Ενας οδηγός υπερταχείας αμαξοστοιχίας στην Ιαπωνία αντιμετωπίζει μια πιθανή τιμωρία αφού άφησε το τρένο ακυβέρνητο για αρκετά λεπτά προκειμένου να πάει στην τουαλέτα.

Μάλιστα, άφησε στη θέση του έναν… εισπράκτορα, ο οποίος φυσικά δεν είχε άδεια οδήγησης, την ώρα που το τρένο ταξίδευε με 150 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Το Hikari 633 μετέφερε 160 επιβάτες εκείνη τη στιγμή. Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες δεν επηρέασε το ταξίδι. Αλλά η σιδηροδρομική εταιρεία το ανέφερε στις αρχές και ζήτησε συγγνώμη.

Η Κεντρική Ιαπωνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (JR Central) δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το πρωί, ενώ το τρένο ταξίδευε στον κεντρικό νομό Σιζουόκα.

Ο 36χρονος οδηγός υπέφερε από πόνους στο στομάχι και έπρεπε να χρησιμοποιήσει επειγόντως την τουαλέτα. Ετσι, κάλεσε έναν εισπράκτορα να αναλάβει τα χειριστήρια και στη συνέχεια έφυγε για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα σε μια καμπίνα επιβατών, επιβεβαίωσε η JR Central.

Σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρείας, εάν οι οδηγοί αισθάνονται αδιαθεσία πρέπει να επικοινωνήσουν με το κέντρο διοίκησης μεταφορών. Επιτρέπεται επίσης να ζητήσουν από έναν εισπράκτορα ή άλλο μέλος του πληρώματος να αναλάβει τον χειρισμό του τρένου χειριστήρια, αλλά μόνο εάν κατέχει άδεια οδήγησης.

Ο οδηγός και ο εισπράκτορες αντιμετωπίζουν τώρα πιθανές πειθαρχικές επιπτώσεις, ανακοίνωσε η JR Central.

Οι διάσημοι σιδηρόδρομοι της Ιαπωνίας διέπονται από υψηλά και αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και τα σιδηροδρομικά ατυχήματα είναι σπάνια.

Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό συνέβη το 2005 όταν ένα τρένο εκτροχιάστηκε στη δυτική πόλη Αμαγκασάκι, κοστίζοντας τη ζωή σε 107 άτομα.

ΠΗΓΗhuffingtonpost.gr
Προηγούμενο άρθροΗ ιστορική σκηνή του ελληνικού κινηματογράφου που γυρίστηκε 10 φορές από τα γέλια (vid)
Επόμενο άρθροΟ σκύλος που ήθελε να γίνει παρκαδόρος καθοδηγεί με ακρίβεια χιλιοστού (vid)