Είσαι κι εσύ γλυκοαίματος-η και δεν σε αφήνουν σε ησυχία τα κουνούπια; Οι γάμπες σου είναι γεμάτες σημάδια από τα τσιμπήματα;

Join the club όλων εμάς που γεμίζουμε το σπίτι με αντικουνουπικά και παρόλα αυτά, κυκλοφορούμε σημαδεμένοι και ξυνόμαστε όλη μέρα. Αν βαρέθηκες τις λύσεις του φαρμακείου ή νιώθεις ότι δεν λειτουργεί τίποτα, σου έχουμε τις πιο φυσικές λύσεις, που θα βρεις στην κουζίνα ή το μπαλκόνι σου. Και αποχαιρετάμε τη φαγούρα και τη δυσφορία που προκαλούνται από τα τσιμπήματα κουνουπιού με σπιτικές και πολύ απλές λύσεις.

Παγάκια
Ένα παγάκι τυλιγμένο σε μία μικρή πετσέτα μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό για το τσίμπημα από κουνούπι. Μουδιάζει το σημείο και δεν του επιτρέπει να πρηστεί. Πίεσέ το για 10 λεπτά (ή όσο αντέχεις τέλος πάντων).

Φακελάκια τσαγιού για τα τσιμπήματα κουνουπιού
Η τανίνη που υπάρχει στο τσάι ρουφάει τις τοξίνες από το δέρμα και σε ανακουφίζει από την ενόχληση του τσιμπήματος. Πίεσε το χρησιμοποιημένο φακελάκι από τσάι στο σημείο και περίμενε τη θαυματουργή του δράση.

Πάστα μαγειρικής σόδας
Φτιάξε την πιο εύκολη πάστα από μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες νερό, άπλωσέ το αμέσως στο τσίμπημα και άφησέ το να στεγνώσει μόνο του. Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει το pH του σημείου και σε ανακουφίζει από τη φαγούρα.

Αλόη (και) για τσιμπήματα κουνουπιού
Αν και την έχουμε συνδέσει με το κάψιμο, η αλόη είναι εξίσου ευεργετική και σε περίπτωση τσιμπήματος. Μπορείς να την έχεις στο σπίτι για κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Ξεφλούδισέ την και πάρε το εσωτερικό gel. Τρίψε λίγο στην περιοχή.

Μηλόξιδο
Το μηλόξιδο είναι το λιγότερο όξινο και εξουδετερώνει το pH της μολυσμένης περιοχής. Λειτουργεί σαν τη μαγειρική σόδα. Βάλε λίγες σταγόνες σε βαμβάκι και τρίψε απαλά το σημείο.