Το τριήμερο 26, 27, 28 Ιουλίου, ο αθλητισμός είχε την τιμητική του στον ΝΑΟΜΑ και παρότι το κλίμα ήταν, ως αναμενόταν, βαρύ, όσοι συμμετείχαν στα τουρνουά Beach Volley, 3on3 Basket, αλλά και στο αγώνισμα επίδειξης BMX Waterjump Paradise Trails βοήθησαν ώστε το μυαλό όλων να ξεφύγει. Και η αλήθεια είναι ότι παρακολουθήσαμε σπουδαίο θέαμα και στις τρεις περιπτώσεις…

Ξεκινώντας από το φιλικό τουρνουά Beach Volley, το οποίο θα πρέπει να πούμε ότι διοργανώνεται στην περιοχή από το 1995, οι συμμετοχές έφτασαν τις 56. Την Παρασκευή 26/07 αγωνίστηκε η κατηγορία junior, την επομένη μπήκαν στο κόλπο οι ενήλικες και την Κυριακή 28/07 διοργανώθηκε ο μεγάλος τελικός των ενηλίκων. Για την ιστορία, νικητές αναδείχθηκαν οι Αίαντας Παπαδάκος και Δημήτρης Τσικαρλής.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι για το Beach Volley η κορύφωση θα έρθει το διήμερο 31 Αυγούστου – 1η Σεπτεμβρίου, όταν και θα διοργανωθεί το δεύτερο τουρνουά στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Πάρη Κατσουλάκη.

Από μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και το τουρνούα μπάσκετ 3on3, το οποίο διοργανώθηκε για 6η φορά τα τελευταία επτά χρόνια (εξαίρεση πέρσι για ευνόητους λόγους). Η ταυτόχρονη διοργάνωσή του με το βόλεϊ, ωστόσο, έγινε για να τιμηθεί η μνήμη όσων χάθηκαν και για να απολαύσει ο κόσμος ένα Σαββατοκύριακο που θα συνδύαζε τα καρφιά με τα τρίποντα. Συνολικά, συμμετείχαν 23 ομάδες ενηλίκων και 8 ομάδες στην κατηγορία κάτω των 15 ετών. Την πρωτιά κατέκτησε -όπως… πάντα- η ομάδα του Δημήτρη Γιοπάνη.

Θα πρέπει, τέλος, αφενός να σημειώσουμε ότι το τουρνουά τίμησε με την παρουσία του ο διαιτητής Α’1 Ιορδάνης Ορφανός, ο οποίος διαιτήτευσε τους ημιτελικούς και τον τελικό, αφετέρου ότι την απονομή έκανε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Στέργιος Τσίρκας.

Το ντεσού φέτος ήρθε, ωστόσο, από τα… πετάλια. Το περσινό, 1ο τουρνουά Water Jump ήταν ουσιαστικά ένα ανεπίσημο δοκιμαστικό σε αντίθεση με το φετινό όπου το θέαμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Οι 15 συμμετέχοντες, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα επαγγελματίες που αγωνίζονται και εκτός Ελλάδος, έστησαν μια ξύλινη απογείωση και έκαναν απίστευτα άλματα και… εναέρια κόλπα καταλήγοντας στο νερό.

Μπορεί να μην υπήρχε μουσική, λόγω του μνημόσυνου, εντούτοις μπήκαν οι βάσεις για να ακολουθήσουν κι άλλα Waterjump Paradise Trails, όπως… υποσχέθηκε ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση Παναγιώτης Καρέλης.

Η ομορφότερη στιγμή του τριημέρου, πάντως, ήταν αυτή με τον τρίχρονο πιτσιρικά να κάνει κόλπα πάνω στο BMX του και τον πατέρα να καμαρώνει…

φωτογραφίες: Xρήστος Παπαλός/Ηλίας Μερτής/Γιάννης Μάκας