Χαράματα Κυριακής 17 Νοεμβρίου 1991. Σε έναν επαρχιακό δρόμο της Χαλκίδας σημειώνονται, το ένα πίσω από το άλλο, δύο τροχαία δυστυχήματα.

Μέχρι να φτάσει η αστυνομία, δύο από τους εμπλεκόμενους είχαν μεταβεί με ταξί στο νοσοκομείο, ένας στο αστυνομικό τμήμα, ένας βρισκόταν στο σημείο τραυματισμένος και δύο άντρες χαροπάλευαν παρατημένοι σε χωματερή μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω.

Στα απανωτά ατυχήματα ενεπλάκησαν συνολικά 7 άτομα και 4 αυτοκίνητα. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 6 το πρωί. Στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τη Νέα Αρτάκη με τη Στενή Χαλκίδας, ένα γεωργικό φορτηγό συγκρούστηκε με αγροτικό όχημα. Στο πρώτο επέβαιναν ο 26χρονος Γ.Π. και ο 31χρονος Α.Φ., ενώ στο δεύτερο ένας 44χρονος και ένας 71χρονος, που ήταν πατέρας και γιος. Κανείς δε βγήκε αλώβητος από τη σύγκρουση. Κρισιμότερη όμως έδειχνε η κατάσταση του ηλικιωμένου.

Την ίδια ώρα, δύο άντρες που δούλευαν στο εργοστάσιο της περιοχής, έγιναν μάρτυρες του τραγικού συμβάντος. Ο 31χρονος Δ.Κ. και ο 46χρονος Γ.Γ. αποφάσισαν να σταματήσουν με το αυτοκίνητό τους για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Καθώς όμως ο 46χρονος αποβιβαζόταν από το όχημα, ένα διερχόμενο αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τον παρέσυρε σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Ο ασυνείδητος οδηγός δεν σταμάτησε ποτέ, ούτε καν μείωσε ταχύτητα.

Σοκαρισμένος ο φίλος του 46χρονου, βγήκε για να δει τη συνέβη. Ήταν ο μόνος σώος ανάμεσα σε πέντε τραυματίες. Όταν μπόρεσε να καλέσει ταξί, έβαλε μέσα τον Γ.Γ. για να τον πάει στο νοσοκομείο κι έπειτα ο ίδιος πήγε στο αστυνομικό τμήμα. Αφού ενημέρωσε, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο που τους υπέδειξε.

Μόλις έφτασαν, είδαν τα χτυπημένα οχήματα. Ωστόσο, οι τρεις από τους τέσσερις άντρες που περίμεναν να βρουν ήταν άφαντοι. Στο σημείο τους περίμενε μόνο ο 44χρονος οδηγός του αγροτικού, ο οποίος φαινόταν εξίσου μπερδεμένος. Τι είχε συμβεί;

Το ανώνυμο τηλεφώνημα και ο φυγάς ποδοσφαιριστής

Τον 26χρονο Γ.Π. τον είχε μεταφέρει ένα διερχόμενο αμάξι στο νοσοκομείο. Η υπόθεση όμως εξελίχθηκε σε θρίλερ όταν εντοπίστηκαν ο 71χρονος και ο 31χρονος. Οι αστυνομικοί τους βρήκαν πεταμένους σε μία χωματερή, 4 χιλιόμετρα από το σημείο του ατυχήματος. Ο ηλικιωμένος άντρας είχε υποκύψει στα τραύματά του. Ο 31χρονος ήταν ακόμη ζωντανός.

Οι αρχές ξεκίνησαν πυρετωδώς τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Δεν έψαχναν απλώς έναν ασυνείδητο οδηγό, αλλά κάποιον που είχε επιστρέψει στον «τόπο του εγκλήματος» προκειμένου να επιβιβάσει τους δύο βαριά τραυματίες στο όχημά του και να τους πετάξει στον σκουπιδότοπο….

Τελικά, δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του. Παρά το γεγονός ότι ήταν ξημερώματα Κυριακής, οι διερχόμενοι εργάτες δεν ήταν οι μόνοι μάρτυρες του συμβάντος. Κάποιος κυνηγός από την περιοχή, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα και έδωσε ένα όνομα: Σ.Ν., ετών 27, αθίγγανος στην καταγωγή και ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην τοπική ομάδα.

Ο 27χρονος δράστης

Οι άντρες της ασφάλειας ακολούθησαν το στοιχείο και έφτασαν στο σπίτι του. Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του όμως, είχαν προλάβει να διαφύγουν. Το ανθρωποκυνηγητό δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μόλις δύο μέρες αργότερα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής παραδόθηκε οικειοθελώς, με τη συνοδεία των δικηγόρων του.

Στην κατάθεσή του, ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν κατάλαβε πώς βρέθηκε να μεταφέρει τους δύο αναίσθητους άντρες στη χωματερή.

«Τα είχα πιει. Δεν είδα τίποτα. Άκουσα ένα μπαμ. Δεν κατάλαβα τίποτε. Ύστερα, αντιλήφθηκα τους δύο». Εν τω μεταξύ, έξω από το αστυνομικό τμήμα είχαν συγκεντρωθεί οι συγγενείς του νεκρού, καθώς και ο τραυματίας που επέζησε, οι οποίοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Από την άλλη, είχε μαζευτεί μία μεγάλη ομάδα αθίγγανων, συγγενών και φίλων, για να τον υπερασπιστεί. Εν μέσω μίας πρωτόγνωρης για την τοπική κοινωνία έντασης, ο 27χρονος οδηγήθηκε σε δίκη, όπου και λογοδότησε για τις πράξεις του.