώρα θετικά τα 35».

Στο ερώτημα πώς έγινε η διασπορά αφού όλοι ελέγχθηκαν και ήταν αρνητικοί, η πρόεδρος του 15μελούς απαντά λέγοντας ότι «προφανώς κάποιος ή κάποιοι είχαν νοσήσει και δεν πρόλαβε να φανεί αυτό στο τεστ. Κι έτσι κόλλησαν και τους υπόλοιπους».

Στη MP μίλησε και ο κ. Γιώργος Παππάς, ιδιοκτήτης του καφέ «Τετράπολις» όπου έγινε το πάρτι.

«Όχι μόνο έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για να μπουν οι μαθητές μέσα, αλλά όποιος έμπαινε στο μαγαζί, δε μπορούσε να βγει ξανά έξω. Αυτή ήταν η συμφωνία μας με το 15μελές, ώστε να είναι όλοι ασφαλείς. Στο πάρτι βρέθηκαν 146 παιδιά ενώ ήταν αρκετά που έμειναν έξω γιατί δεν είχαν μαζί τους το rapid test που ζητήσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε και την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook.